Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

TheBurn22
Nov uporabnik

Nakup avtomobila.

Napisal/-a TheBurn22 To okt 14, 2014 7:58 am

Pozdravljeni!

Odločam se za nakup drugega avtomobila. Do sedaj sem imel hondo civic in se res ne bi odločil za menjavo,saj mi v 60.000 km, kar jo imam ni crknilo nič drugega, razen ležaj in izpuh, vendar je pa strašno neudobna za vožnjo po avtocesti.

Letno delam okoli 20.000 km, včasih 5k km več, včasih 5k manj. Čeprav sem glede dizlov bolj proti kot za, bi se odločil za dizla, ker imam pri vožnji do punce 10 km vzpona in bi mi navor zelo prav prišel.

Glede denarja sem se odločil, da se omejim na nekje 5000€, ker so prioriteta druge stvari, vendar če je primerek dober, se stegnem tudi malo čez to.

Druge zahteve:
- Mašina do 2.0 - več ne.
- Minimalno 100 konjev.
- NE francozov in italijanov.
- Malo večji avto, da ni ravno avto ranga clio, ker to tako imam.
- Normalne cene delov in servisov.
- Čim novejši.

Ta zadeva mi je zelo padla v oči in če bi bil ok, bi se kar za tega odločil. Kakšne imate izkušnje s to znamko ? Kvaliteta, hibe, cene delov ?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8898676&show=1&avto=Saab%209-3%20Linear%201.9%20TiD

strelka
Nov uporabnik

Re: Nakup avtomobila.

Napisal/-a strelka To okt 14, 2014 8:14 am

Hojla, kateri Civic pa imaš?
Pri naši hiši je l.2009 in smo z njo res ogromno prevozili, letos je v skoraj mesec dni trajajočih počitnicah naredila 4000 km in tudi slučajno ne bi mogla reči, da je neudobna. Prej nasprotno, nobenih bolečin v hrbtu, tudi po mnogo 100 km vstaneš iz nje kot človek, čeprav morda na prvi pogled deluje malo trd avto.

Sori, na vprašanje pa ti žal ne znam odgovoriti.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To okt 14, 2014 11:59 am

TheBurn22 je napisal/-a:...
...
Ta zadeva mi je zelo padla v oči in če bi bil ok, bi se kar za tega odločil. Kakšne imate izkušnje s to znamko ? Kvaliteta, hibe, cene delov ?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8898676&show=1&avto=Saab%209-3%20Linear%201.9%20TiD

Ta zadeva ima notri italijanski motor, torej zate očitno odpade, kot tudi večina ostalih dizel Saabov zaradi istega razloga. To, da so ti motorji priznano zanesljivi, itak ni pomembno, ker JE italijan.

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 To okt 14, 2014 4:54 pm

TheBurn22 je napisal/-a:- NE francozov in italijanov.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Fiatov moped v opel vectri, vse skupaj zapakirano v na trenutke prav šalabajzersko obdelan avtomobil :mrgreen:

Drugače pa je 9-3 te generacije daleč od tega, kar je saab nekoč pomenil. Dejansko je dizajn samosvoj, kvaliteta detajlov v kabini ni nujno dobra, izbrani materiali tudi ne, po videnem pa je švedom šepal tudi nadzor toleranc pri karoserijskih kosih. Zna biti moteče, ko imaš pred sabo dejansko nekaramboliran primerek, ki pa zgleda kot slabo popravljena totalka
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

TheBurn22
Nov uporabnik

Napisal/-a TheBurn22 To okt 14, 2014 6:17 pm

esem je napisal/-a:
TheBurn22 je napisal/-a:...
...

Ta zadeva ima notri italijanski motor, torej zate očitno odpade, kot tudi večina ostalih dizel Saabov zaradi istega razloga. To, da so ti motorji priznano zanesljivi, itak ni pomembno, ker JE italijan.

Poznam Italijanske motorje in vem da so dizlo med boljšimi, vendar me notranjost in ostale malenkosti niso prepričale, se preveč kvari.
Francoza sem pa vozil dva in bi ju najraje zažgal. Še pogledati ga nisi smel pa je nekaj crknilo.

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor Sr okt 15, 2014 11:50 am

Eh dandanes je vse isti klinc, naj bo italijan, fancoz, nemc, japonc itd..
Odvisno je le od posameznega primerka, ker tud "kao" najbolše znamke so imele napake in jih tud bojo to pač morš upoštevat, čene nebi šel razvoj naprej.
In jst se nikol nebi odločal glede na državo, ampak na ostale stvari, ki so mi pomembne. Lahko kupim 2x nova avta pr neki znamki in mam skoz težave nemorem pa rečt, da je znamka zanič.
Don't worry, be happy ;)

Uporabniški avatar
sparky
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a sparky Sr okt 15, 2014 3:02 pm

Itak pa vsi vemo, da je v zadnjem času več Nemcev na odstavnih pasovih, kot Francozov :lol: Avtor poglej še za Hondami, Toyotami...

strelka
Nov uporabnik

Napisal/-a strelka Sr okt 15, 2014 5:04 pm

sparky je napisal/-a:Itak pa vsi vemo, da je v zadnjem času več Nemcev na odstavnih pasovih, kot Francozov :lol: Avtor poglej še za Hondami, Toyotami...

Človek se želi Honde znebiti... :huh: :?:

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 Sr okt 15, 2014 6:46 pm

Evo kj tazga,

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=884 ... 01.9%20TDI

bo šlo u hrib k sneta skira , jurja maš pa za popravila, pa zimske gume ;)

Sicer pa imaš nemogoča pričakovanja, oz. za tvoj budget ne vidim rešitve :?

Uporabniški avatar
sparky
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a sparky Sr okt 15, 2014 7:58 pm

strelka je napisal/-a:
sparky je napisal/-a:Itak pa vsi vemo, da je v zadnjem času več Nemcev na odstavnih pasovih, kot Francozov :lol: Avtor poglej še za Hondami, Toyotami...

Ja in? Kje pa je napisal, da noče več Honde, saj ni samo Civic na svetu je še kaka druga, večja..

TheBurn22
Nov uporabnik

Napisal/-a TheBurn22 Sr okt 15, 2014 7:59 pm

strelka je napisal/-a:Hojla, kateri Civic pa imaš?
Pri naši hiši je l.2009 in smo z njo res ogromno prevozili, letos je v skoraj mesec dni trajajočih počitnicah naredila 4000 km in tudi slučajno ne bi mogla reči, da je neudobna. Prej nasprotno, nobenih bolečin v hrbtu, tudi po mnogo 100 km vstaneš iz nje kot človek, čeprav morda na prvi pogled deluje malo trd avto.

Sori, na vprašanje pa ti žal ne znam odgovoriti.

Jaz imam 6. genracijo, sem pa vozil 8. generacijo in je čisto drugo glede udobnosti.

Hvala vsem za komentarje. Sem po temeljitem pregledu portalov videl, da bom za ta denar in moje zahteve dobil same stroške, tako, da bom rajši malo počakal,dodal par tisočakov in ostal na japoncu.

strelka je napisal/-a:

Honde so mi no.1 na listi, vendar sem želel slišati še mogoče kakšen cenejši predlog :)
Bo pa verjetno spet honda.

strelka
Nov uporabnik

Napisal/-a strelka Sr okt 15, 2014 8:06 pm

Čeprav se v eni drugi temi kurim na Alfo, je Honda še vedno zakon. Veš, kaj dobiš in glede na to, da si z veliko gotovostjo brez problemov, na dolgi rok cenejša varianta kot marsikaj drugega. Dobro drži vrednost in brez problema jo boš prodal. Za našo imam kupce v vrsti, pa je sploh ne prodajamo. :lol:

AutoFan
Nov uporabnik

Napisal/-a AutoFan Po okt 27, 2014 10:34 pm

TheBurn22 je napisal/-a:Pozdravljeni!

Odločam se za nakup drugega avtomobila. Do sedaj sem imel hondo civic in se res ne bi odločil za menjavo,saj mi v 60.000 km, kar jo imam ni crknilo nič drugega, razen ležaj in izpuh, vendar je pa strašno neudobna za vožnjo po avtocesti.

Letno delam okoli 20.000 km, včasih 5k km več, včasih 5k manj. Čeprav sem glede dizlov bolj proti kot za, bi se odločil za dizla, ker imam pri vožnji do punce 10 km vzpona in bi mi navor zelo prav prišel.

Glede denarja sem se odločil, da se omejim na nekje 5000€, ker so prioriteta druge stvari, vendar če je primerek dober, se stegnem tudi malo čez to.

Druge zahteve:
- Mašina do 2.0 - več ne.
- Minimalno 100 konjev.
- Malo večji avto, da ni ravno avto ranga clio, ker to tako imam.
- Normalne cene delov in servisov.
- Čim novejši.

Pozdravljen,
Tjah Saab je vrhunski gosposki avto, eksot, lep, brezčasen, neke vrste klasika.
Problem ki ga jaz vidim (vendar bi se o tem moral pozanimati, morda jim delam krivico) so rezervni deli, namreč glede na to da podjetja ni več, nevem kako je z rezervnimi deli. Drugi spet pravijo da mora tovarna zagotavljati dele vsaj 10 let.
Drugače pa, kolega ima 9-3 diesel in ga prodaja - če želiš ga lahko vprašam v kakšnem stanju je, mislim pa da bi bila tudi cena ugodna, ker ima že nov avto.
Če imaš rad bolj eksote, poglej nujno tudi Lexus IS ali pa Volvo S 60 - oba tudi čudovita avta!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov