Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

turnceler
Nov uporabnik

Nakup novega avtomobila-dobava

Napisal/-a turnceler Če jul 17, 2014 3:30 pm

Pozdravljeni, situacija je sledeča, 1. aprila sem naročil golfa VII, prvotni rok dobave je bil 20. junij nato so ga prestavili na 1. julij in na koncu na 15. julij. Trgovec me je 14. julija obvestil, da je avto že v Sloveniji (v Kopru, v centralnem skladišču) ampak, da nemore zatrditi kdaj bo avto prispel v njihovo avto hišo, sam pravi, da najverjetneje drugi teden. Sedaj me zanima, če ima kdo podobne izkušnje in približno ve koliko dolgo traja da dejansko sam avtomobil pride iz kopra v določeno avtohišo. Saj imam občutek, da je me znova "nategnil", kar se tiče datuma dobave in da avto sploh še ni v Sloveniji.

LP

bucko_99
Novinec

Re: Nakup novega avtomobila-dobava

Napisal/-a bucko_99 Če jul 17, 2014 5:13 pm

Lahko da je prišlo do kakšnega zamika, vendar trgovec točno ve kje se avto nahaja(tovarna, na poti iz tovarne v koper, ali je v kopru), ker ob naročilu prejmejo številko in lahko preko sistema pogledajo kje se vozilo nahaja. Lahko da je prišlo do zamika v proizvodnji pa nima j**c povedati da avto zamuja, ali pa da so kaj zabiksali pri naročilu.

Moji sorodniki so letos dva vw naročili preko mene zaradi dobrega odnosa z eno izmed avtohiš in potekalo je takole: isti dan ko je bila plačana ara je bilo vozilo naročeno, naslednji dan smo dobili sporočilo da je bilo v lj vozilo naročeno in točno specifikacijo opreme vozila. Čez 14 dni sem dobil sporočilo da je potrjena proizvodnja vozila in datum prihoda. V obeh primerih je bil natanko isti datum prihoda vozila kot je bilo napisano ob potrditvi. Po pogodbi imajo 3 dni časa da avtohiši dostavijo vozilo ko prispe iz tovarne v luko Koper.

Zahtevajte izpis od trgovca, ker oni točno vedo kje se avto ta trenutek nahaja in ni izgovorov.

Gregor81
Nov uporabnik

Napisal/-a Gregor81 Če jul 17, 2014 6:23 pm

Sam sem pred nekaj meseci dobil VW-ja v 3 dneh po tistem, ko je prispel v Koper, so se pa morali v avtohiši kar malce potruditi z vso logistiko in formalizmi (avto sem želel zaradi dopusta). 1 dodaten dan potrebujejo tudi, da vozilo pripravijo. Skratka, ni čisto takoj.
Yes, it's a joke...We can laugh about it later in the car.

turnceler
Nov uporabnik

Napisal/-a turnceler Če jul 17, 2014 6:52 pm

Najlepša hvala za odgovore. Pri meni se je že tu zataknilo, da so naročilo oddali na Porsche Ljubljana šele 3 tedne po moji naročitvi in zato tudi prestavili predviden rok dobave. No kar se tiče priprave vozila mi je trgovec obljubil, da bo še isti dan nared (čeprav mu težko verjamem). No v glavnem jutri bom poklical trgovca, da vidim kako pa kaj v primeru, da bo še 1x prestavil rok bom zahteval nadomestno vozilo ali pa 50€ popusta za vsak dan, ki ga zamudi, ker avgusta začne teči 5mesec od mojega naročila, avta pa ne mislim čakati skoraj pol leta :D. No v glavnem še 1x hvala za vaše odgovore.

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Če jul 17, 2014 7:21 pm

5 mesecev? Takrat je bila čakalna doba 2-3 mesece, razen 4motion se je čakalo dlje. Tu nekaj smrdi.
Šele sedaj sem videl, tudi jaz sem naročil točno 1. aprila, prevzem je bil pa 25.5.2014

turnceler
Nov uporabnik

Napisal/-a turnceler Če jul 17, 2014 7:45 pm

Sedaj čakam že več kot 3 mesece pa pol, 1. avgusta bo 4 mesece (torej začne teči 5 mesec). No v glavnem vam sporočim jutri oziroma v ponedeljek če sem dobil avto oziroma kje se je zataknilo, kako in zakaj.
lp

Gregor81
Nov uporabnik

Napisal/-a Gregor81 Če jul 17, 2014 7:47 pm

bucko_99 je napisal/-a:5 mesecev? Takrat je bila čakalna doba 2-3 mesece, razen 4motion se je čakalo dlje. Tu nekaj smrdi.
Šele sedaj sem videl, tudi jaz sem naročil točno 1. aprila, prevzem je bil pa 25.5.2014

Eh, ne bodi tako črnogled. Naj človek vendarle z veseljem pričakuje nov avto, ki sam po sebi nima nič s peripetijami trgovca. Misliš, da VW ne da nič na zagotavljanje kakovosti samega produkta vse do končnega kupca? PS: nimam veze z avtomobilsko branžo, da ne boš mislil nasprotno...
Yes, it's a joke...We can laugh about it later in the car.

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Če jul 17, 2014 7:58 pm

Gregor81 je napisal/-a:Eh, ne bodi tako črnogled. Naj človek vendarle z veseljem pričakuje nov avto, ki sam po sebi nima nič s peripetijami trgovca. Misliš, da VW ne da nič na zagotavljanje kakovosti samega produkta vse do končnega kupca? PS: nimam veze z avtomobilsko branžo, da ne boš mislil nasprotno...

Ja z veseljem ga pričakuj in nočem kvariti veselja, vendar trgovec lahko pokvari veselje, če se ne vede profesionalno. V mojem primeru so se vedli zelo profesionalno v njegovem pa ne. Pa to nima nobene veze z kvaliteto produkta. To je kvaliteta storitve.
Zakaj so rabli 14 dni da so ga naročili? Če pride do zamika se stranko obvesti in pove nov datum, ne pa da se vsak teden podaljšuje rok. To so visoki zneski in če kupuješ klobuk po naročilo se vedejo profesionalno, kaj šele pri znesku skoraj dveletne povprečne plače.

turnceler
Nov uporabnik

Napisal/-a turnceler Če jul 17, 2014 10:03 pm

Od samega procesa oddaje naročila do sprejetja končnega produkta ima prodajalec zvezane roke. V nos mi gre to, da so čakali 3 tedne da so oddali naročilo, ter da so me zavajali z lažnimi datumi. Zanimalo me je samo to, koliko dolgo traja da vozilo prispe iz Kopra do avtohiše, da mi tudi tu nebi iskal nekih dodatnih izgovorov. Prvič kupujem nov avto, tako da bo to šola za v prihodnje. Priznam pa, da nisem delal neke raziskave kateri prodajalci so zanesljivejši, ker se mi je šlo da nebi zamudil ponudbe ki so jo imeli za 40. obletnico golfa.

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Če jul 17, 2014 10:45 pm

tvoj prodajalec si je sam zvezal roke. Včasih se zgodi, da imajo kakšen podoben avto kot ga hoče stranka v proizvodnji, ki je namenjen za prodajo(zalogo), pa se še lahko kaj spreminja konfiguracija. Tako da je čakalne dobe lahko še manj kot 2 meseca za avto po naročilu.

knt
Nov uporabnik

Napisal/-a knt Pe jul 18, 2014 6:44 am

Za mojga VW je bil uradni dobavni rok 2-3 mesece.
V salon je prispel točno 2 meseca po vplačilu are. Čez 4 dni smo se že furali..:)
Glavni problem na svetu je, da so bedaki in fanatiki vedno prepričani, modreci pa stalno v dilemi. [ Bertrand Russell ]
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov