Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

SsLak
Nov uporabnik

Re: prvi avtomobil

Napisal/-a SsLak Če jun 26, 2014 9:23 pm

Daedalus je napisal/-a:
aereo132 je napisal/-a:jaz bi definitivno passat 1.9 TDI
alfe da niti ne govorim nebi niti razmisljal o nakupu
to je samo moje mnenje odlocas pa ti

Brez enega argumenta so subjektivna mnenja kaj naj nekdo kupi popolnoma brezvezna in nepotrebna. Saj ne sprašuje kateri sladoled ti je najbolši, ali...? ;)

Moj nasvet: izogibaj se 2.0 TDI, tisti letniki so imeli probleme. 1.9 TDI in JTD sta oba zelo dobra motorja, torej ne more biti slab nakup - ČE je avto vzdrževan kot treba in če ni uvožen s totalko in 400k km realnimi za seboj (a 100k km na števcu) - to bo največja past, na katero se lahko ujameš, torej bodi pozoren. In ne verjemi na besedo nobenemu pa tudi štempljem v servisni ne verjemi (se da ponaredit).

Največ bo odvisno od tega, kako je bil avto vzdrževan in ali ima za sabo večji karambol in/ali 3x več realnih kilometrov - tukaj se pač največ zasluži pri preprodajalcih (ki so lahko tudi fizične osebe). Če kupiš slabega/zanemarjenega te bo lahko pustil (oz. puščal) na cesti neglede na znamko, torej morda bi veljalo malo razširiti obzorja glede znamke (niso pa vsi motorji dobri, to je tudi res, kot že omenjeni letniki 2.0 TDI) in se raje bolj omejiti pri kriterijih kot so - 1. lastnik, slovensko poreklo, z mehanikom potrjeno, da ni bil fajn zaleten, preveriti servisno zgodovino (če se da) itd.

Na tvoje opombe sem pozoren. Avto "kupujem " zdaj že skoraj 2 meseca. Na fore kot so "potrjena servisna" "ni karamboliran " ne pada. Ob enem bi pa v isti sapi vprašal, kako lahko mogoče preverim zgodovino vozila iz tujine? Za vozila registrirana pri nas sem se ze pozanimal.
Po večini gledam predvsem po nemških vozilih, tale alfa je pač redka izjema katera mi poje na srce. Realno gledano, kje lahko pričakujem dražje vzdrževanje glede na servisne intervale ?

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Pe jun 27, 2014 11:13 am

Zgodovina iz tujine je kolikor vem težko ugotovljiva. Nimam izkušenj s tem, sem pa bral, da se načeloma pri naših serviserjih ne da preverjati servisne zgodovine iz tujine. Pa itak se tega ne da delat pri vseh znamkah niti za slovenska vozila, pa predpostavka je, da je sploh bilo servisirano na uradnih servisih.

Glede bolj točnih podatkov o vzdrževanju bo pa moral kdo drug vskočiti na pomoč, ker nimam izkušenj z njimi. Jaz bi rekel, da bi morali biti tam-tam...

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Pe jun 27, 2014 11:30 am

Daedalus je napisal/-a:Zgodovina iz tujine je kolikor vem težko ugotovljiva. Nimam izkušenj s tem, sem pa bral, da se načeloma pri naših serviserjih ne da preverjati servisne zgodovine iz tujine. Pa itak se tega ne da delat pri vseh znamkah niti za slovenska vozila, pa predpostavka je, da je sploh bilo servisirano na uradnih servisih.

Glede bolj točnih podatkov o vzdrževanju bo pa moral kdo drug vskočiti na pomoč, ker nimam izkušenj z njimi. Jaz bi rekel, da bi morali biti tam-tam...

Drugače pa ni treba veliko, da vidiš, kakšen avto se sploh splača uvozit in tu preprodat naprej. 95% je takih, da jih tudi pogledal ne bi, 5% pa kakšnih redkejših modelov/oprem. Pri nas pa se malo pogliha pleh in kilometre, fajn našminka in proda naprej.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Pe jun 27, 2014 11:45 am

dask je napisal/-a:
Daedalus je napisal/-a:Zgodovina iz tujine je kolikor vem težko ugotovljiva. Nimam izkušenj s tem, sem pa bral, da se načeloma pri naših serviserjih ne da preverjati servisne zgodovine iz tujine. Pa itak se tega ne da delat pri vseh znamkah niti za slovenska vozila, pa predpostavka je, da je sploh bilo servisirano na uradnih servisih.

Drugače pa ni treba veliko, da vidiš, kakšen avto se sploh splača uvozit in tu preprodat naprej. 95% je takih, da jih tudi pogledal ne bi, 5% pa kakšnih redkejših modelov/oprem. Pri nas pa se malo pogliha pleh in kilometre, fajn našminka in proda naprej.

Tako je. Bolj ali manj je jasno, da za primerljiv nivo opreme in letnik+kilometrino mora biti kar lepa razlika v ohranjenosti, da si diler ustvari zaslužek (poleg vseh uvoznih taks in papirologije). Avtomobili, kateri se prodajajo npr. znotraj Nemčije in ne najdejo poti na trge "3. sveta" so verjetno čisto zgledno ohranjeni in vredni nakupa. Ziher pa pač ne moreš bit, dokler avta ne pogledaš od blizu, pa še takrat nisi ziher, ampak samo misliš, da si. =P

SsLak
Nov uporabnik

Napisal/-a SsLak Pe jun 27, 2014 6:11 pm

Ja res je, nakup avtomobila je stresno opravilo. Če bi si ogledoval 10 avtomobilov od 10 lastnikov/prodajalcev, bi mogoče bila primerna 1 ali pa 2.
Za zgodovino za vozilo iz tujine bi potreboval podatek predvsem zato da se na tej podlagi lahko mogoče kaj izpogajam o ceni in nič drugega. Ker, če gledam avto, predvsem AR 159 si lahko 100% da ni slovenski. Koliko lastnikov pa je že imel čez mejo pa nihče ne ve.
Mogoče še kdo lahko poda mnenje/izkušnje glede debate VW Passat - AR 159 ?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov