Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

hippo
Poznavalec foruma

Re: NAKUP AUDI A4 ali VW PASSAT

Napisal/-a hippo To nov 12, 2013 7:31 am

mirkos je napisal/-a:Jaz sem kupil novega Ceed-a takrat ker sem vedel da vsaj 5-6 let ne bo menjave in takrat res ni smotrno kupovat tak avto.

Jaz se avta naveličam že po enem letu... :lol:

Jerch_ je napisal/-a:tisti ki je v dveh letih naredil 150kkm je prestavil 97% kilometrov v 6. in se vozil. hladnih vžigov je imel 100x manj kot ta drugi s 60kkm v 4ih letih. poleg rednega servisa so tej hladni vžigi najboljši pokazatelj. da ne govorim, koliko se zmaha podvozje po slovenski navadnih državnih cestah, pardon kolovozih na pram AC recimo v nemčiji. pa ja verjetno ni asfalt na odsekih, kjer ni omejitev luknjast?

Torej se strinjamo, da so kilometri čisto relativna zadeva, prav tako izvor oz. država, v kateri se je avto vozil.

xxl je napisal/-a:Govorimo o letniku 2010/11,to je velika cenovna razlika proti 2005.Seveda je razlika med cliotom in A4/6,ali ceed in bmw 3,ampak,odvisno zakaj potrebuješ premium avto od 150 000km navzgor (05 letnik,verjetno 250k navzgor),verjetno ne za dolge ture,bolj za dvigovanje ega!?Potem za vsakdanjo uporabo je clio ali ceed,čisto dovolj.Tako hudo te ne bo hrbet bolel,tako velika razlika že ni.Službeno sem vozil različne razrede avtomobilov;toledo I,octavia I,superb,passat,touran,mondeo,mazda 6,multivan,to so tisti,s katerimi sem naredil veliko km,in še mnogi drugi katere sem peljal krajši čas (nekaj tisoč km) in ko na koncu dneva končaš šiht,sem utrujen od vsake kištre in jo imam poln kufer,udobje gor al dol.

Novi avti so itak precenjeni, če pa kupujem rabljenega potem pa raje vzamem boljšega za malce več denarja. Recimo raje dam 1.000 eur več, pa vzamem A6 namesto cliota. To je bil moj point.
Avto sploh ni ekonomska naložba (razen če ga potrebuješ za poslovne namene, recimo razvoz materiala) in je kot tak sama izguba denarja. Eni ljudje pač ne cenijo svojega dela, pa raje kupujejo nove avte, doma pa poleti švica ker noče kupit klime, ker pravi da bo že zdržal tista dva meseca (v povečanem riziku infarkta)...

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl To nov 12, 2013 10:23 am

hippo je napisal; Novi avti so itak precenjeni, če pa kupujem rabljenega potem pa raje vzamem boljšega za malce več denarja. Recimo raje dam 1.000 eur več, pa vzamem A6 namesto cliota. To je bil moj point.
Avto sploh ni ekonomska naložba (razen če ga potrebuješ za poslovne namene, recimo razvoz materiala) in je kot tak sama izguba denarja. Eni ljudje pač ne cenijo svojega dela, pa raje kupujejo nove avte, doma pa poleti švica ker noče kupit klime, ker pravi da bo že zdržal tista dva meseca (v povečanem riziku infarkta)...

Ne štekam kašne zveze ima,če daš 9000 eura za nov clio,ali 10 000 za rabljen A6 s to tvojo izjavo,da eni ne cenijo svojega dela,pa raje kupi nov avto?
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack To nov 12, 2013 11:04 am

Pri Audi A6 bo vzdrževanje dosti dražje tudi če nič ne crkne. Že samo gume, poraba ter zavarovanje, sploh ker za tak avto je kasko skoraj nuja. Če pa še potem začnejo stvari crkovat pa moraš kar lepo denarnico odpret. Niso zastonj stari velki Audiji in BMW-ji tolk pocen.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo To nov 12, 2013 12:41 pm

xxl je napisal/-a:Ne štekam kašne zveze ima,če daš 9000 eura za nov clio,ali 10 000 za rabljen A6 s to tvojo izjavo,da eni ne cenijo svojega dela,pa raje kupi nov avto?

Govorim o avtih ranga 3-5k eur.

LeQuack je napisal/-a:Pri Audi A6 bo vzdrževanje dosti dražje tudi če nič ne crkne. Že samo gume, poraba ter zavarovanje, sploh ker za tak avto je kasko skoraj nuja. Če pa še potem začnejo stvari crkovat pa moraš kar lepo denarnico odpret. Niso zastonj stari velki Audiji in BMW-ji tolk pocen.

Zavarovanje je odvisno od starosti in cene novega avta. Mene pride AO za A6 1.8T letnik 02 celih 183 eur. Men se to ne zdi preveč.
Glede vzrdževanja je pa za mojga A6 isto kot cliota. Kakšne stvari so še ceneješe.
Glede velikih Audijev in BMW-jev je pa ponavadi največji problem v kubaturi. Več ko ima kubikov večja je nepremičnina.

mirkos
Novinec

Napisal/-a mirkos To nov 12, 2013 12:41 pm

"meni se zdi A4 čisto smotern nakup. res pa bi bila lahko cena malo bolj človeška. upam da je vsaj za 3 vijolične spustil ceno"

Cena mislim da bo slabih 500€ manj kot je oglaševana + 1 letna garancija (v primeru da Audi ne bi kril tega dodatnega leta). Mehaniki in prodajalec na Porscheju so rekli da je to več kot poštena cena za ta avtomobil (glede na vse videno, testirano in izmerjeno)...čas pa bo pokazal svoje :)

mirkos
Novinec

Napisal/-a mirkos To nov 12, 2013 2:16 pm

Pa da se vrnem k vprašanju, ki bo verjetno ne samo prav prišlo mojemu bratu, ampak več ali manj vsem ki kupujejo rabljen avto...
koraki ki jih je treba upoštevat pri nakupu rabljenega avtomobila:
1. testna vožnja + zunanji izgled (ohranjenost, obraba zunanjosti in notranjosti)
2. Pripravljenost da kakovostno sodeluje in odprtost prodajalca (da dostavi vse podatke in ne okleva na vprašanje in eventualne kritike kar se tiče avtomobila)
2. pregled na pooblaščenem servisu (na računalniku in na dvigalu ter meritev laka) + zgodovina vozila (lastniki, servisi, če je ukraden)
3. ?

Je še kaj kar bi človek naj upošteval pri nakupu ali je to več ali manj to kar se v takšnem primeru da naredit?

ddejc
Novinec

Napisal/-a ddejc Če nov 14, 2013 3:21 pm

Lasten občutek ti lahko veliko pove ;)

Pred letom in pol sem sam kupoval B7, letnik 2008 z 1.9 TDI agregatom. Avto uvožen iz Nizozemske. Moram reči, da me je avto za takratnih 14200€ na kolikor sem prišel na koncu s prodajalcem resnično mikal, kljub slabih 165k km ki jih je imel na števcu. Gledat sem ga šel 3x. Prodajalec zelo kooperativen. Šel sem tako daleč, da sem servisno zgodovilo preveril neposredno na servisih pri nizozemcih. Zelo kooperativen narod. Vsa čast!
Skratka avto se je izkazal za to kar je bil in na koncu, ko smo prišli skupaj s ceno smo ga peljali na uradni servis. Tam so ugotovili, da je bil avto po levi strani barvan. Oboja vrata in zadnji bok. Ko sem se sam sprehodil pod vozilom mi je bilo jasno, da je nekdo odstranil filter trdih delcev.

Bottom line zgodbe. Avto me je konkretno mikal ampak cel čas mi neki ni dal občutek, da bi ga kupil. Na koncu mi je bilo jasno zakaj :D

Kar se tiče pa A4 in menjave vztrajnika pri 80k km. Primerek, ki sem ga gledal sam je imel x2 kilometrov pa o vztrajniku ne duha ne sluha. Odkrito povedano se tako dobro ni peljala nobena A4 B7, ki sem jih takrat preveril in to od domačih do uvoženih.

Sicer pa, če passat cc z 2.0 TDI 125kW in DSG-jem drži že celih 270k km v slabih 3 letih ni vrag, da tud audi ne bo, če ravno nimaš sreče, da si trofil "ponedeljkov" primerek. Pač se je potrebno zavedati, da pri vsakem izdelku pride do določenega odstotka napak kljub vsem mogočim vmesnim in končnim kontrolam.

damo1023
Nov uporabnik

Napisal/-a damo1023 Sr mar 05, 2014 8:38 pm

Mirkos,

Me lahko prosim kontaktiraš na mail damo1023@gmail.com ?

Iščem enak avto, mogoče tudi pri istem prodajalcu.

Hvala!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: danci1973, fulgur in 9 gostov