Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Re: Avto odpad ali ??

Napisal/-a ojnica Pe sep 05, 2014 7:07 pm

....sm imel dve škodi pred leti smo doma s traktorjem pozim zapel pa vlekl, da je lahk s tovornjakom pršu poleg, zagrabu, naložu in pelov. ;)

Je blo težko to gledat te avte okol kmetije, od takrat nč več, medtem ko tega k sm prodajal po delih je šel naprej za kakšnih 80 evrov....

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So sep 06, 2014 4:44 am

No pa je končno konec jamranja, da predpotopna kantica, ki je zahtevala nemalo popravil, ni vredna toliko, kot bi mogla bit po vseh vložkih... :roll:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl So sep 06, 2014 8:23 am

Tisto kar me ne zanima sploh ne berem,veš?!Sicer pa,ni še 100% zaključena tema,tak da,ne obremenjuj se s tem.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

ysrxdtczvgu
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ysrxdtczvgu So sep 06, 2014 6:07 pm

Malce berem pa vse bolj vidim tudi sebe v tej zadevi in razumem kaj želite povedati :)
Imam Cordobo '96 letnik, malce je zdelana ampak povem, da je motor v brezhibnem stanju in avto še vedno vleče zelo dobro pri 235k km. Rjavijo robovi, počasi se poslavljajo tudi pragovi, predlani pozimi se je nek "prvak" zaletel mi v voznikova vrata zato so na avtu rumena (drugače je temno moder), lušči se lak na strehi. Notranjost ohranjena zelo. Skratka super avto (za nezakomplicirane ljudi), kupil 3 lete nazaj za 400€ zdaj zanjo ne dobim nič. Zato racionalno popravljam nujne reči, tehnični gre skozi brez problema. Vozil bom dokler gre, zanjo tako ali tako ne dobim več nič. Za 100€ mi jo je škoda prodajat :) Do konca študentskih let bo že!

Uspešno prodajo želim! :)
Programmers - an organism that turns coffee into software.

kseb
Novinec

Napisal/-a kseb So sep 06, 2014 6:40 pm

Enak položaj z drugim avtom.
Golf 3, 1,4 bencin, star 19 let, 121 kkm. Vreden nič: no mogoče 200 EUR (če imam srečo in natočim še polni rezervoar bencina zraven).

Vendar pa:
Dela BP, rjavi še k sreči nič, porabi malo. Tehnični šel skozi brez problema. Servisi so zelo poceni.

Epilog:
Pred nekaj dnevi smo mu podaljšali življenje še za eno leto. Bom videl kako se bo obneslo.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica So sep 06, 2014 7:38 pm

A prodaš :?:

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Kraj: kransterdam

Napisal/-a tr00per Po sep 08, 2014 9:04 am

kseb je napisal/-a:Enak položaj z drugim avtom.
Golf 3, 1,4 bencin, star 19 let, 121 kkm. Vreden nič: no mogoče 200 EUR (če imam srečo in natočim še polni rezervoar bencina zraven).

Vendar pa:
Dela BP, rjavi še k sreči nič, porabi malo. Tehnični šel skozi brez problema. Servisi so zelo poceni.

Epilog:
Pred nekaj dnevi smo mu podaljšali življenje še za eno leto. Bom videl kako se bo obneslo.

200€ ga prodaš kot nič, pa tudi za več, če je tak kot praviš....na balkanu bi šel za med...

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Po sep 08, 2014 9:14 am

tr00per je napisal/-a:
kseb je napisal/-a:Enak položaj z drugim avtom.

Vendar pa:

Epilog:

200€ ga prodaš kot nič, pa tudi za več, če je tak kot praviš....na balkanu bi šel za med...

Take avte je vredno zvoziti do konca, če le niso preveč rjasti. Deli so poceni, avti so relativno enostavni, skoraj vse lahko menjaš sam, TCO je smešno nizek. Koliko je avto formalno vreden sploh ni pomembno.

kseb
Novinec

Napisal/-a kseb Po sep 08, 2014 11:11 am

Ravno zato, ker z njim ni nekih stroškov je še pri bajti.
Največji minus: tri vrata, nima klime.
Še eno leto bo pri meni.

lp

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Pe sep 12, 2014 4:09 pm

Avto prodan za 250 evra,kupec ve,da bo treba nekaj vložit,zato takšna cena.Bilo je kar nekaj interesentov za ta denar,eni so prebrali opis,eni pa kot da niso,ampak,glavno da gre od hiše.Zaradi mene se tema lahko zaklene :)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe sep 12, 2014 6:13 pm

No, pa si rešil, več je pa pač težko pričakovat, ker je vseeno okvarjen, takšne avte pa ponavadi ne kupujejo ljudje, ki imajo namen v njih kaj pretirano vlagat. Jaz sem tudi pred par meseci kupil avto takega kalibra, pa moram potrkat na les, res nobenih težav, tehničnega naredil brez težav, čez eno leto bom pa videl, če ga ima sploh smisel spet delat (rja bi znala bit kritična). Če ne najdem kupca, mi ga ne bo žal odpeljat na odpad...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Kraj: kransterdam

Napisal/-a tr00per Pe sep 12, 2014 7:02 pm

bravo! še dobro si ga prodal, ti privoščim :)

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Pe sep 12, 2014 7:23 pm

Hvala,škoda ga je bilo za odpad,prav zaradi zdravega pleha in malega števila km,skoraj novih gum,akumulatorja,izpuha,bremz in diskov,velikega servisa...,ampak,leta naredijo svoje,pa ene stvari crkujejo že zaradi starosti.Kdo zna sam šraufat in pobira dele z odpadov,lahko poceni pride skozi,drugače bo treba vložit tam med 300-500 evra.

PS-avto je na koncu prodan kupcu celo vozen,ker tisto,ko sem mislil da dela na 3 cilindre,je bil nek senzor pri uplinjaču,dali so rabljenega gor,stalo me je 30 evrov,zadnji vložek,zdaj je avto njegova briga :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov