Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Nakup astra coupe 2.0turbo izkusnje z temi motorji?

Napisal/-a crxdelsol Po mar 24, 2014 12:06 pm

Gledam za eno 2.0turbo coupe astro, pa me zanima okoli teh motorjev kako se obnesejo, imajo kake hibe itd. ?

Sedaj ima 160.000 realnih km, turbina dela kot mora, bo v kratkem sla po gobe in kak je strosek?
Ima motor verigo ali jermen?

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Re: Nakup astra coupe 2.0turbo izkusnje z temi motorji?

Napisal/-a _furby_ Po mar 24, 2014 7:21 pm

Nimam izkusenj z 2.0, ma pri moji corsi 1.6 ni glede motorja niti ene napake.
Pa tudi kolikor poznam folk se ni noben pritozeval nad 2.0 motorjem. Bi moral bit zanesljiv ;)
turbo inside

Uporabniški avatar
opelboy
Novinec

Kraj: Stopc da hills

Napisal/-a opelboy Po mar 24, 2014 7:23 pm

Če gledaš kakšno za malo para bo tudi malo muzike. Oz. jama brez dna.
Po čemu sklepaš, da bo turbina šla po gobe če zdaj dela "kot mora"?

Drugače pa klasične hibe: uničeno, glasno podvozje(predvsem amortizerji), slaba plastika na sprednjih lučeh, zariban klima kompresor/počena cev, izpušni sistem podvržen rji..
Kar se tiče motorja, mislim da imajo neke težave s senzorji, motorčki prostega teka, kakšen ventil turbine zna odpikat pri taki starosti.
Kakšni hujši strojelomi mi niso znani.

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol To mar 25, 2014 3:35 pm

Po čemu sklepaš, da bo turbina šla po gobe če zdaj dela "kot mora"?

Ne zaupam turbakom. Imeli smo turana 2.0TDI je prva turbina držala 200.000 in odpovedala brez opozorila 600km od doma. Druga je bila originalna isto kaput potem pri 360.000 reci piši v Pragi brez čudnih zvokov, brez opozorila avto redno servisiran, samo skadilo se je, avto zgubil moč in kaputo, takrat smo ga pa dali vstran. Najbolj čudno je bilo da smo vedno na servisu spraševali če je še vredu in je v obeh primerih še na enim servisu pred incidentom bilo vse "ok". Od tu moja fobija na turbine :)

Kako je pri teh turbo bencinarjih če odpove turbina? Avto samo zgubi moč in prideš domov ali ne? Koliko pride nadomestna/obnovljena, nikjer ne najdem za to astro?

Avto ima 160.000km, servisna poštempljana do zadnjega, vsi trije lastniki znani. Gledal sem še bmw e60 520 a vsi primerni mojemu budgetu so katastrofa (do 7k€), malo gledam tudi stilote JTD in čeprav hvalijo te JTD motorje me je spet strah ostat na cesti, delam dosti kilometrov (zahodna obala italije, praga večkrat na leto)...pa se mi zdi da pri bencinarju lahko gre manj stvari narobe.

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a NoF3ar To mar 25, 2014 4:37 pm

Vzameš triglav asistenco al pa pogojno AMZS pa ti krijejo do 3.000€ stroške prevoze + prenočišče + nad. avto itd itd turbina je pri vseh avtih priblizno enak strošek od 250€ naprej obnovljena...

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol To mar 25, 2014 10:04 pm

Nikjer je se nisem nasel na ceniku...a so to tak redki motorji pri nas al kaj ?

Motor ima verigo ali zobati jermen?

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ To mar 25, 2014 10:11 pm

Z20LET ... poglej po googlu malo ;)
turbo inside

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol To mar 25, 2014 10:22 pm

Ravno raziskujem...bo kr jermen ja, 192KM verzije imajo neke probleme ce jih cipas z bati...zdaj me je kr malo strah kupit ko pa cipanje ne pomeni nic drugega kot "hitrejse staranje"

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ To mar 25, 2014 10:29 pm

Rekli so tudi da ima moj Z16LEL probleme ze serijsko, da lahko pretopi 4. bat ... moj je cipan in laufa brez problema po 25.000 km na leto :D
turbo inside

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol To mar 25, 2014 11:13 pm

Kak dolgo ze?

Nic ce bo motor tih in turbina in ce nebo nic skadil ko se grem hladnega gledat bom vzel. Registracija je pac malo vecja in porabo pricakujem okoli 10l

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ To mar 25, 2014 11:50 pm

Moj je cipan 3 leta, od takrat prevozenih okoli 70.000 km (izi izleti, pista, kar ces).
Ma tudi ce spusca kake cudne zvoke ... to je le opel. Moj spusca ene 3 "cudne" zvoke, ampak to ze od novega. :mrgreen:
turbo inside

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol To mar 25, 2014 11:55 pm

Kake to? Kaj pri motoru, turbini?

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Sr mar 26, 2014 12:01 am

Ja motor spusca take zvoke, da vsakega prestrasi. Ko je fajn segret neki civka tam not kot bi mel ptica pod havbo, ko je hladen se cuje cihanje kot bi imel nek izi blow off gor, drugace pa turbino se pri pospesevanju vedno cuje. Samo ni uno tipicno zvizganje. Bolj tak nizek ton zvizganja, kar glasno, ne znam opisat.
turbo inside

Uporabniški avatar
opelboy
Novinec

Napisal/-a opelboy Sr mar 26, 2014 8:21 am

Ne vem, če boš dejansko kaj kupoval ampak ok..
Motor, na skoraj 30 let stari osnovi ima jermen, ja. Nobene superduper hude elektronike, oz. tehnologije ki bi šla po gobe(razen tistih senzorjev za par 10€).
Se pa moraš zavedat, da to ni nek uglajen stroj. Tudi redno vzdrževan, zdrav motor pokašljuje - sploh ko je hladen. Tek nasplošno je kar robat napram sodobnim bencinarjem, čudni zvoki v mejah normale niso presenečenje - saj je Opel :D
Pozoren bodi le na kakšno hudo ropotanje, žvižganje. To ni ok.
Kot sem ti že v prvem postu napisal je vse skupaj velik rizik. Teh avtov se namreč ne špara...če je tako tudi z vzdrževanjem potem ql, če ne naredi obvoz. (računi, servisi)

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Sr mar 26, 2014 9:14 am

zdj mi pa lepo prosim povejte (drugače se res splača odpreti posebno temo) katero znamko pa naj kupim/kupimo, da bomo rekli oh in sploh? sem enkrat za fiata spraševal pa so bili komentarji ja saj veš da je fiat.. sedaj berem komentarje ja saj veš da je opel... ja kaj hudiča pa naj pol usi vozimo da bo super duper? vw?? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Sr mar 26, 2014 9:30 am

Jas to saj je opel itd da mu negre zamerit glasnih zvokov nisem vzel kot slabo, pac ni honda ki ma lahko 300.000 na 300.000 zbitih pa se vedno laufa ko singerca.

Meni je jasno da z oplom nebom tak srecn ko z hondo samo dost mam sedenja na tleh, nabijanja in da cujes vsako smet na cesti. Novejse potem do 8gen niso nic boljse.

Upam da je astra bolj udobna za daljse voznje in da nebo vecjih tezav.
Se vedno pa nisem nasel nobene turbine v sloveniji za astro na kakem ceniku razen na ebay za 500€.

Esp in to imajo turbaki serijsko ne?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr mar 26, 2014 10:22 am

Tole gledaš - http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=829 ... bo%20Sport

V čem je pa fora ali je ketna ali jermen? Ketno je tudi treba menjat ko začne ropotat. Jermen je zanemarljiv strošek pri velikem servisu pa tudi če ketna zdrži 300kkm jermen pa 150kkm kupiš 2 jermena, ki sta še zmeraj cenejša od ketne.
Lp

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Sr mar 26, 2014 10:36 am

dennisCe je napisal/-a:zdj mi pa lepo prosim povejte (drugače se res splača odpreti posebno temo) katero znamko pa naj kupim/kupimo, da bomo rekli oh in sploh? sem enkrat za fiata spraševal pa so bili komentarji ja saj veš da je fiat.. sedaj berem komentarje ja saj veš da je opel... ja kaj hudiča pa naj pol usi vozimo da bo super duper? vw?? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Btw ... jaz vozim Opla :mrgreen:

pskoda, kolkor sm zastopu moz gleda astro g
turbo inside

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Sr mar 26, 2014 11:16 am

Astro g gledam ja.

Kje je fora ketna/jermen nevem, mas prav ampak da bi vtrgalo ketno se nisem slisal, jermene pa kr pogosto. Je pa res da avta nebom mel do 300.000 tak da ce bi bla ketna nebi mel stroska, je pa tudi res da jermen ni big deal in ga ponavadi vtrga zarad nemarnosti lastnikov

Uporabniški avatar
opelboy
Novinec

Napisal/-a opelboy Sr mar 26, 2014 4:06 pm

dennisCe je napisal/-a:zdj mi pa lepo prosim povejte (drugače se res splača odpreti posebno temo) katero znamko pa naj kupim/kupimo, da bomo rekli oh in sploh? sem enkrat za fiata spraševal pa so bili komentarji ja saj veš da je fiat.. sedaj berem komentarje ja saj veš da je opel... ja kaj hudiča pa naj pol usi vozimo da bo super duper? vw?? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Off: btw jaz tudi vozim Opla, ti se pa res malo umiri s tem vmešavanjem v popolnoma vsako temo kjer je (ali tudi ne) omenjen Opel. Človek odpre temo, da izve kar ga zanima, ne pa da bere tvoje poste ki nimajo nobene veze z vprašanjem. :roll:

On: še vedno ne razumem kaj si se tako zapičil v to turbino?? Pri vseh delih v motorju/avtu ti dobiš ravno enega polžka, ki je v 99% itak tako predimenzioniran in robusten da se ponavadi poslovi vse prej kot to. Sploh pa če omenjaš, da avta ne misliš imeti do 300kkm (ne vem zakaj ravno ta cifra, ampak ok). Če pa že shodi imaš nešteto ponudnikov za obnovo za relativno male pare.

Ne vem no..če boš ti dejansko kaj kupil sem jaz papež..vsaj glede na prebrano. :]
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov