Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

NoviVoznik
Nov uporabnik

Prvi avto..spet

Napisal/-a NoviVoznik Po jun 09, 2014 2:35 pm

Vem da je takih tem bilo že kar nekaj, vendar ima vsaka neke specifične zahteve, pa začenjam še jaz svojo :)
Pred kratkim sem naredil izpit, in ker sem našparal nekaj denarja, bi si kupil avto.

Potrebujem večinoma za vikend izlete, 2-3x na teden do lokacije cca 20km stran, in nazaj (predvsem zato ga rabim) + razne trgovine, žuri, ipd. Službo in faks imam na bicikel razdalji, pa še ni parkinga tam.

Budžet, variablien glede na vaše nasvete... 2500, 3000, 3500eur (tam nekje, da mi ostane še kaj za servis, birokracijo, zavarovanje,..).

Predvsem sem geek (računalniški), tako da ne bi rad nekaj za šravfat vsak dan, ampak da me z čimmanj stroški spravi od točke A do B in nazaj. Torej nič preveč pokvarljivega, poceni rezervni deli, pa da ni treba dajat na dvigalko in gume dol, za eno žarnico zamenjat. Moč niti ni tako pomembna, bi pa vsaj sam v avtu rad prehitel kak kamion, in stabilno vozil 130 na avtocesti.

Gledal sem po avto.net, razne opel corse, ford fieste, kak golf/polo (malo dražji so), clio (malo grd od zadaj, razen tanovih modelov, ki so pa dragi), megane (torej bolj na hatchback varianto, 5 vrat).

Kaj bi bil best buy v tej kategoriji? Prioritetno, da bom imel čimmanj stroškov z njim... vem pa da za ta denar so bolj 2003, 2004, 2005 letniki, tako da ravno nov avto tudi ne bo.

matejxx
Uporabnik

Re: Prvi avto..spet

Napisal/-a matejxx Po jun 09, 2014 2:39 pm

Uporabniški avatar
sparky
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a sparky Po jun 09, 2014 4:17 pm

Golf 2! Baje prej lastnik umre kot pa ta avto :D

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 To jun 10, 2014 9:54 am

Hyundai Getz
Podcenjen, zato dobiš novejši letnik z več opreme kot pri konkurenci. Poleg tega zanesljiv. Poiščeš 1,4L Top-K pa si zmagu. Če pa najdeš slučajno 1,6L verzijo, je pa sploh raketa.

Primer
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To jun 10, 2014 9:59 am

Škoda fabia ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov