Pred kratkim sem naredil izpit, in ker sem našparal nekaj denarja, bi si kupil avto.
Potrebujem večinoma za vikend izlete, 2-3x na teden do lokacije cca 20km stran, in nazaj (predvsem zato ga rabim) + razne trgovine, žuri, ipd. Službo in faks imam na bicikel razdalji, pa še ni parkinga tam.
Budžet, variablien glede na vaše nasvete... 2500, 3000, 3500eur (tam nekje, da mi ostane še kaj za servis, birokracijo, zavarovanje,..).
Predvsem sem geek (računalniški), tako da ne bi rad nekaj za šravfat vsak dan, ampak da me z čimmanj stroški spravi od točke A do B in nazaj. Torej nič preveč pokvarljivega, poceni rezervni deli, pa da ni treba dajat na dvigalko in gume dol, za eno žarnico zamenjat. Moč niti ni tako pomembna, bi pa vsaj sam v avtu rad prehitel kak kamion, in stabilno vozil 130 na avtocesti.
Gledal sem po avto.net, razne opel corse, ford fieste, kak golf/polo (malo dražji so), clio (malo grd od zadaj, razen tanovih modelov, ki so pa dragi), megane (torej bolj na hatchback varianto, 5 vrat).
Kaj bi bil best buy v tej kategoriji? Prioritetno, da bom imel čimmanj stroškov z njim... vem pa da za ta denar so bolj 2003, 2004, 2005 letniki, tako da ravno nov avto tudi ne bo.