Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Re: rezervna guma vs. "kompresor" vs. contiseal

Napisal/-a gecco So jul 23, 2011 4:33 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:pškoda bi naj odgovoril v temi pa sploh ne vidim odgovora :(

verjetno se je premislil pa zbrisal post.

Am, preveri na ebayu ali pa po odpadih. Nov original brezveze kupvat.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So jul 23, 2011 6:30 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:pozdravljeni,

da malo obudim temo.

na bmw e90 nimam rezerve in nažalost trenutno tudi ne "run flat" pnevmatik, ker so že bile takšne na avtu.

zanima me sledeče:
-kateri set za popravilo pnevmatike priporočate?
-ali je možno kje kupiti zasilno rezervno kolo? ampak bi potreboval prav za bmw e90 (srednja luknja, razmak med vijaki, ...)

off
a si kupil potem tistega iz Novega Mesta? :arrow: nisem zasledil predstavitve.....

PS kupi vsekakor zasilno kolo......

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne jul 24, 2011 6:32 pm

sašo5 je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:pozdravljeni,

da malo obudim temo.

na bmw e90 nimam rezerve in nažalost trenutno tudi ne "run flat" pnevmatik, ker so že bile takšne na avtu.

zanima me sledeče:
-kateri set za popravilo pnevmatike priporočate?
-ali je možno kje kupiti zasilno rezervno kolo? ampak bi potreboval prav za bmw e90 (srednja luknja, razmak med vijaki, ...)

off
a si kupil potem tistega iz Novega Mesta? :arrow: nisem zasledil predstavitve.....

PS kupi vsekakor zasilno kolo......

kupil ja :) bil avto brez greške, edino kar je runflat nima

Uporabniški avatar
pistON
Nov uporabnik

Napisal/-a pistON Če sep 15, 2011 7:11 am

mihaing je napisal/-a:Imam v avtu tudi sam tak paket, ker rezervna guma pač ni na voljo (BMW =P ).

http://www.mimovrste.com/artikel/342032 ... fety-spair

Zadeva se preizkušeno po 3000km vožnje prav super očisti. Voziš se lahko kolikor hočeš in ne samo do vulkanizerja.

Lahko tole malo bolj razložiš? (preizkušeno) Torej si s tem artiklom že krpal gumo? Kaj pomeni, da se očisti? Ali potem ni več pene notri? Kako to veš? Ali si demontiral gumo?
Vem, da tole deluje malo zmedeno, pa vendar. Namreč kupil sem ALhambro, pa nima rez. gume, niti dvigalke, niti ključa. V dno prtljažnika bi kvečjemu spravil zasilno (majhno) rezervo, pa je sploh ni na tržišču. Sedaj se pa odločam med tem kitom in članstvom v AMZS. Asistence (v sklopu kakega kaska) nimam.
You just better start sniffin' your own
rank subjugation jack 'cause it's just you
against your tattered libido, the bank and
the mortician, forever man and it wouldn't
be luck if you could get out of life alive.

Uporabniški avatar
mihouca
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mihouca Če sep 15, 2011 8:53 am

Jst sem jo že krpal, bila je majhna luknja, naredil s kompletom okoli 200km, peno se da enostavno očistiti ko vulkanizer odstrani gumo, nato on gumo tudi zakrpa.

Asistenco pa priporočam v vsakem primeru. Sem imam sicer triglav plačujem 45e na leto. prej sem imel amzs 65 na leto. Uglavnem letos sem si rekel da probam še na Triglavu in ko sem se vračal iz Korzike mi je malo naprej od Benetk utrgalo jermen. Kličem asistenčni center pravijo da takoj pošljejo nekoga. Čez uro in pol pridejo italijani, da me umaknejo iz ac(stal sem na črpalki)paljal me je cca 10km stran, me tam odložil in takoj zatem so bili naši že tam, me naložijo in že gremo. V Lj smo bili v 3h urah, je avto odložil direktno pri mehaniku, mene in punco pa odpeljal domov. Tako da za teh par deset evrov se vsekakor splača asistenca.

Lp, Miha :mrgreen:

p.si. na daljša potovanja pa vedno vzamem rezervno gumo

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Sr sep 11, 2013 11:32 am

Mene pa zanima ena stvar glede tega paketa. Koliko jaz razumem ti ta paket zakrpa gumo s peno, ki jo nato vulkanizer odstrani. Jaz do sedaj nisem imel še nikoli primera, da se bi mi predrla guma, toda dvakrat se mi je že zgodilo, da mi je počil ventilček gume. Kaj ti potem lahko ta paket v takšnem primeru sploh kaj koristi?

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če sep 12, 2013 8:46 pm

matejxx je napisal/-a:Mene pa zanima ena stvar glede tega paketa. Koliko jaz razumem ti ta paket zakrpa gumo s peno, ki jo nato vulkanizer odstrani. Jaz do sedaj nisem imel še nikoli primera, da se bi mi predrla guma, toda dvakrat se mi je že zgodilo, da mi je počil ventilček gume. Kaj ti potem lahko ta paket v takšnem primeru sploh kaj koristi?

Če bo zrak uhajal iz gume, potem ti tale zadeva nič ne koristi. Če pušča samo iglica v ventilčku bi morda tale zadeva še pomagala. Ampak kako ti uspe uničiti ventilček? Se greš kakšen offroad ali kdo šari po ventilčkih?

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Če sep 12, 2013 8:53 pm

tristan01 je napisal/-a:
matejxx je napisal/-a:Mene pa zanima ena stvar glede tega paketa. Koliko jaz razumem ti ta paket zakrpa gumo s peno, ki jo nato vulkanizer odstrani. Jaz do sedaj nisem imel še nikoli primera, da se bi mi predrla guma, toda dvakrat se mi je že zgodilo, da mi je počil ventilček gume. Kaj ti potem lahko ta paket v takšnem primeru sploh kaj koristi?

Če bo zrak uhajal iz gume, potem ti tale zadeva nič ne koristi. Če pušča samo iglica v ventilčku bi morda tale zadeva še pomagala. Ampak kako ti uspe uničiti ventilček? Se greš kakšen offroad ali kdo šari po ventilčkih?

LP Tristan01

Nimam nobenega offroad-a. Prvič mi je ventilček počil zaradi starosti le tega in so se zaradi tega potem menjali vsi štirje. Zakaj je počil drugič pa res nimam pojma.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe sep 13, 2013 7:29 am

matejxx je napisal/-a:Nimam nobenega offroad-a. Prvič mi je ventilček počil zaradi starosti le tega in so se zaradi tega potem menjali vsi štirje. Zakaj je počil drugič pa res nimam pojma.

Mislim, da je čas da zamenjaš vulkanizerja. Če ta ne opazi pri menjavi gum da je ventilček dotrajan....

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Pe sep 13, 2013 8:53 am

x2...ne poznam nobenega da bi se mu kaj takega zgodil , tebi se je pa že dvakrat :D
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Pe sep 13, 2013 11:42 am

tristan01 je napisal/-a:
Mislim, da je čas da zamenjaš vulkanizerja. Če ta ne opazi pri menjavi gum da je ventilček dotrajan....

Lp Tristan01

Moj vulkanizer me ponavadi opozori na vse pomanjkljivosti, tako da bom ostal še kar pri nejmu :D. Problem je bil ta, da sem imel gume menjane pri drugem vulkanizerju, tam kjer sem tudi kupil gume, ta pa me na kaj takega ni niti opozoril, sam pa sem bil tudi preveč zaposlen, da bi sploh pomislil na to.

gecco je napisal/-a:x2...ne poznam nobenega da bi se mu kaj takega zgodil , tebi se je pa že dvakrat :D

Ja očitno sem rojen pod srečno zvezdo. Se pa lahko pohvalim, da mi pa guma še nikoli ni počila (samo ventilček).
Zakaj je počil drugi ventilček pa res ne vem, prav tako mi tudi vulkanizer ni znal tega povedati, ker je bil ventilček nov.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe sep 13, 2013 11:58 am

Jaz pri vsaki menjavi gum menjam tudi ventilčke. Niso tok dragi, pa problemov se rešim.
Old subarus never die, they just get faster!

anton456
Nov uporabnik

Napisal/-a anton456 So nov 16, 2013 4:59 pm

jaz imam golfa 6 in isti problem namesto rezerve set za popravilo sicer ga še nisem uporabil sem pa vprašal na servisu koliko stane rezerna guma pa so rekli 450 eur pa mi je bilo takoj jasno zakaj je novi avti nimajo

Manfred
Novinec

Napisal/-a Manfred So nov 16, 2013 7:04 pm

Pozdrav !

Se opravičujem, ker bo malo of topic, ampak me zanimajo tile ventilčki. Ali obstaja kakšno pravilo na koliko časa jih je potrebno menjati? Sam imam namreč letne in zimske vsake na svojih platiščih in ko jih grem samo previjačiti, mi še nihče ni omejil, da bi bilo dobro zamnejati tudi ventilčke. Zna bit pa zelo zoprna zadeva, pa bi raje dal par € kot imel potem težave.

LP

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj So nov 16, 2013 7:10 pm

Manfred je napisal/-a:Pozdrav !

Se opravičujem, ker bo malo of topic, ampak me zanimajo tile ventilčki. Ali obstaja kakšno pravilo na koliko časa jih je potrebno menjati? Sam imam namreč letne in zimske vsake na svojih platiščih in ko jih grem samo previjačiti, mi še nihče ni omejil, da bi bilo dobro zamnejati tudi ventilčke. Zna bit pa zelo zoprna zadeva, pa bi raje dal par € kot imel potem težave.

LP

Jaz imam pravtako dvoje feltne in jih previjačim sam. Na zimskem kompletu so že 4 leto isti ventilčki in ni problemov, naslednje leto ko bodo pa nove gume bodo pa tudi novi ventilčki. In na letnem kompletu prav tako. Tako da ne vidim potrebe po menjavanju ventilčkov če gume ostajajo na platiščih.

dwji
Nov uporabnik

Napisal/-a dwji So mar 22, 2014 4:08 pm

pozdravljeni
rabim taozko rezervo 5x112 16 col
za škodo če kdo ve kje se da dobit al pa če jo ima kdo za prodat

lp

susnikb
Nov uporabnik

Napisal/-a susnikb Sr jul 09, 2014 6:36 pm