Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

U4i
Nov uporabnik

nakup citroena c5 ekskluziv 2012

Napisal/-a U4i Ne apr 06, 2014 10:14 pm

pozdravljeni!
sem nov na tem forumu in rabim malo pomoči pri nakupu citroena c5. zadeva je sledeca: odločil sem se ze da bom vzel ta avto zaradi konfortnosti. matra me samo to ali naj vzamem 2.0 hdi 163 ps ali 3.0 241 ps... nikjer ne najdem nobenega dobrega 2.0 z vso opremo... vedno nekaj manjka al pa ma kilometre prevelike ipd. mika me da bi vzel tegale:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=832 ... %20HDI-J... vzel bi ga pa zaradi malo kilometrov in seveda opreme. za motor mi je pa taq taq, nisem ziher zaradi porabe, ker na 2.0 hdi ki sem ga vozil je bila poraba 7 litrov prijetne voznje. pri enem drugem 3.0 (tegale se nisem sprobal vozit ali ogledat) mi je pa kazalo nekje 7.7 sam je bil prodajalec se zraven pa se nisem mogel zelo skoncentrirat na voznjo in uzitek ob voznji (skozi je nekaj govoril od podatkih avta) zaj razlike pri zavarovanju je nekje 50 evrov kot med 2.0 (ful kasko in delni kasko). ima mogoce kdo kakega taqega ali pozna koga ko ima taksno vozilo, da bi mi dal nasvete. zelim samo kakšne dobre uporabne nasvete, tistih ki bojo pisali citroen in toliko denarja, naj raje ne pisejo... aja to me se zanima: tile board computerji ki kazejo porabo, je to zanesljivo ali ne, kolko to laze, če laze, in/ali so odstopanja... namreč moja alfa 156 ki jo imam zdaj-dizel, kaze vedno 5.0 l/100km in to definitivno ni realno... realno mam 6.5 . moja voznja je umirjena, in vozim se 80% po ac, citroena nameravam vzet glih zato ker je taqo udoben in miren pri voznji, pravi uzitek :D
hvala in lep pozdrav!

Aljo82
Nov uporabnik

Re: nakup citroena c5 ekskluziv 2012

Napisal/-a Aljo82 Ne apr 06, 2014 10:35 pm

Dobrih 5 tisočakov vec in imaš ds5, malo manjši prtljažnik, kar se tiče motorja me se noben c5 ni prehitel verjetno ker je ds5 lazji, in :D :D verjetno je zaradi tega manjša tudi poraba, moja je 6,4 pa sem kar dinamičen vozn o O opremi in udobju pa nima smislaizgubljati besedi , tudi nemška konjenica pod 60k € ni tako luksuzno opremljena :) skratka best buy, jst sem full zadovoljen.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Ne apr 06, 2014 11:20 pm

Aljo82, tisti, ki kupuje c5, mu verjetno ni toliko pomembno kdo koga prehiti? pa 3.0 gor ali dol, to ni avto za dirkanje.

Kar se tiče računalnika, ti lahko povem za prejšno serijo, sem imel 2.0 hdi, pa je lagal nekje za 1 liter. Vedno mi je kazal neko sanjsko porabo, 3-4, kar je bilo preko 5l, je že bilo veliko zanj, realno pa je pil 6 l. Kolega ga ima še vedno in vedno poslušam o 4,8 l porabi...ja, po računalniku, realno pa...
Jaz ti priporočam, da greš na citroen forum, tam je veliko izkušenj z njimi. Vem, da so določeni modeli in letniki imeli težave s sklopkami že pri zelo nizkih km, drugače pa nekih hujših okvar naj ne bi bilo. Govorim za 2.0, 3.0 so izredno redki, zato boš težko izvedel kaj več. Poizkusi s forumi v tujini.

lp in uspešen nakup
Freude am Fahren

Aljo82
Nov uporabnik

Napisal/-a Aljo82 Po apr 07, 2014 11:08 pm

Noben ne govori o avtu za dirkanje, ce hoces dirkat kupiš bencinarja. Kar se porabe tiče, meni racunalnik ne laže, z 820km ko ponavadi tankam napolnim pribl 51 l, kolega ki je imel c5 z malo šibkejšim motorjem 2.0 138 km je govoril o povprečni porabi 5.7, tko da na porabo 3,4-5 l lahko pozabiš, razen ce se mislis vozit samo po ac 110 km/h in nikjer drugje. Problemov jaz pri 43k km in letu in pol nobenih

U4i
Nov uporabnik

Napisal/-a U4i So apr 12, 2014 11:37 pm

GiGi1985 je napisal/-a:Aljo82, tisti, ki kupuje c5, mu verjetno ni toliko pomembno kdo koga prehiti? pa 3.0 gor ali dol, to ni avto za dirkanje.

Kar se tiče računalnika, ti lahko povem za prejšno serijo, sem imel 2.0 hdi, pa je lagal nekje za 1 liter. Vedno mi je kazal neko sanjsko porabo, 3-4, kar je bilo preko 5l, je že bilo veliko zanj, realno pa je pil 6 l. Kolega ga ima še vedno in vedno poslušam o 4,8 l porabi...ja, po računalniku, realno pa...
Jaz ti priporočam, da greš na citroen forum, tam je veliko izkušenj z njimi. Vem, da so določeni modeli in letniki imeli težave s sklopkami že pri zelo nizkih km, drugače pa nekih hujših okvar naj ne bi bilo. Govorim za 2.0, 3.0 so izredno redki, zato boš težko izvedel kaj več. Poizkusi s forumi v tujini.

lp in uspešen nakup

hvala GiGi1985. prejsnja serija je taq kot podobna moji (alfa romeo 156 jtd 150 ps) in mislim da tam res racunalniki lazejo al pa da dejansko kažejo porabo do zadnjega decilitra v tanku. mam pa podoben primer ko mi sodelavec pravi o scenicu 1.5 dci da ma porabe 4.8 litra po ac. pa mu pokazem jaz moj board computer z 4.2 litra pa utihne haha :D ni parealno ne. kakorkoli hvala ti za nasvet je pa the 3.0 precej malo, pa mislim celo da so jih nadomestili z 2.2 ccm dizli. sem ga pa sel pogledat in eno testno voznjo narest z njim, morem povedat vrhunec je v voznji, izoliran zvocno (ma dvojno zasteklitev) zelo, in še bi lahko našteval. mislim pa da bom kr tegale uzel :) Aljo 82 ds5 mi je res lep avtomobilcek, ampak prtljaznik mi je malo premali pa se če sene motim nima aktivnega podvozja ;) poprav me ce se motim ;) aljo ce ni skrivnost kolko pa maš agregat pod haubico ? ;) ker totih 3.0 ma en poseben sound in pri voznji in pri pospesevanju, taq da prosim ce kaj več poveš ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov