Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

čare
Mojster foruma

Re: Lancia Delta vs Skoda Superb

Napisal/-a čare Ne maj 25, 2014 4:53 pm

Jaz pa ne,ker tisti knofi za klimo grši kot pri moji 14 let stari marei niso za nikamor.

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl Sr maj 28, 2014 6:16 am

Torej, če povzamem. Trenutni avtomobil menjuješ zaradi tega, ker nima duše, čustev, ki jih je recimo Alfa 159 imela.
In potem daš v izbiro Superb-a :shock: ? Superb je super avto, ampak duše pa res nima. Je prostoren, relativno udoben in neproblematičen avtomobil z ogromno prostora. Meni je recimo to, da ima na zadnji klopi ogromno prostora precej brez veze, saj zgolj voziš tistih 10cm stalno s seboj, od njih pa nimaš nič.
Naprej: Alfa 159 ti je bila zelo všeč: izjemno podvozje, ki ti da točen občutek, kako in kaj, avto narejene za ovinke (dokler ni treba kakšnega kosa podvozja menjat :)). In potem spet gledaš Superba? Superb je potovalnik, lahko ga vržeš v ovinke, ampak ti da jasno vedet, da to ni njegova prioriteta. Sam sem bil zadovoljen z njim (bil tudi na Racelandu z njim :twisted: ), ampak ni pa to podvozje Alfe ali BMW-ja. Nekako je dober kompromis med udobno in športno vožnjo. Tako da, če ti je bilo podvozje od Alfe všeč, potem ti po moje ne more biti podvozje od Superba pri srcu.
In še tole: oprosti, ampak kvaliteta izdelave med Lancio Delto in Škodo Superb-om se ne more niti približno primerjat. Da ne bo pomote, Superb je boljši tukaj.
Torej: vsi so ti svetovali, da pojdi na testno vožnjo in sprobaj oba. Edino pravilno, saj sta to avtomobila s popolnoma različnim značajem. Pa naj ne bo testna vožnja po parkirišču ali 2km okrog prodajalca =P . Naredi kar nekaj kilometrov po mestu, izven mesta in po avtocesti. Da boš dobil vsaj približen občutek kako in kaj.
Še opozorilo: Superbi so bili večinoma službena vozila, ker ni nič narobe. Zadeva je pa taka, da imajo lahko ti avtomobili mirno 300.000 km realnih za sabo v 4-ih letih. Tako da bodi pazljiv.
In pa še to: Superb je ogromen avto, tako da če ga potem misliš pustiti ženi in se ona vozi zgolj po mestu je to popolna neumnost.

Kaj bi jaz vzel med tema dvema: itak Superb-a. :D :D Samo imam malo drugačne prioritete kot ti.
Še več pametovanj na Mtl blog.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če maj 29, 2014 8:21 am

Vsekakor so mi vsa priporočena vozila preveč sumljiva za nakup.
Poleg tega še pisna izjava o km - ojej.

Predlagam, da pelješ oba in vidiš kateri ti ustreza.

P.s. Resnično predlagam, da si pogledaš kakšne druge primerke.

JG2
Novinec

Napisal/-a JG2 Če maj 29, 2014 8:36 am

Sicer teh avtov ne poznam, samo se mi zdi Lancia osebno precej bolj zanimiva za pogledat. Sem pa imel superba kot nadomestno vozilo pa sem bil nad kvaliteto notranjosti zelo razočaran, praktično vsaka stvar se prekriva s trdo plastiko, še posebej na vratih.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 23 gostov