Po sili razmer sva z ženo kupila Renault Scenica, 1.5dci, l. 2005, kateri je načeloma OK, ampak malce "švoh". Odločila sva se, predvsem zaradi selitve v Avstrijo, da ga prodava in si omisliva nakup Forda Focusa oz. Mondea za cca 3.000€. Torej, stvar je sledeča... Zanima me Vaše mnenje glede teh motorjev. Namreč za cca. 3.000€ se dobijo že Ford Mondeo (Ghia), ki imajo zamenjane vztrajnike, sklopke, velike servise narejene itd. torej tisti "ta veliki" stroški so že mimo, seveda pa okvare take in drugačne še vedno niso izključene in riziko pač obstaja, glede na to, da gre za cca. 8-10 let stare avtomobile. Lastil sem si prej Forda Focusa 1.8tdci in sem bil z zadevo prezadovoljen a žal je šel vztrajnik in sem ga prodal tipu, ki si ga je zamenjal sam... In danes preklinjam, zakaj nisem jaz sam tega istega naredil.
Ogledanih imam kar nekaj avtomobilov, ožjo selekcijo bi naredil v kratkem a ker sem čisto povprečen laik, bi potreboval nekoga, ki bi šel z menoj in si avto bolj podrobno ogledal/poslušal. Seveda bi za čas in trud tudi plačal, prevoz bi bil pa moj...
Odgovori bi bili lepo dobrodošli, zainteresirani "spremljevalci" pa naj se oglasijo na ZS.

LP, Sani