Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Scylla
Nov uporabnik

Nakup avta v Italiji

Napisal/-a Scylla Pe sep 12, 2014 6:51 pm

Lep pozdrav!
Sem pred nakupom Alfe Romeo 159 2.4 diesel. Ker je pri nas izbira teh avtov revna, še posebej teh novejših 210 konjskih motorjev, pa še tisti ki so pri nas, so predragi, sem razmišljal da bi
si avto pripeljal iz Italije, ker opažam da so pri njih dosti cenejši.
Zdaj me pa zanima kako varno je kupovati avto iz Italije, kako potem poteka proces prodaje, koliko bi plačal za tak avto carine in vse ostalo skupaj?

Evo recimo zelo se zanimam za tale avto:
http://www.autoscout24.it/Details.aspx? ... asrc=st|as

Kako zdaj naprej, kako kontaktirat prodajalca, kako poteka vse skupaj?
Prvič kupujem avto v tujini, sem laik kar se tiče tega. Nekaj sem brskal po internetu in bral o nakupu avtomobila v tujini, ampak bi rajši videl da mi kdo od vas ki ima že izkušnje s tem pove kako pa kaj.
Hvala lepa za odgovore, lp

Edit: Če kdo tu na forumu uvaža avtomobile iz Italije in mi lahko pomaga, se priporočam.

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Re: Nakup avta v Italiji

Napisal/-a mtl Pe sep 19, 2014 7:17 am

Upam, da ni prepozno. Tukaj boš dobil večino odgovorov:
http://www.mtl.si/sl/blog/item/79-uvoz- ... ce=Avtomob
Še več pametovanj na Mtl blog.

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Pe sep 19, 2014 9:21 am

Zapomni si da so dobro ohranjene 159 z enako opremo kot pri nas dražje kot podrtije, ki se prodajajo pri nas.
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Pe sep 19, 2014 9:33 am

Imam ravno ta avto, ki ga iščeš in sicer uvoženo iz Belgije. Sicer ni naprodaj (ne še), ampak jaz na tvojem mestu ne bi iskal v Italiji...težko boš našel dober primerek + cene niso tako drastično nižje da bi se splačalo. Rajši poglej na severu Evrope.

Kar se nakupa tiče...avto kupiš, urediš papirje s prodajalcem, overjanje pogodbe mislim da v zadnjem času ni več potrebno. Pri nas odneseš papirje (račun, tuja prometna) na DURS in počakaš na izračun DMV (za ta avto bo to prišlo 13.5% nabavne cene). Z potrdilom DURS-a da je DMV plačan greš na LPP/Avto KRKA ali katerokoli firmo pač in urediš homologacijo. Potem pa samo še zavarovanje in registracija.
Ker nisem tega počel že ene 2 leti je možno da je vrstni red LPP/DURS kaj spremenjen. Vsaj pri uvozu motorjev vem da so to malo obrnili, moraš prvo na LPP po potrdilo o emisijah al kaj že...
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe sep 19, 2014 12:21 pm

Konkretno ta avto je na škornjevi peti, torej precej daleč. V It ne dajo začasnih (izvoznih) tablic, avto je treba odpeljat s kamionom (ali se zmenit s prodajalcem, da ga pripelje do meje, kar pa zanj ni smiselno) in to bi stalo goro denarja. Vsaj tako je bilo še pred par leti, morda so kaj spremenili.
Ergo - nakup je dosti dražji od nabavne cene.

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl Pe sep 19, 2014 4:01 pm

grega983 je napisal/-a:Zapomni si da so dobro ohranjene 159 z enako opremo kot pri nas dražje kot podrtije, ki se prodajajo pri nas.

Točno tako.
Še več pametovanj na Mtl blog.

Scylla
Nov uporabnik

Napisal/-a Scylla Ne sep 21, 2014 3:06 pm

Fantje, odločil sem se da ne bom kupoval v Italiji, preveč stroškov za ta avto, sem se pozanimal, pa tudi postopek je kar dolg..Torej se bom zadovoljil z izbiro pri nas..
Nedavno sem šel na poskusno vožnjo z alfo 159, letnik 2008, 210 konjskih moči, 2.4 jtdm 20v, vsa oprema, sportwagon...bral sem da ti motorji (210 hp) naj ne bi imeli turbo luknjo, ampak pri tem avto se je kar dosti poznalo, ker do 2000 rpm je avto kot mrtev, ne gre nikamor...
Zdaj pa me zanima, se da pri teh alfah kako odpravit to težavo z turbo luknjo?
Aja, pa če kdo prodaja tak model alfe, se priporočam. Lahko pišete na zs.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne sep 21, 2014 3:16 pm

Vsak boljši tuner (in morda kdo z Alfa foruma) ti to vsaj delno (ali še bolj) odpravi. Vprašaj RSR, CSS etc.

Scylla
Nov uporabnik

Napisal/-a Scylla Ne sep 21, 2014 3:21 pm

Bom poklical jutri pa se pozanimal..Hvala...Sicer sem iskal limuzino, ker je lažja, ampak zanimivo, v Sloveniji nikjer nihče ne prodaja alfo 159 od 2007 letnika naprej, da je limuzina in ima 210 hp.. Samo karavani.. :shock:

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Ne sep 21, 2014 3:22 pm

Si preprican da si vozil 210KM verzijo? 2008 letnik sta lahko oba motorja. Naceloma se 210KM odpre pri 1500 obratih, nobenega mrtvila. Ze ce jo pohodis pri 1200 v 5-6 prestavi zacne turbina nabirat pritisk in je pri 1500 ze na 1.5bar.

Turbo luknje, kot jo ima 200KM ti ne bo nobeno cipiranje resilo. Turbina je pac poddimenzionirana in tako je. Kar se pa tuninga tice pa rajsi vprasej na Alfa forumu, saj bos hitro pogruntal kateri uporabnik obvlada Alfe. Zgoraj omenjene firme bi pa pustil pri miru.
Slika

Scylla
Nov uporabnik

Napisal/-a Scylla Ne sep 21, 2014 3:26 pm

Da, prepričan sem. Vsaj tako je pisalo na prometni. Vem za te probleme pri 200hp verzijah, zato pa iščem samo 210 verzijo. So pa zelo redke..Pri nas se samo 4 taka avta prodajajo...

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Ne sep 21, 2014 4:29 pm

gecco je napisal/-a:Si preprican da si vozil 210KM verzijo? 2008 letnik sta lahko oba motorja. Naceloma se 210KM odpre pri 1500 obratih, nobenega mrtvila. Ze ce jo pohodis pri 1200 v 5-6 prestavi zacne turbina nabirat pritisk in je pri 1500 ze na 1.5bar.

Turbo luknje, kot jo ima 200KM ti ne bo nobeno cipiranje resilo. Turbina je pac poddimenzionirana in tako je. Kar se pa tuninga tice pa rajsi vprasej na Alfa forumu, saj bos hitro pogruntal kateri uporabnik obvlada Alfe. Zgoraj omenjene firme bi pa pustil pri miru.

Mmmm...mislim, da so PREDIMENZIONIRANE turbine tiste, ki povzročijo večjo turbo luknjo, in ne obratno.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Ne sep 21, 2014 4:59 pm

Prav imas, napacno sem se izrazil :)
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten