Jaz imam 307 letnik 2006, samo da je bencinar 1.6.
Avto je drugače dober, bencinar pije 7 litrov, čez poletje okrog 6,8.
Je višja karoserija, najprej je mal bol ne pregleden, ne vidiš prednjega dela, tudi če stegneš vrat

, obračalni krog ima kar velik.
Menjalnik ne blesti najbol, dostikrat moraš popravljat da dobiš v rikverc, od začetka mi je tudi parkrat zaškrtal. V prvo gre včasih pošteno na trdo (pozimi, zdaj je kar vredu). Od začetka malo rabiš tudi, da se navadiš prestavljanja v peto. Nenatančen menjalnik, ko nis navajen ti ga kr v tretjo potegne, ko ugotoviš kako moraš potem je vredu.
Podiranje zadnje klopi niso najbolje skonstruirali. Če hočeš hrbtni del čisto dol podret, da imaš ravno s prtljažnikom, moraš sedalni del postavit pokončno za hrbet prednjih sedežev - če hočeš to naredit, moraš prednje sedeže pošteno pomaknit naprej in potem sediš spredaj kot v konzervi (velik sem 180cm, če bi bil večji se še niti tako peljat ne morš). Ko vozim recimo bicikl v avtu, potem zložim sedalni del položno navzgor in prisloniš hrbtni del, potem se da spredaj normalno sedet, pa ni dodatnih del s kakimi vzglavniki ipd. Kar se podiranja zadnje klopi tiče, je to za mene velik minus. Ko podreš klop, se mora spredaj še normalno sedet, ne pa to. Oz., da bi moral sedalni del ven pobrat, to pa potem spet nikamor ne sodi, tiste sedeže ven pipat, pa nosit nekje po garaži.
Udobnost v vožnji pa je, to pa res, avtomatska klima je 2 conska, super dela. Bencinar se zelo hitro segreje, tudi pozimi ni problema.
Kar se moči tiče, bencinskih 109 konjev je zadost, ne vidim, da neb bilo dizelskih. Bencinarja, če pritisneš pošteno gre, končna je pa 190.