Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

desmodromica
Nov uporabnik

Peugeot 607 2.7 HDi V6

Napisal/-a desmodromica Sr okt 22, 2014 10:20 am

Pozdravljeni!

V bližnji prihodnosti(naslednje leto) imam namen iz Nemčije pripeljati francosko "čezoceanko" 607 2.7 Hdi, letnik med 2009 in 2010, oz. raje 2010 tam nekje do 200k Km. O avtomobilu sem se že kar nekaj pozanimal. Nekateri mehaniki pravijo, da je super avto, drugi pa, da ni tako super, samo to šraufajo povečini med '00 in tam do 05' letnik. Zato pa mislim kupiti "izpopolnjeno" različico 2010, saj v 11-ih letih pa mora nekaj delovati bp. Glede motorja, ki je BiT načeloma naj ne bi bilo težav, razen potrošnega materiala, glede varnosti naj bi bil porazen :roll: O nekih začetniških težavah z voznikovo šipo, zavorami, kasneje ne poročajo več, vsaj zasledil nisem.

V igri so pač čustva, pomotoma sem ga peljal in me je res prepričal, da ne govorim o sedenju na zadnjih sedežeih(se mercedes, bmw, audi v svojih premijskih klasah skrijejo). Za alternativo sem izbral MB 350 CDi, '010, samo presega ceno 20k e in se mi zdi trapasto dajati toliko za avto, kvari se pa ravno tako. Te modele in ta letnik lahko registrirane v SLO verjetno prešteješ na eno roko, ker je itak čisto "nezanimiv" avto, tako da kakšnih bolj oprijemljivih podatkov verjetno ne bom deležen. Če kdo kaj slučajno ve, pa je vsekakor dobrodošel, da poda svoje mnenje.

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Re: Peugeot 607 2.7 HDi V6

Napisal/-a J.McLane Sr okt 22, 2014 10:33 am

Saj ne da bi ti hotel uničiti sanje ampak si si že izračunal DMV?
http://www.durs.gov.si/fileadmin/durs.g ... DMVnov.xls

Dizel
223 g CO2
EURO 4 ?
DPF naj bi imel?
2.700 cm3

Najmanj 31% DMV na najmanj eurotax cenitev vozila.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

desmodromica
Nov uporabnik

Napisal/-a desmodromica Sr okt 22, 2014 1:05 pm

Pozdravljen.

Izkušnje z uvozom avtomobila iz Nemčije že imam, davek sem si že izračunal in ni takšen bavbav, zato pa bom počakal še eno leto, da cena še malo pade pa tudi avto imam trenutno zadovoljiv. Hvala za opozorilo. Zanimajo pa me bolj izkušnje iz prve roke tega avtomobila, katerega proizvodnja je bila pri koncu njegove poti.

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bat_zajla Sr okt 22, 2014 3:57 pm

Parkrat sem ga vozil, lasti si ga pa sodelovec in lahko povem par plusov in minusov.

Plusi:
Poskočen motor
Nizka nakupna cena
Dokaj udobni sedeži

Minusi:
Sprednji pogon
Vzmetenje je dokaj trdo
Cena pada kot kamen
Tehnološko ni konkurenčen svojim tekmecem
Volan čisto brez povratnih informacij

Kar se tiče težav je imel probleme s turbino in hladilnikom.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Sr okt 22, 2014 5:15 pm

Bat_zajla je napisal/-a:Parkrat sem ga vozil, lasti si ga pa sodelovec in lahko povem par plusov in minusov.

Plusi:
Poskočen motor
Nizka nakupna cena
Dokaj udobni sedeži

Minusi:
Sprednji pogon
Vzmetenje je dokaj trdo
Cena pada kot kamen

Sprednji pogon je minus? Trdo vzmetenje? (napram kateremu avtu?), pada mu cena enako kot vsem enakim avtom kot je E klasa pa BMW 5 pa še komu s tem, da je že v štartu bil pol cenejši...

mel C6 z tem motorjem do 130 k ni bilo z njim nobenega problema... Edino trikotne vodila sprednjih rok sem zamenjal ker je šklopotalo 130€ komad to je to... Imeli pa doma 607 2.2 Hdi pa smo merilec pretoka zraka manjali v 140 000 kilometrih to pa je bilo vse glede na to kak 2.2 Hdi crkuje

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bat_zajla Sr okt 22, 2014 5:44 pm

xandrej je napisal/-a:
Bat_zajla je napisal/-a:Parkrat sem ga vozil, lasti si ga pa sodelovec in lahko povem par plusov in minusov.

Plusi:
Poskočen motor
Nizka nakupna cena
Dokaj udobni sedeži

Minusi:
Sprednji pogon
Vzmetenje je dokaj trdo
Cena pada kot kamen

Sprednji pogon je minus? Trdo vzmetenje? (napram kateremu avtu?), pada mu cena enako kot vsem enakim avtom kot je E klasa pa BMW 5 pa še komu s tem, da je že v štartu bil pol cenejši...

mel C6 z tem motorjem do 130 k ni bilo z njim nobenega problema... Edino trikotne vodila sprednjih rok sem zamenjal ker je šklopotalo 130€ komad to je to... Imeli pa doma 607 2.2 Hdi pa smo merilec pretoka zraka manjali v 140 000 kilometrih to pa je bilo vse glede na to kak 2.2 Hdi crkuje

Srednji pogon je minus zaradi več stvar. Mašina je kar poskočna in ima veliko navora, zaradi tega volan močno vleče, sploh ob speljevanju v ovinek. Poleg tega pa nimaš takega občutka pri vožnji kot pri drugih konkurentih.

Vzmetenje je nastavljivo, ampak se skoraj nič ne pozna. Moraš se res parkrat peljat čez grbino, da čutiš da se utrdi. Audi A6 je bolj čvrst avto, vendar veliko lepše požira nepravilnosti. 607 plava vendar še vedno čustiš use nepravilnosti.

desmodromica
Nov uporabnik

Napisal/-a desmodromica Sr okt 22, 2014 6:58 pm

xandrej je napisal/-a:

Plusi:
Poskočen motor
Nizka nakupna cena
Dokaj udobni sedeži

Minusi:
Sprednji pogon
Vzmetenje je dokaj trdo
Cena pada kot kamen

No, saj če je ta motor bil v Land Roverjih in Jaguarjih je že moral držati neko kvaliteto, glede problemov z motorjem, pač odvisno od vzdrževanja in vožnje. Seveda avto ni dirkalnik, MB in Audi se seveda bolje peljeta ima ga pa tudi že vsak drekač(oprostite izrazu) danes.

AutoFan
Nov uporabnik

Napisal/-a AutoFan Po okt 27, 2014 10:25 pm

desmodromica je napisal/-a:Pozdravljeni!

V bližnji prihodnosti(naslednje leto) imam namen iz Nemčije pripeljati francosko "čezoceanko" 607 2.7 Hdi, letnik med 2009 in 2010, oz. raje 2010 tam nekje do 200k Km. O avtomobilu sem se že kar nekaj pozanimal. Nekateri mehaniki pravijo, da je super avto, drugi pa, da ni tako super, samo to šraufajo povečini med '00 in tam do 05' letnik. Zato pa mislim kupiti "izpopolnjeno" različico 2010, saj v 11-ih letih pa mora nekaj delovati bp. Glede motorja, ki je BiT načeloma naj ne bi bilo težav, razen potrošnega materiala, glede varnosti naj bi bil porazen :roll: O nekih začetniških težavah z voznikovo šipo, zavorami, kasneje ne poročajo več, vsaj zasledil nisem.

V igri so pač čustva, pomotoma sem ga peljal in me je res prepričal, da ne govorim o sedenju na zadnjih sedežeih(se mercedes, bmw, audi v svojih premijskih klasah skrijejo). Za alternativo sem izbral MB 350 CDi, '010, samo presega ceno 20k e in se mi zdi trapasto dajati toliko za avto, kvari se pa ravno tako. Te modele in ta letnik lahko registrirane v SLO verjetno prešteješ na eno roko, ker je itak čisto "nezanimiv" avto, tako da kakšnih bolj oprijemljivih podatkov verjetno ne bom deležen. Če kdo kaj slučajno ve, pa je vsekakor dobrodošel, da poda svoje mnenje.

607 2.7 HDI sem imel možnost peljati, ko je bil še nov.
Design, zelo lep. Prostornost, odlična. Motor-noja, lahko bi bilo še malo več konjev. Menjalnik (je od Porscheja) dober.
Vendar me je zmotilo nekaj: prednji sedeži!
1.) ker si nikakor nisem mogel urediti idealnega položaja
2.) ker so dobesedno brez stranske opore. Ko sem šel iz Viča (Tržaška) na avtocesto in je tisti doooolg ovinek dovoza, me je (ker je bil usnje) dobesedno zapeljalo v vrata (??).
Drugače pa ok avto za svojo sedajšnjo ceno. Kot nov ni bil nikoli vreden tega denarja.
Ah ja in še to, nevem sicer koliko uporabljaš, ampak tempomat je bil dokaj neodziven (torej počasi je pospeševal preko gumbov).

Rekel si da si gledal MB 350 CDI, predpostavljam, da E-razred, glede na '10 žw W212 model.
Ta avto je svetove pred 607, saj je za celo generacijo novejši od 607 in je stal še ene 25.000 EUR več.
Podvozje (ki je lahko zračno - airmatic), 7 prestavni eden boljših avtomatikov, obstaja tudi v 4matic verziji (4x4), sedeži svetlobna leta pred 607 (zadaj si lahko imel ločena sedeža, torej ne klasično klop, ampak sedeža kot v avionu in pa t.i. komfortne vzglavnike, ki ti držita da ti glava med spanjem ne more uiti levo ali desno), sprednji sedeži so ergonomsko napihljivi,hlajeni,ogrevani,masažni in še dinamični (ravno tista težava pri 607 ki sem jo opisal, se tukaj popolnoma izgladi: ko greš v npr.desni ovinek, ti levi stranski del sedeža v milisekundah preko piezo-injektorjev napihne in te tako drži 'V' sedežu). Da o motorju ne izgubljam besed: 258 PS v Mercedesu proti 204 PS v Peugeotu.
Zanimiv je tudi BMW 535d, brutalna moč (biturbo) za danes zelo smešen denar (2007 letniki okrog 12.000 eur)
Kaj pa Lexus GS?

Če pa si se že odločil za Peugeota pa resnično, resnično predlagam da vsaj malo manj km in nujno redno kompletno servisno knjigo.
V Nemčiji jih imaš kar nekaj, so še cenejši, kot v Sloveniji.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov