Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Re: Kupujem VW-ja (vrteni kilometri)

Napisal/-a Daedalus Ne jun 01, 2014 9:16 pm

ajatola je napisal/-a:Kaj ste eni majstri kot ne vem kaj.kilometrina na avtu je davek na budale.nikoli nisem kupil avta na osnovi števca.
Ko kupiš staro kanto je najprej treba menjat glavni jermen in periferijo.s tem je treba računat pred nakupom.ne pa se ravnat po števcu.99 procentov je premikanih nazaj.to je masoven pojav .knjižice pa se da brez težav poštemplat.in če je avto lepo vzdrževan in normalno vožen ne bo takšnepanike pa magari ima preko dvesto tisoč.

1.) Ni jih 99% prevrtenih.
2.) Je pa masoven pojav, in če se temu kupci ne bodo upirali kot se le da, eventuelno BO 99% prevrtenih.
3.) Gre se za etiko, moralo in fair-play. Zakaj bi kdorkoli podpiral in nagrajeval takšna dejanja s plačevanjem višje cene za avtomobil ker ima "malo kilometrov"?
4.) Ja, kot pravim - stanje na števcu definitivno vpliva na ceno avtomobila. Zakaj bi plačal več zato, ker si je nekdo vzel 5min časa za prevrtet kilometre?
5.) Če ima avto 400k km+ (verjemi, ni jih malo), ti menjava periferije ne pomaga prav dosti pri zanesljivosti na dolgi rok.
6.) Če kupiš avto s prevrtenimi kilometri ga moraš eventuelno tudi prodati - srečno pri skrivanju ali pa nižanju cene.

Saj če so pri tem konkretnem avtu kilometri prevrteni za nekih 30k km zadeva ni katastrofalna iz vidika stroškov, katere to prinese kupcu, ampak gre se za princip in tisti, ki jih je za tako malo prevrtel je še večja budala od ostalih in si ne zasluži dobiti niti centa za ta avto (to sicer velja za vse, ki vrtijo, ma no...).

Uporabniški avatar
ajatola
Novinec

Napisal/-a ajatola Ne jun 01, 2014 9:33 pm

Jaz ne verjamem nikomur in zato pravim,da je števec neverodostojen.kako češ bit siguren,da so kilometri pravi.edino če poznaš prodajalca pa še tak te lahko nategne.

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Ne jun 01, 2014 9:45 pm

Sicer komentar verjetno ni čisto na temo ampak to vrtenje kilometrov bi mogli strožje kaznovat.
Hecno se mi tudi zdi ko ga kak nategator prodaja pa reče: ja ima jih 200.000(v resnici jih ma itak več) in je vožen samo po avtocesti. Tam ko se pa voziš po nemčiji jih pa terajo do onemoglosti. Sila je masa krat pospešek in noben me ne prepriča da so avtomobili v večini voženi po avtocesti bolje ohranjeni kot tisti voženi na krajše razdalje, sploh pa ne voženi po nemčiji kjer jih 3/4 vozi zelo hitro.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Ne jun 01, 2014 10:28 pm

Fantje, al pozabljate da je VW :lol: Avtor se je pa že odločil da bo kupil glede na prispevke in se (spet) samo mlati prazno slamo.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne jun 01, 2014 11:08 pm

VW-je v odličnem stanju in za male pare se da dobit... cca. dvakrat na leto in še to moraš bit pol ure po objavi oglasa pri prodajalcu z denarjem v roki...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Po jun 02, 2014 8:18 am

ajatola je napisal/-a:Jaz ne verjamem nikomur in zato pravim,da je števec neverodostojen.kako češ bit siguren,da so kilometri pravi.edino če poznaš prodajalca pa še tak te lahko nategne.

Načeloma je res težko biti 100% ziher, ampak če avto kupiš od fizičnega prodajalca, ki je avto kupil v SLO in je dokazano prvi lastnik ter ima servisno izpolnjeno, pa ne zgleda mutni (npr. preprodajalec), si lahko še kar ziher. Pa če je SLO porekla in je vozil preračunano npr. 40-50k km na leto se to sliši še kar verodostojno, ker v Sloveniji večina ljudi, ki se vozi nekam dlje na delo, naredi približno toliko kilometrov na leto.

100% ziher pa žal ni mogoče, a to še ne pomeni, da boš kot konj z blendami šel do prvega avta, ki ti zgleda OK ohranjen, in ga kupil - tudi, če so kilometri najbolj očitno prevrteni, in to za ogromno. To je neumno. Pa preplačaš ga tudi jurja ali več.

bucko_99 je napisal/-a:Sicer komentar verjetno ni čisto na temo ampak to vrtenje kilometrov bi mogli strožje kaznovat.
Hecno se mi tudi zdi ko ga kak nategator prodaja pa reče: ja ima jih 200.000(v resnici jih ma itak več) in je vožen samo po avtocesti. Tam ko se pa voziš po nemčiji jih pa terajo do onemoglosti. Sila je masa krat pospešek in noben me ne prepriča da so avtomobili v večini voženi po avtocesti bolje ohranjeni kot tisti voženi na krajše razdalje, sploh pa ne voženi po nemčiji kjer jih 3/4 vozi zelo hitro.

Ne ne, če ima avto 400k km in je vožen po AC je neprimerno boljše ohranjen kot če bi vozil po "navadnih" cestah in po mestih. Razlogov je več: manj pospeševanja in bremzanja, manj obrabe podvozja in najpomembneje motor (verjetno dizel) deluje z razmeroma konstantnimi obrati v območju blizu max. navora, kar je za dizelski motor daleč najboljše. Namig: dizel-električne lokomotive, tovornjaki itd. -> vse to koristi dizel motor na podoben način. In tako zdržijo ogromno.

Če ne verjameš, ni treba. Ampak to so dejstva. ;)

PS: v Nemčiji ne vozijo spet tako hitro. Večina jih gre (kjer ni omejitve 130 ali manj) do max. 150, redke so izjeme, ki grejo več (razlog je jasen - poraba goriva). Poleg tega odsekov z omejitvami nad 130 ni spet tako ogromno...

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl Po jun 02, 2014 9:09 am

ajatola je napisal/-a:Kaj ste eni majstri kot ne vem kaj.kilometrina na avtu je davek na budale.nikoli nisem kupil avta na osnovi števca.
Ko kupiš staro kanto je najprej treba menjat glavni jermen in periferijo.s tem je treba računat pred nakupom.ne pa se ravnat po števcu.99 procentov je premikanih nazaj.to je masoven pojav .knjižice pa se da brez težav poštemplat.in če je avto lepo vzdrževan in normalno vožen ne bo takšnepanike pa magari ima preko dvesto tisoč.

Če te že ne boli, da avto preplačaš, je problem vsaj v tem, da je vzdrževanje avtomobila s prevoženimi 100.000 km precej drugačno kot pa avtomobila s prevoženimi 400.000 km (no, spet odvisno od znamke :twisted: ). Ali ti poleg velikega servisa menjaš tudi amortizerje, kakšne nosilce motorja, sklopko in vztrajnik, šobe, kakšna turbina, itd.? Ker potem praktično lahko kar nov avto kupiš, pa boš skoraj ceneje prišel čez, kot če plačaš ceno avta s 100.000 km in ga potem ''popravljaš''.

~toMmy~ je napisal/-a:VW-je v odličnem stanju in za male pare se da dobit... cca. dvakrat na leto in še to moraš bit pol ure po objavi oglasa pri prodajalcu z denarjem v roki...

Točno tako. Je pa možnost za to v Sloveniji skoraj manjša kot bi na lotu zadel :lol: :lol: :lol: .

In še tole: če ugotoviš, da ti je prodajalec glede neke informacije lagal, potem se samo zahvališ in greš. Ker če ti je lagal o tem in si ga dobil, potem je 99%, da ti laže še o vsem drugem. Sam osebno recimo nimam živcev, časa in denarja, da bi potem naknadno odkrival, kje me je prodajalec še nategnil. Izjeme seveda vedno obstajajo: recimo ena je, da je cena tako nizka, da si preračunaš, da je tudi v najslabšem primeru zadeva še vedno ekonomsko smiselna. Ampak takih v Sloveniji (sploh pri mutibaričih) ni. Vsi bi ti radi prodali zjeb... avto za ceno odlično ohranjenega, seveda vedno parkiranega v garaži, nikoli karamboliranega (btw. to lahko pomeni tudi, da je sedaj na novo štrihan, kot nov, tudi če je bil sestavljen iz dveh :mrgreen: ). Pa pri tem običajno prisegajo na vse sinove, hčerke in ne vem koga še, da je vse res tako kot pravijo. Samo preverljivih dokazov za to nimajo niti najmanjših :lol: .
Še več pametovanj na Mtl blog.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po jun 02, 2014 9:52 am

Se dobiva danes z znancem po dolgem času na kavi in mi jamra, da ga njegov še ne tri leta star sharan 2.0 tdi yebe na polno. To, da ima probleme z motorjem mi niti ni pomembno, bolj sem začudeno gledal, da gre tip pri avtomobilu, ki je po ohranjenosti tak kot, da ga je ujel tornado pete stopnje, pred nekaj dnevi obrniti 100.000 km nazaj in to z žegnom pooblaščenega servisa :evil: Važno, da ima sedaj avto z magičnimi 160.000 km :roll:
Poznam ga še iz osnovne šole in si nisem mislil, da je sposoben take lumparije.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po jun 02, 2014 9:54 am

mtl je napisal/-a:Vsi bi ti radi prodali zjeb... avto za ceno odlično ohranjenega, seveda vedno parkiranega v garaži, nikoli karamboliranega (btw. to lahko pomeni tudi, da je sedaj na novo štrihan, kot nov, tudi če je bil sestavljen iz dveh :mrgreen: ). Pa pri tem običajno prisegajo na vse sinove, hčerke in ne vem koga še, da je vse res tako kot pravijo. Samo preverljivih dokazov za to nimajo niti najmanjših :lol: .

Haha. Še najboljši so uni, ki pravijo, da "dajo garancijo na avto". :lol:
Jaz si to za pol leta star avto ne bi upal reči, kaj šele za 5 let starega uvoženega s "130.000km" na števcu.

Uporabniški avatar
ajatola
Novinec

Napisal/-a ajatola Po jun 02, 2014 11:51 am

Sicer je res težko naleteti na dobr avto ampak sem se spomnil kaj je bilo pred nekaj leti.v tpv je moj sin kupil pasata iz italije.avto je bil star leto pa pol res kt nov.kilometre nismo gledali.poleg je bil pasat iz slovenije.isti letnik vendar kanta.notranjost pošvedrana odzunaj razpokan lak na nekaj mestih,skratka za tistega iz italije se je potem pokazalo,da je z pravimi kilometri in od prvega lastnika.ker je bi star eno leto in pol mu so na servisu berus v nm rekli,da je vse ok na avtu in ,da priznajo tovarniško garancijo ,kljub tisti od tpv rabljeni.
Drugi primer je bil še en stilo iz iste avtohiše.še sedaj ga imamo doma.so pa avti kupljeni od leasing hiš ali od firme,ki delavcu ,da avto za vozit v službo.tak,da verjetno res ne premikajo km.
Tisto pr nas pa majkemi nobenga še nism vidu ,da bi verjel v števec.tudi moj mi je sumljiv ,čeprav je kot nov.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Po jun 02, 2014 5:27 pm

ajatola je napisal/-a:Sicer je res težko naleteti na dobr avto ampak sem se spomnil kaj je bilo pred nekaj leti.v tpv je moj sin kupil pasata iz italije.avto je bil star leto pa pol res kt nov.kilometre nismo gledali.poleg je bil pasat iz slovenije.isti letnik vendar kanta.notranjost pošvedrana odzunaj razpokan lak na nekaj mestih,skratka za tistega iz italije se je potem pokazalo,da je z pravimi kilometri in od prvega lastnika.ker je bi star eno leto in pol mu so na servisu berus v nm rekli,da je vse ok na avtu in ,da priznajo tovarniško garancijo ,kljub tisti od tpv rabljeni.
Drugi primer je bil še en stilo iz iste avtohiše.še sedaj ga imamo doma.so pa avti kupljeni od leasing hiš ali od firme,ki delavcu ,da avto za vozit v službo.tak,da verjetno res ne premikajo km.
Tisto pr nas pa majkemi nobenga še nism vidu ,da bi verjel v števec.tudi moj mi je sumljiv ,čeprav je kot nov.

Ne mešaj hrušk in jabolk. Primerjaj 2 podobno ohranjena avtomobila - recimo 2 leta stara, en slovenski, 1. lastnik, fizični prodajalec, servisna potrjena. 160k km na števcu. Drugi pa iz avtohiše, iz uvoza, spoliran in zglancan u nulo (edina razlika proti slovenskemu), 50k km na števcu, servisna knjiga poštempljana ampak za garancijo neveljavna (to, da so jo tebi priznali na pooblaščencu je pomoje prej izjema kot pravilo) - pa ti da npr. avtohiša polletno garancijo. In avto je seveda 1000€ dražji, ker je "praktično nov".

Kaj boš vzel?

Uporabniški avatar
ajatola
Novinec

Napisal/-a ajatola Po jun 02, 2014 5:45 pm

Daedalus je napisal/-a:
ajatola je napisal/-a:Sicer je res težko naleteti na dobr avto ampak sem se spomnil kaj je bilo pred nekaj leti.v tpv je moj sin kupil pasata iz italije.avto je bil star leto pa pol res kt nov.kilometre nismo gledali.poleg je bil pasat iz slovenije.isti letnik vendar kanta.notranjost pošvedrana odzunaj razpokan lak na nekaj mestih,skratka za tistega iz italije se je potem pokazalo,da je z pravimi kilometri in od prvega lastnika.ker je bi star eno leto in pol mu so na servisu berus v nm rekli,da je vse ok na avtu in ,da priznajo tovarniško garancijo ,kljub tisti od tpv rabljeni.

Ne mešaj hrušk in jabolk. Primerjaj 2 podobno ohranjena avtomobila - recimo 2 leta stara, en slovenski, 1. lastnik, fizični prodajalec, servisna potrjena. 160k km na števcu. Drugi pa iz avtohiše, iz uvoza, spoliran in zglancan u nulo (edina razlika proti slovenskemu), 50k km na števcu, servisna knjiga poštempljana ampak za garancijo neveljavna (to, da so jo tebi priznali na pooblaščencu je pomoje prej izjema kot pravilo) - pa ti da npr. avtohiša polletno garancijo. In avto je seveda 1000€ dražji, ker je "praktično nov".

Kaj boš vzel?

Nisi dobro prebral.bila sta dva manj kot dve leti stara pasata,na italjanskem je bilo 76 tisoč kilometrov na slovenskem nekaj manj.tisti iz italije ni imel sledi obrabe ,slovenski je pa bil bogi.oba sta bila od prvega lastnika.nisem mislil zglancanosti ampak res konkretno izrabljenost sem opazoval.isto je bil čez nekaj časa fiat stilo v zeelo dobrem stanju.vem,da ni tu pravila ampak izkušnje so takšne.je pa tudi res,da pametni trgovci pazijo kaj prvlečejo iz tujine,ker stranke hitro odidejo.
Na pooblaščencu so priznali garancijo prav zaradi tega,ker ni bil zavrten števec nazaj.zdaj če je to redkost ne vem ampak tako je v tem primeru bilo.tpv ima za vse avte polletno njihovo garancijo.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po jun 02, 2014 10:32 pm

peroRS je napisal/-a:
mtl je napisal/-a:Vsi bi ti radi prodali zjeb... avto za ceno odlično ohranjenega, seveda vedno parkiranega v garaži, nikoli karamboliranega (btw. to lahko pomeni tudi, da je sedaj na novo štrihan, kot nov, tudi če je bil sestavljen iz dveh :mrgreen: ). Pa pri tem običajno prisegajo na vse sinove, hčerke in ne vem koga še, da je vse res tako kot pravijo. Samo preverljivih dokazov za to nimajo niti najmanjših :lol: .

Haha. Še najboljši so uni, ki pravijo, da "dajo garancijo na avto". :lol:
Jaz si to za pol leta star avto ne bi upal reči, kaj šele za 5 let starega uvoženega s "130.000km" na števcu.

Garancija je na motor in menjlalnik. Kaj ima tu za crknit? Sklopka je potrošni material....servis morš tko nardit...Zobnike ali pa bate pa ne bo kr tko polomlo v parih mescih....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
ajatola
Novinec

Napisal/-a ajatola To jun 03, 2014 6:30 am

Rabljeni avto gre od bajte v glavnem,ko lastniku nekaj ne štima z njim.ampak je pa tudi res da če kupiš starino za male pare,ne more bit kot nova.treba je kak evrček porabit.
Avtohiše so tudi vse sorte.ene so nastale iz navadnega švercerja,ki je prekupčeval na ljubljanskem avtosejmu.in pol vemo kam pes taco moli

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Napisal/-a mtl To jun 03, 2014 4:39 pm

Ni nujno vedno zjeb... avto, ko se prodaja. Poznam osebo, ki avto menjuje pri 50.000km, ker je pa to že dosti za avto. :lol:
Ravno tako osebo, ki vozi avto do konca garancije, potem gre od hiše. Oba nista prasca in avto korektno vzdržujeta.

Gregor81
Nov uporabnik

Napisal/-a Gregor81 To jun 03, 2014 4:51 pm

mtl je napisal/-a:Ni nujno vedno zjeb... avto, ko se prodaja. Poznam osebo, ki avto menjuje pri 50.000km, ker je pa to že dosti za avto. :lol:
Ravno tako osebo, ki vozi avto do konca garancije, potem gre od hiše. Oba nista prasca in avto korektno vzdržujeta.

:tomidelej: Točno to - sam naredim okoli 10 tisoč km letno in sem pravkar prodal avto s 46 tisoč km. Do službe imam manj kot kilometer, drugod pa se tudi ne vozim tako zelo veliko; sploh se sprašujem, kako sem jih naklepal toliko na leto, kot sem jih. Moj upokojeni oče pa jih dela še pol manj na leto...da ne omenjam strica.
Yes, it's a joke...We can laugh about it later in the car.

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Napisal/-a mtl To jun 03, 2014 5:09 pm

No, roko na srce je treba temu dodati tole: 95% takih avtomobilov ostane v družini, krogu prijateljev ali znancev. Le morda kakšnih 5% jih zaide na splet.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov