Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Lea214
Nov uporabnik

Dacia Dokker in Logan MCV

Napisal/-a Lea214 To jul 15, 2014 7:44 pm

Pozdravljeni,

pred časom sem spraševala, kaj mislite o Clio grandtour in Citroen elysee (viewtopic.php?f=18&t=101391). Žal smo ugotovili, da pri nobenem ne spravimo vozička v prtljažnik. Sedaj smo začeli razmišljati o Dacii - Dokker ali Logan MCV. Kaj mi veste povedati o teh dveh avtomobilih, predvsem o varnosti in o plinski varianti?

LP, Lea

Nejko
Novinec

Re: Dacia Dokker in Logan MCV

Napisal/-a Nejko To jul 15, 2014 8:24 pm

Nobenega nisem vozil, sem pa oba gledal v salonu. Meni osebno se zdi Dokker dosti bolj praktičen (drsna vrata, širša zadnja klop) in tudi bolj simpatičen. Kar pa se LPG ja tiče pa probajte, kako se ta motor obnese v Dokkerju, ki je relativno visok in ima velik zračni upor...ob polno naloženem avtomobilu zna biti zadeva izjemno problematična. Ne me narobe razumet, sam imam LPG v avtomobilu že 89.000 km in sem z plinom zelo zadovoljen...

matejxx
Uporabnik

Re: Dacia Dokker in Logan MCV

Napisal/-a matejxx To jul 15, 2014 9:27 pm

Sem ljubitelj karavanov zato bi predlagal Logan MCV. Drugače imaš pri Daci še enoprostorca Lodgy. Tako, da še lahko tega pogledaš, ker imaš pri Lodgy-u na voljo več opreme(vsaj koliko sem pogledat na avto.net).

Dacia ni več tako slab avto, kot je bil včasih. Vsebuje preverljivo Renaultovo tehnologijo, zato se tudi kvari ne tako pogosto.

Kot sem ti že napisal v prejšnji temi je Dacia (sicer Sandero) po testih celo bolj varna od Citroena in Peugeota. Dobil je oceno štirih zvezdic, razlog za to pa je ker nima na voljo varnostnih asistenc (samodejno zaviranje....).

Tako, da Dacia ni slab nakup. Bi pa bilo dobro, da bi pri nakupu dodali v avto še navigacijo. Ker je potem Dacina notranjost precej lepša.

ps. Kaj ni bilo na začetku napisano, da limuzinska verzija Logana ne bo na voljo v Sloveniji? Ker sedaj sem gledal na avto.net da se prodajajo.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov