mirkos je napisal/-a:Jaz sem kupil novega Ceed-a takrat ker sem vedel da vsaj 5-6 let ne bo menjave in takrat res ni smotrno kupovat tak avto.
Jaz se avta naveličam že po enem letu...

Jerch_ je napisal/-a:tisti ki je v dveh letih naredil 150kkm je prestavil 97% kilometrov v 6. in se vozil. hladnih vžigov je imel 100x manj kot ta drugi s 60kkm v 4ih letih. poleg rednega servisa so tej hladni vžigi najboljši pokazatelj. da ne govorim, koliko se zmaha podvozje po slovenski navadnih državnih cestah, pardon kolovozih na pram AC recimo v nemčiji. pa ja verjetno ni asfalt na odsekih, kjer ni omejitev luknjast?
Torej se strinjamo, da so kilometri čisto relativna zadeva, prav tako izvor oz. država, v kateri se je avto vozil.
xxl je napisal/-a:Govorimo o letniku 2010/11,to je velika cenovna razlika proti 2005.Seveda je razlika med cliotom in A4/6,ali ceed in bmw 3,ampak,odvisno zakaj potrebuješ premium avto od 150 000km navzgor (05 letnik,verjetno 250k navzgor),verjetno ne za dolge ture,bolj za dvigovanje ega!?Potem za vsakdanjo uporabo je clio ali ceed,čisto dovolj.Tako hudo te ne bo hrbet bolel,tako velika razlika že ni.Službeno sem vozil različne razrede avtomobilov;toledo I,octavia I,superb,passat,touran,mondeo,mazda 6,multivan,to so tisti,s katerimi sem naredil veliko km,in še mnogi drugi katere sem peljal krajši čas (nekaj tisoč km) in ko na koncu dneva končaš šiht,sem utrujen od vsake kištre in jo imam poln kufer,udobje gor al dol.
Novi avti so itak precenjeni, če pa kupujem rabljenega potem pa raje vzamem boljšega za malce več denarja. Recimo raje dam 1.000 eur več, pa vzamem A6 namesto cliota. To je bil moj point.
Avto sploh ni ekonomska naložba (razen če ga potrebuješ za poslovne namene, recimo razvoz materiala) in je kot tak sama izguba denarja. Eni ljudje pač ne cenijo svojega dela, pa raje kupujejo nove avte, doma pa poleti švica ker noče kupit klime, ker pravi da bo že zdržal tista dva meseca (v povečanem riziku infarkta)...