Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

KRUTANIT1
Nov uporabnik

KUPITI CITROEN C4 GRAND PICASSO LETNIK 2010

Napisal/-a KRUTANIT1 Pe apr 19, 2013 8:42 am

Zdravo.
Sem čisto obupana..... Kupujemo avto Citroen C4 Grand Picasso, letnik 2010. Smo čisto antitehnična družina, ki se spozna na avto izkljuščno samo na barvo. Ker vidim, da ste na tem forumu pravi strokovnjaki bi vas vljudno prosila, da mi nekdo pomaga z svojimi nasveti. Ko pregledujem oglase na avto. net (že kak mesec), ne najdem pravega avta, trgovca, ki bi pridobil moje zaupanje, presenečena sem nad tem, da so vsi avtomobili iz uvoza. Kako to?
Kolebam med vsemi avtomobili ki so 2010 letnik, vendar si ne znam nastaviti filtra, kako sploh naj pristopim k ogledom in zaupanju trgovcev.
V si avtomobili so 1. lastnik, kilometri realni, servisna knjiga potrjena, garažiran, lepo ohranjen,.... oh in ah. Kako je to mogoče in kako preveriš vse te zadeve.

Prosim za svetovanje, katerega od ponujenih naj si grem sploh ogledat in še težje, katerega naj sploh kupim.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7035121&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6970893&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7175497&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7138426&show=1
in še in še jih je....

Hvala najlepša.
L.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Re: KUPITI CITROEN C4 GRAND PICASSO LETNIK 2010

Napisal/-a TrijoAdijo Pe apr 19, 2013 11:27 am

Katerega kupit? Nobenega. To je avto tisočerih napak. Je pa res, da je fajn za vozit.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

KRUTANIT1
Nov uporabnik

Napisal/-a KRUTANIT1 Pe apr 19, 2013 12:02 pm

Zdravo.
Hvala za komentar.

Kako to mislite tisočerih napak?

Zdaj imam Obični Picasso letnik 2000, vozim ga 10 let, nikoli nobenega problema, res se je obnesel.

lp L

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe apr 19, 2013 1:31 pm

Trijoadijo - se lahko vzdržiš takih? C4P je narejen na tehniki XP in je že leta (oba - tudi XP) po veliki večini statistik med najmanj kvarljivimi enoprostorci.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Pe apr 19, 2013 1:48 pm

Izmed teh štirih naštetih, so vsaj trije prodajalci na ne preveč dobrem glasu. Na forumu uporabi funkcijo iskanje, uporabna je tudi tema nategatorji. Realnost podatkov boš izvedela samo na pooblaščenem servisu (elektronska baza), če je bilo vozilo servisirano tam.
Kaj pa tale dva? Nista 2010 letnik, ampak z glavo skozi zid pa verjetno tudi ni smiselno rinit?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7213465&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7183868&show=1 (je diler, ampak ima lepe avte, pa tudi noben problem ga ni zapeljat na pregled na servis)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe apr 19, 2013 2:41 pm

esem je napisal/-a:Trijoadijo - se lahko vzdržiš takih? C4P je narejen na tehniki XP in je že leta (oba - tudi XP) po veliki večini statistik med najmanj kvarljivimi enoprostorci.

No dobro, pol pa se dejmo. C4GP je vrhunsko vozilo, z najmanj napakami, res poceni rez. deli in izredno poceni servisi. Tako raznorazne forumske in ostale statistike kažejo.

sarkazem mode OFF:

Če ti je kaj jasno, ti je lahko to, da je statistika največja laž. Vi si nasedajte lažem, jaz navajam dejstva:
Avto je fajn za vozit, fajn je prostoren, ampak ko se mu začne fuzlat, pa se mu sfuzla do kraja. Tudi deli niso tuk presneto poceni, in tudi marsikaj pooblaščenci niso zmožni popravit (sposobni so,nekateri, ampak so omejeni s servisno opremo in zato nimajo možnosti odpravit nekaterih napak,kot samo z menjavo določenih sfuzlanih komponent,ki pa stanejo lepega jurja + delo).
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Pe apr 19, 2013 3:40 pm

Ej trioadijo kaj ti jemlješ? Daj še meni malo!

Pri GP exlusive so problem le zadnje zračne blazine! Tega se ogni pa gremo gasa!

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe apr 19, 2013 5:07 pm

xandrej je napisal/-a:Ej trioadijo kaj ti jemlješ? Daj še meni malo!

Pri GP exlusive so problem le zadnje zračne blazine! Tega se ogni pa gremo gasa!

Pa egr ventili, pa en kup težav z epb/esp,bsi,električne povezave,..
Torej ja, kupit in vozit, če je pri hiši dobolj denarja in jeklenih živcev za servisiranje...

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Pe apr 19, 2013 7:00 pm

Res svaka vam čast poznavalci!

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe apr 19, 2013 7:06 pm

xandrej je napisal/-a:Res svaka vam čast poznavalci!

Hvala! :)

pa še en nasvet,kako na hitro popravit ventilator kabine, ki sredi poletja kar na lepem neha delovat:

Odpreš konzolo v kateri so releji in varovalke (pod volanom), greš z roko notri, zagrabiš čreva, jih malo pretreseš in ventilator bo začel delovat :)

Uporabniški avatar
bajker
Nov uporabnik

Napisal/-a bajker To apr 23, 2013 9:32 am

Prijatelji so pred kratkim menjali C4 GP za Zafiro, ker so pri Citroenu prišli do točke, ko jih je minilo popravljanje in so se ga raje znebili. Bolj natančno problema ne poznam, lahko pa se pozanimam, če te zanima.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 To apr 23, 2013 9:39 am

KRUTANIT1 je napisal/-a:Zdravo.
Sem čisto obupana..... Kupujemo avto Citroen C4 Grand Picasso, letnik 2010. Smo čisto antitehnična družina, ki se spozna na avto izkljuščno samo na barvo. Ker vidim, da ste na tem forumu pravi strokovnjaki bi vas vljudno prosila, da mi nekdo pomaga z svojimi nasveti. Ko pregledujem oglase na avto. net (že kak mesec), ne najdem pravega avta, trgovca, ki bi pridobil moje zaupanje, presenečena sem nad tem, da so vsi avtomobili iz uvoza. Kako to?
Kolebam med vsemi avtomobili ki so 2010 letnik, vendar si ne znam nastaviti filtra, kako sploh naj pristopim k ogledom in zaupanju trgovcev.
V si avtomobili so 1. lastnik, kilometri realni, servisna knjiga potrjena, garažiran, lepo ohranjen,.... oh in ah. Kako je to mogoče in kako preveriš vse te zadeve.
L.
Zdj nč nisi napisala, kaj želiš od avtomobila, koliko prevoziš, velikost itd. Sicer bi ti lahko še marsikatero alternativo svetovali.

Jst imam sicer eno tako pravilo, da za rabljen avto ne dam več kot ~7000€, ker potem raje nabavim novo, pa z manj opreme. Preveč tveganja za tolikšne vsote denarja.
Recimo na tvojem mestu bi pogledal za Chevrolet Cruze v kakšni akciji. Za tvojo ceno dobiš novo, z garancijo. Seveda se moraš zadovoljiti z manj opreme itd, ampak veš, kaj imaš.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 Pe avg 15, 2014 11:14 am

Mene tudi resno zanima, kako je s temi picassoji. Zanimivo je to, da ni vmesne variante o tem, ali je avto kvarljiv ali ne. Po enih podatkih izredno zanesljiv, po drugih pa kvarljiv. Resnično me zanimajo samo komentarji lastnikov teh vozil. Če je kakšen sploh na forumu. Sam kupujem 2012 letnik C4P. Rad bi kupil 2.0hdi, vendar jih je malo. Če ima kdo kakšne slabe izkušnje, bi jih rad slišal, da vem na kaj se pripraviti.
GQ

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek So avg 16, 2014 5:18 pm

imel dobra 3 leta, pred par meseci prodal...

imel sicer 1.6hdi, za 2.0 ti ne morem kaj dosti pametnega povedat...
glede na probleme, ki so jih menda nekteri imeli, je moj sluzil v redu ene 80tkm (prodan z dobrimi 200k)

kaj mi je bilo na avtu vsec: fiksni lonec airbaga z volanskimi komandami in ogromno prednje steklo z dvojno fenkcijo sencnikov, sh*tload prostora v grandu in ravno dno prtljaznika pri podrtih sedezih (z luknjo sicer, ampak je lepo pasala not roleta prtljaznika)

kaj mi na avtu ni bilo vsec: ko sem odprl voznikova vrata, se je ene 20-30s slisalo zujenjevseh moznih relejev; vsi servisi so govorili, da je to kao normalno, ampak v tem sem sumil, da mi je avto v 90% vziganja prej javil "econo mode", kar je simptom prenizke napetosti na akumulatorju); nabiranje vode v odtocnih posodah pod vetrobranskim steklom zaradi umazanije (nekajkrat cisceno, se je vedno znova ponavljalo, nekateri vozniki so jamrali o izlivih vode v kabino pri sovozniku, tudi po nekaj l vode); popuscat so zaceli zaklepi zadnjih sedezev in so se zaceli sami odpirat (malo cudno, ko ti kak sedez med voznjo sam skoci gor); absolutno me je najbolj motil robotiziran menjalnik...

ce bi ga se kdaj vzel, bi se zanj odlocal samo zarad nizkih cen, a bi vzel kvecemu bencinca z rocnim menjalnikom
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 So avg 16, 2014 5:43 pm

Hvala za odgovor. To je konkretni primer tega kar sem hotel slišati, oziroma nisem. :D Jaz gledam samo ročne menjalnike. Me je strah citroenovih avtomatikov in robotov. Z samim motorjem si imel kaj problemov? Glede na to, da si napisal do 80tkm. Kaj je bilo potem? Kaj si pa sedaj kupil, če ni skrivnost?
GQ

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Ne avg 17, 2014 10:13 pm

avtomatikov se nimas kaj bat, so japonski in skoraj prezivijo avto
problemov z motorjem nisem mel, proti koncu je edino cev za zrak s turbine proti intercoolerju bila malo mastna (ampak pri taki kilometrini nic presenetljivega, sploh glede na to, da je avto bil dve leti vsak dan vozen 150km, potem pa eno leto 15tkm letno)
financno mi lizing ni vec znesel, pa prevelik avto mi je postal...sel na nekaj starejsega, dosti cenejsega
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov