Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Re: Kia pro' ceed ali Opel astra?

Napisal/-a Jerch_ To apr 01, 2014 4:03 pm

Gosic.. dejstvo je da se kupuje 5let star avto. boljše da ima bilo kakšno garancijo, itak do konca garancije se bo naredilo še 1 oz 2 servisa.
vzdrževanja takega avta je poceni. pri neuradnem serviserju menjava olja in vseh filtrov ne more priti več kot 130eu z računom. samo olja za manjši servis pa 90eu.

Namesto off topica ti bom pa vrgel kost.. Preverjeno dober avto, z znano zgodovino se prodaja.
ps: ima ogromno opreme, zgleda precej osveženo in še poraba ter pospeški so več kot primerljivi s ceedom, tudi če te to ne zanima.
avto je predstavil prvi in edini lastnik v tej temi: http://forum.bmwslo.com/showthread.php?t=85004

ker na avto netu ni oglasa bom kar citiral prodajalca (ki je ta avto vzel v menjavo za BMWja od kolega)
Prodajam namreč avto, katerega prvi lastnik je bil forumaš, in je dejansko v stanju novega avta. No saj tudi je skoraj nov, star je nepolna tri leta in ima prevoženih vsega 28.000 km, pa vseeno še po marsičem odstopa od druge ponudbe na trgu. Prvič odstopa zato ker ni ves prežvečen, prevrten, stotalkan in poflikan kot večina podobnih na netu in drugič je nekaj posebnega zato, ker je totalno naložen. Avto ima dejansko skoraj vso možno opremo ki se jo je dalo spravit na Corso, osnovnih stvari ne bom niti našteval, luksuz paket sestavljajo tempomat, navigacija, ogrevan volan, steklena pomična streha in 17 colska ALU platišča. Avtomobilček je s svojo moderno belo-črno barvno kombinacijo precej vpadljiv da ne rečem šminkerski, mislim da se ga nebi sramovala nobena boljša polovica. Zakaj ženska? Zato ker je to pač ženski avto, moški vozimo full-size stroje, kar je uvidel tudi forumaš in od mene nabavil pet metersko ladjo (Corso sem vzel v račun). Za pisanje tega oglasa sem se odločil zato ker se mi zdi škoda da bi tak avto nabavil en navaden popoldanski lojze, dal sem ga namreč v komisijsko prodajo in okoli njega se zdaj slinijo vse sorte šalabajzarji, kateri nimajo pojma o avtu in o njegovi zgodovini. Fora je v tem da ga bom dal ZELO POCENI, namreč kot verjetno veste grem poleti za 3 mesece na Filipine, avto mora do takrat obvezno stran. Cena novega avta s to opremo je nekaj čez 12k eur (osnovnega dobiš za cca 10k eur), jaz dam svojega za 7. To je dobrih 5000 eur manj kot je stal nov, kilometri na avtu so realni (nima jih 100.000 in prevrten števec), tako da bo novi srečni lastnik dejansko dobil praktično NOV avto po polovični ceni. Če odkrito povem se mi trga srce ker ga moram prodajat, najraje bi ga obdržal za mamo, ampak mama vozi VW Caddy-a zato ker ga včasih tudi jaz ponucam da prepeljem kako robo, Corsa je zame premajhna. No, toliko zaenkrat. Moram se opravičit ker je tale oglas spisan na hitro, časa v teh dneh nimam niti da bi v miru spisal oglas, je pa zato cena avta temu primerna. V bližnji prihodnosti bom dodal še slike in link do teme "Vozni park", kjer je bil avto pred časom predstavljen na forumu - nekateri ga itak že poznate. Za podrobnejše informacije sem dosegljiv na PS ali pa na številki 041/342-672

če si izpogajaš dobro ceno dobiš praktično nov avto z za ta razred nenormalno opremo..

off: Gosic kar se servisov tiče je dejstvo, da marsikdo (serviser) rad diskriminira dizle in bencinarje, da ne omenjam avte po znamkah. cene olja so padle, dizlom 1,6-2.0 gre dobrih 5,5 litrov olja notri. filtri so tudi li la. in nevem od kje se potem nateguje ljudi, da je redno vzdrževanje dizlov dražje in se nabija take cene servisov. kot tudi mi ni jasno zakaj bi moral jst z 200+ konjskim dizlom za servis dajati več denarja, kot nekdo ki vozi isti avti in po prostornini isti motor pa ima skoraj pol manj konjev in drugo oznako zadaj, če so deli za servis enaki razen malenkosti in olje je tudi enako. zakaj torej ne izhajamo iz cen filtrov, ki so itak dosegljive na ebayu recimo in cen original olja. ker potem če dodaš še ure servisov, ki so pri popoldancu za vse znamke enake vrednosti- hitro prideš do izračuna, da je extra denar pač premija za nekaj. tako kot je kasko premija za nevem krajo je plačevanje premijskih servisov pogoj za garancijo. spet drugo pa je, da marsikatera premium znamka nima dolgoletne garancije, ima pa zato relativno poceni servise in popuste z leti. hkrati pa, ko pride do težav priznava del stroška, kljub iztečeni garanciji..

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ To apr 01, 2014 4:24 pm

Ta corsa mi je pa znana. Sicer sem tudi jaz po skoraj treh letih za mojo placal polovico kolkor je stala nova. Ni to neki ekstremni popust ;)
turbo inside

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To apr 01, 2014 5:26 pm

Točno je res. Tale popust ni nič kaj posebnega. Glede bonbončkov je pa njegov problem, da jih je toliko nametal noter, ker jaz mu ne bi dal več kot 500eur za vso tisto dodatno opremo, ki jih druge corse nimajo
Lp

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ To apr 01, 2014 6:05 pm

pskoda je napisal/-a:Točno je res. Tale popust ni nič kaj posebnega. Glede bonbončkov je pa njegov problem, da jih je toliko nametal noter, ker jaz mu ne bi dal več kot 500eur za vso tisto dodatno opremo, ki jih druge corse nimajo

Strinjam se z vsem kar je napisano. Isce se avto, ki bo zagotovo brez problemov. če se cena lepo prilagodi je to lahko dober nakup, ker tukaj vsaj merilca laka ne bo rabila in globinskega čiščenja. ste že kdaj kupovali v tem rangu avto? potem bi vedeli koliko skrpucal umazanih, zbitih in slabo popravljenih se vozi. pomojem je boljše se v štartu stegnit za kakšnega vijolčnega več kot po planu in kupit avto 2010+ z manj kot 50.000km od prvega lastnika, pa naj bo to astra, ceed ali pa pač nevem karkoli podobnega atmosfersko gnanega s 100-130 konji.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ To apr 01, 2014 6:07 pm

Jerch_ je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Točno je res. Tale popust ni nič kaj posebnega. Glede bonbončkov je pa njegov problem, da jih je toliko nametal noter, ker jaz mu ne bi dal več kot 500eur za vso tisto dodatno opremo, ki jih druge corse nimajo

Strinjam se z vsem kar je napisano. Isce se avto, ki bo zagotovo brez problemov. če se cena lepo prilagodi je to lahko dober nakup, ker tukaj vsaj merilca laka ne bo rabila in globinskega čiščenja. ste že kdaj kupovali v tem rangu avto? potem bi vedeli koliko skrpucal umazanih, zbitih in slabo popravljenih se vozi. pomojem je boljše se v štartu stegnit za kakšnega vijolčnega več kot po planu in kupit avto 2010+ z manj kot 50.000km od prvega lastnika, pa naj bo to astra, ceed ali pa pač nevem karkoli podobnega atmosfersko gnanega s 100-130 konji.

_furby_ je napisal/-a:Ta corsa mi je pa znana. Sicer sem tudi jaz po skoraj treh letih za mojo placal polovico kolkor je stala nova. Ni to neki ekstremni popust ;)

res je. kot tudi to, da to ni končna cena =I
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov