Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

krista
Nov uporabnik

Ford Focus, Renault Megane ali Kia (Pro)Cee'd

Napisal/-a krista Sr apr 23, 2014 10:13 am

Živijo

kupujem nov avto in izbiram med tremi omenjenimi v naslovu teme.
Avto bo za mestno vožnjo, občasno AC. Raje bencinc. Nameravam kupit novega.
Kateri avto je najbolj varčen glede porabe goriva? (nisem dirkač, pa tudi cincač ne :D )
S katerimi imate najboljše izkušnje?

Pr Kii dobim 1100 eur popusta pr tistih Jokerjih. Pa tud zelo mi je vizuelno všeč pro-Cee'd (tudi Cee'd). Kaki pa so tile novi modeli? Vredni tistih 12-14k eur?
Focus se mi zdi od vseh treh najboljše narjen. Ampak zdaj prihaja nov model ven, pa ne vem, ali se splača takoj vzet (razne napake novorojencev).
Megane mi tud ni slab, mati vozi Cliota letnik 2010 in je zelo zadovoljna. Kako se obnese TCe motor v ta novih Meganih?

Avto nameravam kupit čez kake 3 mesece, prej ne morm. Vse imam namen stestirat. D takrat pa zbiram nasvete, mnenja, nove predloge.....
Moj limit glede cene je tam max 15k (raje 14k).

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: Ford Focus, Renault Megane ali Kia (Pro)Cee'd

Napisal/-a maniaxxx Sr apr 23, 2014 3:18 pm

Odvisno kaj pričakuješ od avta..če smao nizko porabo potem uzam unga ki najmanj žre. Če pa še kaj drugega pa povej kaj pričakuješ, da ti bomo lažje svetovali.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr apr 23, 2014 8:17 pm

Focus ne prihaja nov, ampak samo (predvsem vizualno) prenovljen, kar teoretično prej pomeni, da so kakšne porodne napake odpravljene, kot da je za pričakovat nove.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Sr apr 23, 2014 9:13 pm

Turbo bencinarja definitivno (tak da kia odpade), sta pa oba dobra ecoboost in tce. Od teh dveh bi se sam odločil za Focusa, sploh ker ponavadi s faceliftom odpravijo težave prejšnje generacije.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Sr apr 23, 2014 9:19 pm

Tut z Meganom 1.2 tce ne boš nič zgrešil. Izkušnje so zaenkrat dobre. Na testno vožnjo pa oba probat pa boš videl. Meni osebno fordi ne sedejo. :)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če apr 24, 2014 9:36 am

Moj glas gre drugače tudi Focusu, Ceed ima zelo neprepričljiv motor, Megane je že "dinozaver", če že francoza, je pa 308 bistveno bolj sveža in zanimiva izbira.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov