Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Re: Toyota Yaris vs. Peugeot 208 (1.0 mašina)

Napisal/-a pskoda Sr avg 13, 2014 8:49 am

Noben avto nima samo pluse in tudi ne samo minuse. Vzemi tistega, ki ti je vizualno najbolj všeč vsaj jaz bi tako naredil
Lp

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax Ne avg 24, 2014 11:12 pm

Za kateri avromobil si se odločil sedaj? Fiesta mi je lep avto,čeprav notranjost je manj kvalitetna od 208 pa ne govorim to zato ker tega tudi sam vozim. To so mestni avti in če je sedaj se vozil z yarisom in je bil zadovoljen,potem nekega športnika ne rabi,bo pa hvaležen,ker so ostali avti od fieste udobnejši. Pri peugeotu je finta tudi kateri paket opreme si vozil. Namreč do do active opreme so sedeži zeloo mehki in brez bočne opore,no skoraj, medtem ko allure in envy imata športne in so občutno trši a zelo dobro zadržujejo telo. Clio je zelo lep a kvaliteta notranjosti malce slabša.Je bil v mojem izboru ko sem kupoval avto. Aja pa še to-zgleda velik,je pa manj prostoren kot naprimer 208 a bolj kot polo. Sem v glavnem za vse avtomobile tukaj(fiesta,208,clio,yaris) razen za polota in jazza ne.

igorzz
Nov uporabnik

Napisal/-a igorzz Sr avg 27, 2014 9:13 pm

Zdej mi je ze mal nerodno, ker vidim, da se eni zabavajo ob mojih nepoznavalskih mnenjih. Pa vendar... Zdaj sta v igri prenovljeni Yaris in Note. Kot receno, mi je pri Notu vsec prostornost, obcutek pri voznji, zvocna izolacija (napram temu, kar sedaj vozim) zunanjost, manj pa notranjost (armaturka).

Prenovljenega Yarisa sem dta teden videl in sedel v njem, na voznjo pa se nisem sel. Vizualno mi je vsec tudi notri, res lepo narejen, ceprav ne ocara s kaksno pretirano prstornostjo in inovativnimi odlagalnimi mesti (oboje je pa cisto korektno). Upam, da mi bo pri voznji priblizno toliko vsec kot Note. Zaenkrat sem bral, da bi moral bit obcutek med voznjo kar ok, zvocna izolacija tudi na avtocesti, da ni slaba, na ovinkih naj te tudi ne bi iz zica metalo. Bomo videli.

Seveda mi je prodajalec Toyote posimfal Nissana in da naj si kar preberem, kaj se z Nissanom dogaja zadnja leta (pustimo to, da je kvasil tudi neresnice in da tudi vsega o prenovljenem Yarisu ni vedel). Ampak o Nissanu in Notu nism zalsedil nic slabega. Osnovna motorja imata pa po specifikacijah oba avtomobila priblizno enako zmogljvia in varcna, tako da me vsaj razlike v motorjih ne bodo spravljale v dvom.

Tako, da je dilema zdaj Note vs. Yaris, bolj se bom lahko odlocal po testu Yarisa.

Nikola_Tesla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Nikola_Tesla Sr avg 27, 2014 9:48 pm

*
Kaj novi 1.0 motorji so še vedno 3-cilindrski in jih zato bolj trese (4 takti == 4 cilindri) ?

MadIggy
Novinec

Napisal/-a MadIggy Sr avg 27, 2014 10:10 pm

Yaris 1.0 je 3 cilinderski in je v prodaji (z nekaj posodobitvami) že kakih 15 let. To pa za to ker se odlično obnese. Za mestni avto je dovolj. Čeprav pri nas imamo Yarisa 1.33, z njim naredimo prek 20.000km na leto in je močnejši motor precej prijetnejši na avtocesti.

Kar se tiče Nisana pa.... če bi se sedaj moral spomnit najslabšega avta (z največ okvarami), med sorodniki in prijatelji bi to bil Nisan Micra. Poznam 4lastnikerimere in trije od njih so imeli ogromne probleme z njimi, 1 pa dela normalno.

igorzz
Nov uporabnik

Napisal/-a igorzz Pe avg 29, 2014 8:30 am

Za micro sem čital, da so res težave. Ima kdo kakšne informacije, kako je z Note-om danes? Koliko je Renaultovih delov notri (motor, podvozje..) in a bi me glede na ta dejstva moralo bolj vleči k Toyoti kot Nissanu?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov