Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Rokmac
Nov uporabnik

Nakup Mercedez benz-a C180 kompressor 2008.l

Napisal/-a Rokmac Pe jul 25, 2014 1:18 pm

Pozdravljeni

Prihaja čas, ko moram počasi menjati avto in najbolj me nagiba k nakupu Mercedesa klase C 180 kompressor letnik 2008 ali kašno leto višje tja do 12k največ,
pa me zanima če je kdo kak poznavalec tega modela oz. si ga lasti, da mi pove kako se kaj obnese motor in pa seveda pločevina, ker sem nekje slišal
da kar radi rjavijo nevem.....
Aja pa seveda da ne pozabim kakšni so kaj stroški(okvirno) oz. najpogostejše hibe teh jeklenih igračk :)

Iskreno hvala za vaše odgovore!

Prilagam še ogledani avto:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=831 ... essor%20...

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Re: Nakup Mercedez benz-a C180 kompressor 2008.l

Napisal/-a LaMike Pe jul 25, 2014 3:39 pm

To da rjavijo je larifari... Ni sprinter ali viano to. :P Ga imamo pri hiši s to razliko, da je 220 cdi.
"this is so euro its asian" by Sam B.

jordan
Novinec

Napisal/-a jordan Pe jul 25, 2014 3:53 pm

Grdi sedeži, verjetno je pa lastnik drago doplačal to prevleko.

Ne rjavijo, kar se tiče podvozja pa veljajo za top, kar so pohvalili tudi tuji ocenjevalci. Kompresorji so bili redki, pri dizlih so imeli probleme na šobah, a so kasneje napako odpravili. Bolj mi je vsec atmosferski 280 in 350.

Servisi so dragi, privat serviserjev za MB so redki.

http://avtonasveti.com/mercedes-benz-c-2007-2014-tezava-napaka-problem-okvara-vpoklic/

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Pe jul 25, 2014 5:16 pm

Rjavela je prejšnja generacija W203, pri tej W204 pa ni težav z rjavenjem. Izrazitih problemov ni, dokaj pogosta napaka je na zadnjih lučeh, kjer pri nekaterih začne javljati za pregorjeno žarnico (potrebna menjava pinov, konektorja ter el. plate luči) Strošek nekje do 80€ za obe strani.

Sem pa opazil, da je ta model na linku precej oskubljen glede opreme, tako da... jaz osebno bi raje izbral avto z več dodatne opreme. Mimogrede, to usnje ni original, ampak je dodatno vgrajeno v avto pri tapetniku.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe jul 25, 2014 8:21 pm

glede na to,kakšen vse šrot se prodaja na netu, bi rekel da je to pod pogojem da je vse res kar piše sploh kilometri, dejansko neke vrste "best by" nakup seveda če si tak avto želiš in če delaš recimo slo povprečje kilometrov na leto.

Osebno bi mu "vrgel" na mizo 11.000€ in zahteval VSAJ 6 mesecev garancije na komplet vozilo in verjemi, da maš avto za 5 let kot se šika....
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov