Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
4momo
Nov uporabnik

utaja davkov pri nakupu vozil iz tujine CELJE

Napisal/-a 4momo Po okt 12, 2009 3:47 am

Zasledil sem pri poročilih, da so policaji ulovili nekaj nepridipravov, ki so goljufali pri uvozu avtov iz tujine. Prikazovali so, da so plačani VSI davki za vozila! V resnici pa država teh denarcev ni videla.... :P :?

Ali kdo ve katere so te "firme" na Celjskem, verjetno bom kupil, kakšen avto iz uvoza in bi se rad na daleč izognil "šalabajzerjev". Raje plačam pošteno, kot da mi nekoč na cesti pri kontroli prometa ta plavi zaplenijo avto, češ da je ukraden ali, ker ni plačan kakšen davek na vozilo ... se zakreditiraš in ostaneš gol in bos :oops: :evil:
lep dan vsem

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Po okt 12, 2009 9:52 am

Avto poiščeš na netu in ga pol naročiš pr kkšni firmi ( k ni omenjena v naši temi NATEGUNI) in pol ti predn ga plačaš pokažejo račun za plačane dajatve ;)

LP

Uporabniški avatar
rumena ibiza
Poznavalka foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rumena ibiza Po okt 12, 2009 11:18 am

imperas je iz velenja pa v celju mam tut pisarno..meni so oni zakon, drugače smo pa velik o tem pisali v drugih temah. Pred letom pa pol imperas še ni bil šalabajzer in upam, da tut zdaj niso, vem tudi, da je kar nekaj forumašev preko njih pripeljalo avto iz tujine.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Po okt 12, 2009 1:31 pm

rumena ibiza je napisal/-a:imperas je iz velenja pa v celju mam tut pisarno..meni so oni zakon, drugače smo pa velik o tem pisali v drugih temah. Pred letom pa pol imperas še ni bil šalabajzer in upam, da tut zdaj niso, vem tudi, da je kar nekaj forumašev preko njih pripeljalo avto iz tujine.
Jaz sem kupil avto tam! Par kolegov tudi. Priporočam!!!lp.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po okt 12, 2009 2:00 pm

fare je napisal/-a:
rumena ibiza je napisal/-a:imperas je iz velenja pa v celju mam tut pisarno..meni so oni zakon, drugače smo pa velik o tem pisali v drugih temah. Pred letom pa pol imperas še ni bil šalabajzer in upam, da tut zdaj niso, vem tudi, da je kar nekaj forumašev preko njih pripeljalo avto iz tujine.

nevem ali se oni delajo norca iz mene ali kaj?!? čakam od njih odgovor že cca. 2 tedna pa čeprav sem jim že poslal kaj iščem... skratka neresnost z njihove strani!

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Po okt 12, 2009 4:14 pm

adis je napisal/-a:
fare je napisal/-a:

nevem ali se oni delajo norca iz mene ali kaj?!? čakam od njih odgovor že cca. 2 tedna pa čeprav sem jim že poslal kaj iščem... skratka neresnost z njihove strani!
Pm!lp.

Uporabniški avatar
rumena ibiza
Poznavalka foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rumena ibiza Po okt 12, 2009 4:21 pm

adis je napisal/-a:
fare je napisal/-a:

človek je tolk zaposlen res, moraš ga videt, dobr da obstajajo čiki da se usaj s tem umiri mal...včas 48 ur ne spi...poklič, tež, sj men se tut ni velikrat prec oglasu smo tut čakal, ampak glej kdor čaka dočaka hehe
ne dela se norca sigurn ne, nazadnje ga je nekdo iz foruma isto čaku tip je meu pa v nemčiji hudo nesrečo in bil v bolnici tam gor...

Uporabniški avatar
pelinkovec
Nov uporabnik

Napisal/-a pelinkovec Po okt 12, 2009 5:29 pm

adis je napisal/-a:nevem ali se oni delajo norca iz mene ali kaj?!? čakam od njih odgovor že cca. 2 tedna pa čeprav sem jim že poslal kaj iščem... skratka neresnost z njihove strani!

Dvomim, meni je na e-mail povpraševanje odgovoril v dobrem dnevu. Tudi na moja podvprašanja je odgovoril v roku 1 dne, tako, da bi rekel, da je verjetno spregledal tvoj mail (si ga kontaktiral po mailu ali po telefonu?)...

Sedaj pa se je "komunikacija ohladila", ker moram najprej prodati svoj voz :P , da mi bo lahko nabavil kaj pametnega iz NEM...

Zaenkrat lahko samo potrdim korekten odnos :tomidelej:

Uporabniški avatar
4momo
Nov uporabnik

Napisal/-a 4momo To okt 13, 2009 8:59 am

Lepo od vas :pivo hvala za info. Sicer dvomim , da mi letos rata ta nakup (kopujem - vsaj za zdaj tako mislim - imprezo ) še "čakam" na denar in ugodno klimo, beri nižje cene.
Saj sledim temo o nategatorjih, ampak novica je bila nova. Iz novice ni razbrati katere firme so goljufale v tem je problem. Ne vem zakaj to ne objavijo, da se ne "nategne" še kakšna druga stranka in še opozorilo VSEM ki bi samo pomislili na to, da stranke malo vlečejo za jaj.... tako so pa zaščiteni bolj, kot tisti , ki so nasankali. To me najbolj moti pri nas :evil: :evil:

Lep dan vsem

kozinc789
Nov uporabnik

Re: utaja davkov pri nakupu vozil iz tujine CELJE

Napisal/-a kozinc789 Po jul 14, 2014 9:37 am

Imperas oziroma Andrej Vrečar je bil obsojen zaradi ponarejanja listin, ki so služile namenom utaje davkov!!!

Jani123
Nov uporabnik

Re:

Napisal/-a Jani123 To avg 19, 2014 1:54 pm

4momo je napisal/-a:Lepo od vas :pivo hvala za info. Sicer dvomim , da mi letos rata ta nakup (kopujem - vsaj za zdaj tako mislim - imprezo ) še "čakam" na denar in ugodno klimo, beri nižje cene.
Saj sledim temo o nategatorjih, ampak novica je bila nova. Iz novice ni razbrati katere firme so goljufale v tem je problem. Ne vem zakaj to ne objavijo, da se ne "nategne" še kakšna druga stranka in še opozorilo VSEM ki bi samo pomislili na to, da stranke malo vlečejo za jaj.... tako so pa zaščiteni bolj, kot tisti , ki so nasankali. To me najbolj moti pri nas :evil: :evil:

Lep dan vsem

kozinc789 je napisal/-a:POZOR KUPCEM!

Andrej Vrečar, lastnik Imperas Andrej Vrečar s.p., je bil, maja 2014, pravnomočno obsojen zaradi ponarejanja listin, ki so služile namenom utaje davka, pri uvozu vozil iz tujine. Toliko o pošteni in zaupanja vredni osebi!

Imperas Andrej Vrečar S.p. so eni veliki nategatorji tako da je tudi že širše znana njegova "poštenost" in princip podlega delovanja v okolici Celja in Velenja, kjer ga ljudje seveda poznajo/poznamo, medtem ko je verjetno v Ljubljani manj znan.
Deluje v mreži preprodajalcev, katerih glavni promet so "totalka" razbiti avtomobili, kateri se popravijo da so vozni in nato prodajajo kot nepoškodovani, itn.

Mislim da je moja dolžnost deliti mojo izkušnjo z omenjenim podjetjem cca. 2 leti nazaj ko sem kupil skoraj 3 leti star avtomobil srednje-višjega cenovnega razreda od podjetja Imperas, ter tako preprečiti še kakšen nateg potencialnih strank njegovega podjetja.
Plačal sem da po enaki ceni kot so bili v Sloveniji, le da je imel dotični dejansko vso možno opremo, tako da avtomobil ni bil nič cenejši od slovenskih

Avtomobil naj bi imel servisno knjigo, nepoškodovan, itd., in ker je bil avtomobil na pogled res lep in sijoč (ker se na avtomobile ne spoznam) sem temu tudi verjel in avtomobil tudi kupil. Edino kar se mi je zdelo malce sumljivo, je bila servisna knjiga, iz katere sta bila očitno iztrgana 2 lista ter zelo površno in očitno na hitro vpisani kilometri in datum servisa z štampiljko nekega avtomobilskega servisa iz Nemčije (neuradnega seveda).
Glede na splošno prijaznost (pred nakupom) "g." Andreja, sem to rahlo zanemaril.

Čez nekaj cca. mesec dni sem na pooblaščenem servisu skoraj dol padel...
- Avtomobil je bil konkretno karamboliran v celoten sprednji del ter desni bok + prevrnjen na streho...po besedah serviserja, naj bi bil takšen avto brez pomisleka razglašen za totalko, kar je verjetn v nemčiji tudi bil.
- Avtomobil je bil v celoti barvan...zato tudi takšna "sijoča barva ob ogledu avtomobila pred nakupom"
- V motornem prostoru je bil motor oz motorni sklop zgolj za silo pričvrščen na šasijo vozila, vgrajeni deli so bili zbrani iz vseh vetrov, itd.
- Avtomobil je bil na zadnjem pooblaščenem servisu cca. 6 mesecev pred mojim nakupom in je imel takrat uradno zabeleženih 217.000 km. Ta servis seveda ni bil vpisan v servisno knjigo, katera je bila popravljena predana meni ob nakupu.
- V "servisni knjigi" je bil vpisan servis cca. 2 meseca pred mojim nakupom, in navedenih je bilo 104.000 km.
- ITD. skratka prevara je postajala vse večja in večja in brez konca

"G." Andreja sem seveda o vsem obvestil preko priporočene pošte, nakar sem čez par dni prejmem vse prej kot prijazen klic o vsebini katerega niti nebi rad razpravljal na forumu, saj ni bil niti na nivoju internetnih debat kaj šele osebnega pogovora. Skratka najprej izmikanje, po predstavitvi dejstev pa izgovori in na koncu celo grožnje.

Skratka...NATEG DO 100, in verjamem da nisem bil prvi a upam da zadnji :!:

No za konec zgodbe sem pred cca. 1 letom prejel domov še povabilo od davčne uprave RS o predložitvi listin glede plačila davkov v RS za uvožen avtomobil, in raje ne bom razlagal kako se je še to končalo :?

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Re: Re:

Napisal/-a ejsim To avg 19, 2014 2:46 pm

Jani123 je napisal/-a:
4momo je napisal/-a:Lepo od vas :pivo hvala za info. Sicer dvomim , da mi letos rata ta nakup (kopujem - vsaj za zdaj tako mislim - imprezo ) še "čakam" na denar in ugodno klimo, beri nižje cene.

Lep dan vsem

kozinc789 je napisal/-a:POZOR KUPCEM!

Andrej Vrečar, lastnik Imperas Andrej Vrečar s.p., je bil, maja 2014, pravnomočno obsojen zaradi ponarejanja listin, ki so služile namenom utaje davka, pri uvozu vozil iz tujine. Toliko o pošteni in zaupanja vredni osebi!

Imperas Andrej Vrečar S.p. so eni veliki nategatorji tako da je tudi že širše znana njegova "poštenost" in princip podlega delovanja v okolici Celja in Velenja, kjer ga ljudje seveda poznajo/poznamo, medtem ko je verjetno v Ljubljani manj znan.
Deluje v mreži preprodajalcev, katerih glavni promet so "totalka" razbiti avtomobili, kateri se popravijo da so vozni in nato prodajajo kot nepoškodovani, itn.

Mislim da je moja dolžnost deliti mojo izkušnjo z omenjenim podjetjem cca. 2 leti nazaj ko sem kupil skoraj 3 leti star avtomobil srednje-višjega cenovnega razreda od podjetja Imperas, ter tako preprečiti še kakšen nateg potencialnih strank njegovega podjetja.
Plačal sem da po enaki ceni kot so bili v Sloveniji, le da je imel dotični dejansko vso možno opremo, tako da avtomobil ni bil nič cenejši od slovenskih

Avtomobil naj bi imel servisno knjigo, nepoškodovan, itd., in ker je bil avtomobil na pogled res lep in sijoč (ker se na avtomobile ne spoznam) sem temu tudi verjel in avtomobil tudi kupil. Edino kar se mi je zdelo malce sumljivo, je bila servisna knjiga, iz katere sta bila očitno iztrgana 2 lista ter zelo površno in očitno na hitro vpisani kilometri in datum servisa z štampiljko nekega avtomobilskega servisa iz Nemčije (neuradnega seveda).
Glede na splošno prijaznost (pred nakupom) "g." Andreja, sem to rahlo zanemaril.

Čez nekaj cca. mesec dni sem na pooblaščenem servisu skoraj dol padel...
- Avtomobil je bil konkretno karamboliran v celoten sprednji del ter desni bok + prevrnjen na streho...po besedah serviserja, naj bi bil takšen avto brez pomisleka razglašen za totalko, kar je verjetn v nemčiji tudi bil.
- Avtomobil je bil v celoti barvan...zato tudi takšna "sijoča barva ob ogledu avtomobila pred nakupom"
- V motornem prostoru je bil motor oz motorni sklop zgolj za silo pričvrščen na šasijo vozila, vgrajeni deli so bili zbrani iz vseh vetrov, itd.
- Avtomobil je bil na zadnjem pooblaščenem servisu cca. 6 mesecev pred mojim nakupom in je imel takrat uradno zabeleženih 217.000 km. Ta servis seveda ni bil vpisan v servisno knjigo, katera je bila popravljena predana meni ob nakupu.
- V "servisni knjigi" je bil vpisan servis cca. 2 meseca pred mojim nakupom, in navedenih je bilo 104.000 km.
- ITD. skratka prevara je postajala vse večja in večja in brez konca

"G." Andreja sem seveda o vsem obvestil preko priporočene pošte, nakar sem čez par dni prejmem vse prej kot prijazen klic o vsebini katerega niti nebi rad razpravljal na forumu, saj ni bil niti na nivoju internetnih debat kaj šele osebnega pogovora. Skratka najprej izmikanje, po predstavitvi dejstev pa izgovori in na koncu celo grožnje.

Skratka...NATEG DO 100, in verjamem da nisem bil prvi a upam da zadnji :!:

No za konec zgodbe sem pred cca. 1 letom prejel domov še povabilo od davčne uprave RS o predložitvi listin glede plačila davkov v RS za uvožen avtomobil, in raje ne bom razlagal kako se je še to končalo :?

Si moral ti plačati ali kaj ?

Jani123
Nov uporabnik

Re: utaja davkov pri nakupu vozil iz tujine CELJE

Napisal/-a Jani123 Sr avg 20, 2014 10:51 am

Si moral ti plačati al kaj

Razmišljaš v pravo smer
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov