Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

M
Stalni uporabnik

Familienwagen

Napisal/-a M Pe mar 07, 2014 11:40 pm

Torej, kupujem avto. Nisem obremenjen z znamko, rad pa dobim čimveč za svoj denar. Še največjo težavo pri izbiri predstavlja ženin okus (neverjetno, koliko grdih avtomobilov vidijo ženske oči), nekaj pa moji predsodki oz. slabe izkušne iz preteklosti.

Želje:

- segment D,
- letnik 2008 ali mlajši (težko bo mlajši),
- NE karavan
- diesel (kakšnih 30.000 km se prevozi letno, 5k gor ali dol),
- budget ca. 7.000 €, raje manj,
- lahko dostopni in (relativno) poceni rezevni deli.

V ožji izbor so se uvrstili sledeči kandidati:
- Croma 1.9 (150 KM), facelift,
- Laguna III, 2.0 dCi (150 KM),
- Peugeot 407, 2.0 HDI (136 KM),
- Citroen C5 MkII 2.0 HDI (136 KM) - MkIII je predrag in ima preveč problemov sam s seboj.

Zakaj ostalih ni na spisku?
- Japonci niso več to, kar so včasih bili, cene rezervih delov so pa nenormalne. Žena pravi, da so grdi. :D
- Korejci mi ne potegnejo, zakaj bi se torej matral? Pa še, žena pravi, da so grdi.
- Šveda za ta budget ni za dobit takšnega, ki ne bi prevozil vsaj do Lune (384,400 km).
- Za nakup američana ne najdem nobenega argumenta, poleg tega žena pravi, da so grdi.
- Nemci? BMW? Enako kot šved. MB? Isto, pa še žena pravi, da so grdi. Slabe izkušnje, preveč na servisu in gajbica za vozit. Aja, grdi so. Opel? Eh, brez veze, saj je Croma na spisku.... Ford? Kakšen Mondeo bi se z lahkoto znašel v ožjem izboru, ampak se prebere malo preveč o težavah z vztrajniki, itd. Čeprav drži, da itak po netu večinoma pisarijo nezadovoljneži, pohval pa skoraj ni. Mondeo Mk III torej pride v poštev.

Vprašanja, pri čemer me zanimajo osebne izkušnje in ne to, kar je povedal bratranec od fanta od sosedove hčerke:
- kateri bi predstavljal najboljšo vrednost glede na ceno?
- S katerim so potencialni stroški najnižji?
- Katerih verzij se izogibat in katere so dober nakup?
- Ali je Černivec in Torkar še vedno najboljši naslov za nakup?
- Ali kdo ve za kakšno dobro priložnost, ki je ni na anetu (očetje, dedki, strici, mame, babice, tete, itd.)?

Thnx! ;)

LP,

M.
Never argue with an id*ot. He would just drag you down to his level and beat you with experience.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Re: Familienwagen

Napisal/-a simply So mar 08, 2014 7:06 am

Croma 1.9 multijet 150km.

Visje sedenje, veliko prostora, majhna poraba, pa se za "sraufat" ni problematicna.

Moti edino nagibanje na ovinkih. Sam zaenkrat bp.

Druga izbira pa Mondeo.

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Ne mar 09, 2014 3:04 pm

Kako najprej napišeš pogoj, da ne sme biti karavan, potem pa daš pot ožji izbor Croma, ki je karavan. Po mojem bi od teh, ki si jih dal v ožji izbor izbral Laguno. Še bolj pametna odločitev pa bi bila, da gledaš en razred nižje (Megane, Golf, Octavia) in vzameš karavansko obliko, in imaš zelo prostoren avto za družino. Kvečjemu boš še lažje naložil vse prtljago, ker je prtljažnik bolj dostopen.

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Ne mar 09, 2014 4:37 pm

rad bi avto z najnižjimi stroški vzdrževanja in brez napak in pol napišeš same francoze in italijana :shock:
veliko sreče :evil:

če pa že, se raje posveti fordu, če že za nemške in japonske avte nimaš, aja saj res, zato ker so grdi?, ampak, da pa delajo pa ni nič važno... :?:
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Ne mar 09, 2014 4:46 pm

Škoda Octavia...

Drugače pa pišeš, kak so nemci pa ne vem kdo še grdi, po drugi strani pa bi imel Cromo, ki je eden izmed grših vozil na trgu... oz. noben od teh tvojih naštetih ni ravno sinonim lepote... :roll:

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a scoop Ne mar 09, 2014 5:02 pm

Preden sem prebral odgovore, sem pomislil kako si njegovi stavki nasprotujejo,... Ne bi karavana, ampak bi Cromo,... :-D Ne bi grdega, ampak Croma pride v postev,... :-D Ampak vidim da nisem edini opazil,... :-D Zeni pa prepusti naj izbere sestavine za kuhinjo,... Ona pa naj tebi prepusti nakup avtomobila,... :-D
Peugeot 407, 2.0 HDI
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov