Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

silho
Nov uporabnik

Espace avtomatik ali navadni

Napisal/-a silho Če mar 27, 2014 7:17 pm

Kolegi kaj priporocate glede izkusenj da vzamem espace 2.0 dci 173km avtomatika ali 2.0 dci 150km navadni menjalnik

Nejko
Novinec

Re: Esapce avtomatik ali navadni

Napisal/-a Nejko Če mar 27, 2014 7:54 pm

Avtomatik, najbolj pristaja takemu vozu.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če mar 27, 2014 9:18 pm

Ja če poznaš bivše lastnike in veš kaj se je z menjalnikom dogajalo

Veron
Novinec

Napisal/-a Veron Če mar 27, 2014 10:01 pm

osebno bi avtomatika, ampak dobro preveri, da se je držal rednih servisov menjave olja v menjalniku. Pa obvezno daljša testna vožnja

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Pe mar 28, 2014 9:09 am

Osebno bi priporočal navadni ročni menjalnik. Drugače pa tako sam veš kaj si želiš.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Pe mar 28, 2014 10:02 am

V splošnem vedno močno podpiram izbiro avtomatskega menjalnika.

V konkretnih primerih pa je malo bolj komplicirano. Nekateri proizvajalci imajo bolj, drugi manj posrečene avtomatike.

Še dodatno se zakomplicira ko kupuješ rabljen avto (nisi napisal ali kupuješ novega ali rabljenega), ker tudi če je v avtu načeloma vgrajena dobra avtomatika, je treba preverit če je bil menjalnik pri predhodnih lastnikih pravilno vzdržvan in če brezhibno dela.

Nazadnje pa še: če gledaš Renault Espace, bi jaz na tvojem mestu morda gledal kaj drugega. Če nov avto oziroma le nekaj let star, bi raje vzel aktualno generacijo VW Sharan oz. Seat Alhambra (slednji morda še bolj, ker je menda identičen, ob tem pa cenejši od svojega VW dvojčka), ker imata drsna vrata; in DSG avomatiko lahko iz lastnih izkušenj toplo priporočim, vsaj v smislu vsakdanje uporabnosti ('uporabniške izkušnje') je DSG odličen.
Sicer bi si ogledal še Chrysler Voyager, ter Ford Galaxy (le da slednji nima drsnih vrat).
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
Blasphemer
Novinec

Napisal/-a Blasphemer Pe mar 28, 2014 10:30 am

Vi VAGovci ste neverjetni, ne glede za ker avto se nekdo odloči, vi bote skos hoteli poturiti nekj iz VAG koncerna :lol: A sploh se še nihče od vas ni pelau v Espace-u...

Potem pa še priporočaš najbolj problematičn avtomatski menjalnik vseh časov... Samo si vi to nočete priznati.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Pe mar 28, 2014 11:47 am

Blasphemer je napisal/-a:Vi VAGovci ste neverjetni, ne glede za ker avto se nekdo odloči, vi bote skos hoteli poturiti nekj iz VAG koncerna :lol: A sploh se še nihče od vas ni pelau v Espace-u...

Ne vem kaj se razburjaš. Pač povedal sem mu še nekaj alternative (ker ne morem vedeti, ali se je že zaprmej odločil za Espace-a ali še razmišlja, pač ni toliko natančno napisal). Alternative pa sem omenil ne samo iz VAG, če bi pozorno prebral...

Potem pa še priporočaš najbolj problematičn avtomatski menjalnik vseh časov... Samo si vi to nočete priznati.

Sem lepo napisal da ga priporočam z vidika vsakdanjega delovanja, ki je odlično - razen seveda če se bi kaj pokvarilo, o tem pa naj pove kdo, če se mu je kdaj DSG pokvaril, ali če ima kdo kakšne statistike okvar. Naš DSG lepo dela...

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Pe mar 28, 2014 11:54 am

Silho,stalno si lomim jezik,ko berem naslov teme,Esapce ali Espace? oops

(Edit mod
sem popravil naslov)
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Pe mar 28, 2014 7:36 pm

Blasphemer je napisal/-a:Vi VAGovci ste neverjetni, ne glede za ker avto se nekdo odloči, vi bote skos hoteli poturiti nekj iz VAG koncerna :lol: A sploh se še nihče od vas ni pelau v Espace-u...

Ja, pač eni imajo najraj VAG.

Bi pa jez vseeno priporočal navadni menjalnik, sploh zaradi stroškov, ki te lahko doletijo.

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Pe mar 28, 2014 7:41 pm

Nejko je napisal/-a:Avtomatik, najbolj pristaja takemu vozu.

sonic je napisal/-a:V splošnem vedno močno podpiram izbiro avtomatskega menjalnika.

V konkretnih primerih pa je malo bolj komplicirano. Nekateri proizvajalci imajo bolj, drugi manj posrečene avtomatike.

Še dodatno se zakomplicira ko kupuješ rabljen avto (nisi napisal ali kupuješ novega ali rabljenega), ker tudi če je v avtu načeloma vgrajena dobra avtomatika, je treba preverit če je bil menjalnik pri predhodnih lastnikih pravilno vzdržvan in če brezhibno dela.

Se strinjam, tudi jaz glasujem za avtomatika. Takšni lounge ladji kot je Espace avtomat najbolj pristaja.

silho
Nov uporabnik

Re: Espace avtomatik ali navadni

Napisal/-a silho Pe mar 28, 2014 9:02 pm

Lastnika ki ima avtomatika poznam in ima realnih110 000km . Redno servisiran na poblascencu.Kaj lahko pricakujem, a so trpezni menjalniki ali bo skoz kaj falilo.

bizgec
Novinec

Napisal/-a bizgec So mar 29, 2014 5:33 pm

Sicer imam Scenica 2.0 dci avtomatik-zaenkrat dela super,je pa res,da ima le 45000km-letnik 2009. Po moje bi ti priporočal avtomatika.

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo So mar 29, 2014 8:35 pm

In zakaj je Renojeva avtomatika tako zelo grozna? Sam sem se s polno vrečo predsodkov pred zanič avtomatiko iz Renoja (mimogrede te predsodke sem dobil ravno tule na tem forumu) vsedel v VelSatisa. Zalaufam avto in s cmokom v grlu štarta, se prirpavim da bo cuknil in grdo prešalta, a začuda avtomat deluje zelo uglajeno, prestavlja smooth, izbira prave prestave in drži dizelco v "zdravih" obratih. Pri zaviranju hitro in lepo prestavlja navzdol, pri polnem pospeševanju šalta hitro, pri menjavanju dol pri začetku pospeševanja pa pa se čuti malce zaostanka (a tu žal tudi velecenjeni in oh in sploh DSG ne deluje suvereno, sicer je hitrejši a še vedno daleč od suverenega) - o moj bog, kaj sem ravnokar primerjal, staro renojevo avtomatiko z DAS AUTO... Edino kar zmoti je "učljivost" menjalnika - če malce bolj odločno pospešiš na križišču in potem začenš vzdrževat hitrost, par sekund drži motor v obratih, šele nato prestavi v višjo - tu so novejši avtomatiki hitrješi.
Bralno razumevanje vam tudi dela težave - na maturi verjetno ni bilo tako težko a? Avtor sprašuje po Espacu 173KM AVT. ali 150KM MAN, dobi pa odgovor sharan/alhambra!?

Kolega vozi laguno 2.2dci avtomatik in dela vse tako kot mora, drug kolega ima 2.0 173KM Espaca z ročnim menjalnikom - oba delujeta brez problemov... Če poznaš lastnika in je vse tako kot mora bit, vzame Espaca 173KM avt. - konjev je ravno prav, avtomatika je popolnoma zadovoljiva sploh pri

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic So mar 29, 2014 10:16 pm

Badzo je napisal/-a:Avtor sprašuje po Espacu 173KM AVT. ali 150KM MAN, dobi pa odgovor sharan/alhambra!?

Bila je samo ideja, ker pač Espace za razliko od omenjenih dveh (ter recimo Voyagerja, ki sem ga tudi dal kot predlog) nima drsnih vrat, za moje pojme nujne pri fullsize enoprostorcu.

Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov