Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Re: Nakup avtomobila: 30TKM/letno, lizing, najugodnejše

Napisal/-a mrtwelvetrees Ne okt 19, 2014 3:33 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Rada bi čim nižjo porabo in ti resno predlagaš enoprostorca?

5,5 z 1,5dci z takim prostorom pa udobjem, kaj tukaj manjka ?
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne okt 19, 2014 4:09 pm

Jerch_ je napisal/-a:
metor je napisal/-a:Tak peugeot 308, kot ga je predlagal borut bi bil res dobra izbira. Ima vse kar je za vožnjo po avtocesti bistveno:solidne sedeže, dovolj udobno vmetenje ter solidno zvočno izolacijo. Hkrati pa še zelo zmogljiv dizel z avtomatiko.

res je. vendar ima ta peugot z ročnim menjalnikom za skoraj 4dl večjo porabo (po spritmonitor.de, gledam le 115km dizel, ročni) kot octavia greenline in hkrati še kakšen deci višjo z avtomatikom, kjer je izpust CO2 pri različici s 115km 110g CO2, kar je kar precej več kot octavia greenline, ki ima 85g CO2 izpusta. Meni bi ob 6cm krajši medosni kot jo ima octavia pri teh kilometrih nekaj pa že dalo misliti, da je izpust CO2 za 20% manjši. Glede na to da imata oba filtra trdih delcev, start/stop sistem je očitno en motor bolj/manj učinkovit.

Če se proizvajalci lažejo kar se tiče porabe, se žal ne morejo lagati kar se tiče CO2 izpusta, ker se na to odmerja davek in verjetno davčne niso ravno prizanesljive do zlorab..

co2 se računa iz deklalirane porabe, torej če lažejo okoli porabe ( kar lažejo ), lažejo tudi o izpustih. Sicer greenline octe še nisem vozil, ampak po mojih izkušnjah so do zdaj vsi dizli v istem ( t.i golf razredu ) do zdaj mi pili približno isto, in to je okoli 5.5, deci gor dol, tako da tu neke revolucije ni.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

borut.z
Novinec

Kraj: okolica Lj

Napisal/-a borut.z Ne okt 19, 2014 5:32 pm

Meni je škoda octavia zelo simpatičn avto, mogoče ima tudi za kakšen deci manjšo porabo kot Peugeot 308 tako kot pravite. Mislim pa da se pri eni stvari lahko vsi strinjamo da je dizajn Peugeota 308 neprimerljivo lepši, elegantnejši, vsaj za žensko in mlajšo populacijo. Tudi vožnja je zelo udobna z Peugeotom.

Pozabiti niti ne gre, da octavija, navadna active 1.6 tdi 105ps se začne cena pri 18.500eur.- ima 5 prestav, radio je katastrofalen, pomik zadnjih stekel je ročni, kljuke in ogledala v črni barvi in še kakšna drobnarija, ki me je zmotila. Cena Greenline se pa začne pri 21.000eur, kar pri Peugeout 308 dobi že 2.0hdi(ročni menjalnik) z Active opremo, ki ponuja veliko.
Najbolj me je pri Octaviji zmotilo da so pri popustih(oprostite izrazu) kot Židje. Predvidevam da zato, ker je veliko povpraševanje in si prodajalec misli, če ne boš ti bo pa kdo drug kupil.
Še eno stvar sem hotel pripisati. Octavija ima na 15.000km servis, ta motor 2.0hdi pa na 30.000km. To pomeni ravno dvakratni strošek, če so servisi iste cene, za cene pa ne vem tako da ugibam!

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Ne okt 19, 2014 5:58 pm

mrtwelvetrees je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Rada bi čim nižjo porabo in ti resno predlagaš enoprostorca?

5,5 z 1,5dci z takim prostorom pa udobjem, kaj tukaj manjka ?

na avtocesti pri 130-140 (kolikor pravi avtorica te teme da vozi) lahko o tej porabi sanjaš, sploh na relaciji kjer je vmes kakšen kucelj..
razlog je pa preprost- koeficient upora je previsok, kot tudi prestavna razmerja so premajhna.. pa tudi če so prestavna razmerja dovolj dolga je motor prešibak da bi optimalno poganjal to gmoto pri 140

borut.z je napisal/-a:Meni je škoda octavia zelo simpatičn avto, mogoče ima tudi za kakšen deci manjšo porabo kot Peugeot 308 tako kot pravite. Mislim pa da se pri eni stvari lahko vsi strinjamo da je dizajn Peugeota 308 neprimerljivo lepši, elegantnejši, vsaj za žensko in mlajšo populacijo. Tudi vožnja je zelo udobna z Peugeotom.

Pozabiti niti ne gre, da octavija, navadna active 1.6 tdi 105ps se začne cena pri 18.500eur.- ima 5 prestav, radio je katastrofalen, pomik zadnjih stekel je ročni, kljuke in ogledala v črni barvi in še kakšna drobnarija, ki me je zmotila. Cena Greenline se pa začne pri 21.000eur, kar pri Peugeout 308 dobi že 2.0hdi(ročni menjalnik) z Active opremo, ki ponuja veliko.
Najbolj me je pri Octaviji zmotilo da so pri popustih(oprostite izrazu) kot Židje. Predvidevam da zato, ker je veliko povpraševanje in si prodajalec misli, če ne boš ti bo pa kdo drug kupil.
Še eno stvar sem hotel pripisati. Octavija ima na 15.000km servis, ta motor 2.0hdi pa na 30.000km. To pomeni ravno dvakratni strošek, če so servisi iste cene, za cene pa ne vem tako da ugibam!

cena greenline s popustom je točno 20.000. ima 6. prestav, ima precej bolj prožen motor, ker je posodobljen in ni enak 105 konjskemu, poleg opreme greenline spada še večina stvari, ki jih v active ne dobiš in katere te motijo.
če želiš, da bo motor HDI, JTD, CDTI, MJET, TDI ali DCI delal kot je treba 10 let s tako kilometrino kot jo je omenjala gospa je zelo priporočljivo delati servise na 15.000km. Marsikateri proizvajalec je podaljšal režim in prevzema odgovornost za motor za čas garancije. Slabše vzdrževanje bo ok prvih 5-7 let, vendar se bo vse to skupaj poznalo kasneje.

borut, da ne boš mislil, da delam reklamo škodi.. se strinjam s tabo kar se tiče oblike. 308 je res precej bolj posrečen, ker škoda je že kar dolgočasna, če že kakšnega drugega pridevnika ne uporabim.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ Ne okt 19, 2014 6:06 pm

še eno kar se tiče udobja bom napisal.. je mehak avto res udoben? so zelo mehki sedeži res udobni?
preden si odgovorimo na ta vprašanja naj vsak pomisli kako je s posteljo.. v zelo mehko je res lepo se zleknit, lep občutek je tudi ko zaspiš.. a glej ga zlomka, ko se zjutraj zbudiš si cel polomljen. identično je s sedeži v avtu. udobni so tisti, ki so pravilno oblikovani in hkrati nudijo dovolj opore. glede na to, da sem zgoraj favoriziral octavio si upam trditi, da so najboljši sedeži kar sem v življenju sedel- ortopedski športni sedeži od alfe 159. na otip precej trdi, z odlično oporo hrbtenice, dovolj dolgim sedalnim delom.
kar se avta tiče ni ravno podobno, a zaveta ti se je treba, da marsikateri "športno" naravnan avto boljše blaži luknje kot tisti avto, ki se nagiba v ovinke in za katerega se smatra da je "udoben"

borut.z
Novinec

Napisal/-a borut.z Ne okt 19, 2014 6:12 pm

Prav je tako da ima vsak svoje mnenje. J
reJerch: Spet nisi preveč objektiven glede cen. Škoda octavija Greeline je cena po ceniku 21.000eur, s popustom tako kot pišeš pride 20.000eur vendar to je na gotovino cena, kjer dajo maximalno 5%. Samo pri Škodi če se vzame na financiranje je 0% popusta na cenik, pri peugeotu so pa na financiranje večji popusti na cene po ceniku. Je pa res da ima Peugeot kar zasoljeno financiranje, Škoda pa brezobrestno financiranje.

Tako da mora sama premisliti ali potrebuje večji avto z šibkejšim motorjem ali manjši atraktivnejši avto z močnejšim motorjem. Po ceniku je 6 stopenjski ročni 2.0Hdi nekje 21.000eur isto kot Škoda Greenline. Če ne potrebuje automatika lahko vzame tudi 308 z 1.6hdi z 6 prestavami, ki je okoli 19.400eur kar je 1.600eur ceneje kot škoda Greeline z isto močjo.

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Po okt 20, 2014 6:38 am

Jerch_ je napisal/-a:še eno kar se tiče udobja bom napisal.. je mehak avto res udoben? so zelo mehki sedeži res udobni?
preden si odgovorimo na ta vprašanja naj vsak pomisli kako je s posteljo.. v zelo mehko je res lepo se zleknit, lep občutek je tudi ko zaspiš.. a glej ga zlomka, ko se zjutraj zbudiš si cel polomljen. identično je s sedeži v avtu. udobni so tisti, ki so pravilno oblikovani in hkrati nudijo dovolj opore. glede na to, da sem zgoraj favoriziral octavio si upam trditi, da so najboljši sedeži kar sem v življenju sedel- ortopedski športni sedeži od alfe 159. na otip precej trdi, z odlično oporo hrbtenice, dovolj dolgim sedalnim delom.
kar se avta tiče ni ravno podobno, a zaveta ti se je treba, da marsikateri "športno" naravnan avto boljše blaži luknje kot tisti avto, ki se nagiba v ovinke in za katerega se smatra da je "udoben"

Mehak sedež in mehak jogi je lahko udoben in "ortopedski", moraš pa imeti več ja** da takega narediš ;)

Po drugi strani pa če s trdim sedežem fališ ergonomijo, je lahko še slabše kot z mehkim.

Najslabši sedeži na katerih sem presedel kar nekaj km:
- Yugo Koral 45
- Opel Vivaro
- Fiat Grande Punto
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Po okt 20, 2014 7:14 am

Prestavil sem debato o servisnih intervalih v:
viewtopic.php?f=2&t=102183

Pa naj tam zamre ali pa se naj nadaljuje.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

borut.z
Novinec

Napisal/-a borut.z Po okt 20, 2014 10:48 am

Jaz tudi tako mislim kot jmclane. Če se vozi dolge ture je vsekakor bolje da podvozje lepo požira luknje in so sedeži udobni kot da se čuti vsako grbino v riti.
Ne bom nikoli pozabil ko me je šef leta 2005 peljal takrat z novim BMW-jem serije 5 iz Ljubljane v Zagreb na letališče. Že med samo vožnjo sem imel občutek da non stop ruka, ampak me ni nekaj motilo. Ko sva pa prispela v Zagreb in ko sem vstal iz avta, me je pa vse tako bolelo v hrbtu in riti kot da bi en dan spal v parku na klopci. Takrat smo imeli tudi novega službenega passata in z njim smo se vozili v eno smer tudi po 450 kilometrov brez prestanka pa nisem čutil nobene bolečine ko sem ustal iz avta po taki turi, le malo sem bil zaležan. Passat je dobesedno plaval po cesti, letnik je bil 2003.

mermaid4me
Nov uporabnik

Napisal/-a mermaid4me So okt 25, 2014 9:30 pm

Pozdravljeni,
ponovno se vam zahvaljujem za vse uporabne komentarje.

Kar se tiče Peugeot-ov, kar nekaj znancev jih ima in so menda zelo požeršni. Torej na deklarirano porabo še 2 litra gor. Tako poročajo. Udobni so pa precej, sem se peljala pred kratkim z enim.

Sem se pa oglasila tudi v slonu Škoda.
Sedaj pride nova Fabia ven in glede na to, da pride tudi z dsg, sem razmišljala, da bi to vzela. Cena z vso opremo in dsg cca 15 TEUR (kar je nekako še najbolj v mojem rangu).

Oktavia mi je precej velika, glede na to, da sem sedaj vajena precej manjših avtomobilov in da je v lj s parkiranjem večkrat težava. Verjamem tudi, da je vožnja z njo bolj udobna kot s fabio :(. Vendar, ker sem omejena s sredstvi, no nek kompromis potrebno skleniti.

Na tem mestu pa bi vas ponovno prosila za nasvet; po izračunih rapida SB ali oktavije sem bila odločena, da vzamem dizla (pri 30 TKM na leto), saj je bila razlika v ceni 1TEUR. Pri novi Fabii pa je razlika v ceni med TSI in TDI kar 2,5 TEUR (nimam pojma zakaj?!).
Prodajalec propagira porabo pri TSI kot 4,6 (realno 5), pri TDI pa 3,6 (realno 4) to je vse z dsg.
Ko sem malo preračunavala bi se razlika povrnila šele v 4ih letih. Upoštevala sem prevožene km, servise in zavarovanje.

Sedaj sem nekako še bolj zmedena, kot sem bila na začetku.

Torej ali so še kakšne durge prednosti dizel motorjev pri delanju takšne kilometrine ali ne (ker iskreno, razlika je samo 10 centov na liter :S in glede na to, da tudi ta motor ni tako požrešen (torej razlika samo 1 liter v porabi na 100km)).
Problem je samo, da se lahko zgodi, da ne bom naredila toliko km letno (kar je sicer mala verjetnost) vendar, recimo dopust, bolniška, prerazporeditev ipd. Seveda se lahko zgodi, da bom naredila še več km kot sem planirala (terensko delo, lokacije se spreminjajo), vendar to so pač predpostavke, s katerimi bom mogla računati.
Razlika 2,5 TEUR pa se mi zdi ogromno pri majhnem avtomobilu (15 TEUR).

Hvala že v naprej :)
Lep večer!

borut.z
Novinec

Napisal/-a borut.z So okt 25, 2014 9:49 pm

Če delaš večjo kilometrino je lahko razlike v porabi tudi 1.5 litra in če upoštevaš da je diesel cenejše gorivo kot bencin je to 9 centov na liter.

Če delaš npr. 20.000kilometrov letno je pri porabi 5,5 litra bencina na 100km strošek goriva 1559eur.

Če diesel porabi 4 litre je strošek pri 20.000kilometrov letno 1088eur. Torej je razlike 471 eur letno pri tej kilometrini.

V ta izračun moraš upoštevati še dražje zavarovanje diesla(nekje 100eur) zaradi večje vednosti vozila in dražjo letno dajatev( za bencinca bi bilo 62 eur za diesla 96eur, razlika 34eur).

Cena 95okt je 1,45eur, diesla 1,36eur. Zračunaj si potem se pa odloči saj je tvoj denar in tvoja izbira. Nekateri ne marajo dieslov, drugi ne prenesejo bencinerjev, spet tretji kupijo diesla, ker menijo da je to ceneje... Večna dilema.

Če boš delala 170km/dan predvidevam da bo letno prevoženih krepko preko 20.000km in bi bilo smiselno pogledati za dieslom...

AutoFan
Nov uporabnik

Napisal/-a AutoFan Po okt 27, 2014 10:10 pm

mermaid4me je napisal/-a:Pozdravljeni,
Imam precej star avtomobil, ki ni več primeren za vožnjo 170 km na dan, poleg tega ima tudi visoko porabo (bencin), čeprav vozim lepo.
Razmišljam o nakupu novega avtomobila. Prosila bi, če mi lahko pomagate s kakim nasvetom glede nakupa.

Moje pobožne želje so:
- nizka poraba (učinkovit bencin ali dizel) max 4-5l / 100 km (tukaj mislim realno kombinirano porabo)
- ugodno vzdrževanje
- servisi na 20 ali 30 tkm (če to obstaja?!)
- majhen avto, vendar vseeno varen in udoben za vsak dan prevoženih 170 km
- ugodna cena
- financiranje lizing, po možnosti 0% (imam sicer pogodbo za določen čas)
- garancija (čim dlje, po možnosti brez omejitve kilometrov - če to obstaja?!)
- imela bi ga vsaj 7 let
- po možnosti avtomatski menjalnik (tudi sedaj vozim avtomatika) - kateri so sploh ok?
- ni potrebno, da je luksuzna znamka (razmišljam v smeri Škoda, Kia, Hyundai - lahko pa da sem kaj spregledala?!)
- cena max 20 tisoč, najrajši nekje do 15 tisoč (obrok skupaj z zavarovanjem nekje max. 200 na mesec)
- srednja oprema
- 5 vrat
- mogoče sem še kaj pozabila?!

Ob tej priložnosti me zanima tudi vaše mnenje o nakupu testnih vozil in pa vozil, ki imajo kombinirani električni pogon (se izplačajo?, kakšno je vzdrževanje?).

Z veseljem bi vzela kakšnega malčka (citigo ali up ali rio), vendar se bojim, da niso namenjeni za dolge relacije?! Ali se motim? Vesela pa bom vsakega mnenja, ker do sedaj nisem imela izkušenj s takim nabiranjem kilometrov (in me že ornk panika grabi).

Torej, potrebujem "ženski" avto za vsakodnevne dolge relacije, ki bo zanesljiv, udoben in poceni :) V kolikor namreč ne bom prihranila pri gorivu (sedaj imam motor 1,2 bencin in porabo 6-7-8) se mi nov avto ne izplača, v tem primeru raje "obnovim" starega...če je moje razmišljanje pravilno.

Vsak komentar je dobrodošel!Hvala že v naprej!
M.

Pozdravljena za tovrstni znesek se lahko dobi že marsikaj.
Če si usmerjena na reciva bolj manjši avto, govorimo o reciva B-segmentu vozil.
Torej klasika (a dokaj brez duše): Golf
Zadržan, morda preveč dolgočasen: Audi A3
Kompakten,dinamičen: BMW 1
Zame trenutno najboljši design v tem segmentu: Mercedes A-razred
Avto ki ima eno izmed najboljših podvozij: Ford Focus
Potem so tu še Civic,C30,Giulietta.
Francoze sem nalašč izpustil, saj niso preveč kvalitetni, cena jim zelo pade in pa trenutni modeli so že nekaj časa zunaj.
Tudi 7 letno Kio sem spustil, ker imajo težave z elektroniko + 7 letna garancija ti velja le če ga ves čas voziš na pooblaščeni servis kjer je delovna urad po standardu in dokaj visoka.

Zatorej moj predlog:
če želiš iti premium, vzemi Mercedes A
če želiš bolj 'ljudsko' znamko, pa vzemi Focusa (za enak denar bo imel več opreme, še kak sport paket npr.)
Oba pa obstajata z avtomatskim menjalnikom, Ford s sportshiftom, Mercedes s 7G-tronic direct select-om.
če pa upaš iti malo tudi v riziko glede pokvarljivosti, a ti je pa pomemben avantgardistični design, pa vzemi Giulietto :)

Če so ti v SLO predragi, ga pa poišči v Nemčiji.

Misliš na klasičen leasing ali poslovni najem?

mermaid4me
Nov uporabnik

Napisal/-a mermaid4me Po nov 03, 2014 11:40 pm

Borut.z in AutoFan hvala za odgovore!

AutoFan, zakaj si izpustil Škodo?
Verjetno finančni lizing, ker ima opeartivni omejitev kilometrov.

Zadnje dni malo kalkuliram. Vsak dan toliko km,... na koliko časa potem potrebuješ novi avto? In pa, kako si je to sploh možno privoščiti? Na koncu delaš samo za avto :S
Včasih me prime, da si poiščem drugo službo...ne vem kako drugim vam uspeva vse to...zame je pač to novo.

Lep večer,
M.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream To nov 04, 2014 12:50 am

mermaid4me je napisal/-a:Zadnje dni malo kalkuliram. Vsak dan toliko km,... na koliko časa potem potrebuješ novi avto? In pa, kako si je to sploh možno privoščiti? Na koncu delaš samo za avto :S
Včasih me prime, da si poiščem drugo službo...ne vem kako drugim vam uspeva vse to...zame je pač to novo.

Lep večer,
M.

Prevoza nimaš plačanega?
In pa.. redno vzdrževan avto bo pri teh kilometrih vseeno zdržal cca. 10 let, če ne bo res smole:)

matjazek
Novinec

Napisal/-a matjazek To nov 04, 2014 7:56 am

AutoFan je napisal/-a:...
Tudi 7 letno Kio sem spustil, ker imajo težave z elektroniko + 7 letna garancija ti velja le če ga ves čas voziš na pooblaščeni servis kjer je delovna urad po standardu in dokaj visoka.
...

Zdravo,
a nima sedaj Kia neke akcije, kjer ti za 7 let pokrijejo tudi stroske servisa, vkljucno z materialom in delom? Pa zimske gume, ceprav to dobis sedaj ze povsod. Ce ne druga, ob nekem lizingu to precej stabilizira dejanske stroske avta, ki so sicer precej nepredvidljivi.
Ce ne druga, je za vprasat tudi pri drugih znamkah, ce castijo servisiranje za daljse obdobje.
Slika

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor To nov 04, 2014 11:06 pm

@auto fan: Kr nekej omembe vrednih avtomobilov si izpustil. To da francozi niso dale že en čas kaj novega je tud out, kaj pa npr. P308? Tud citroenu C4 nič ne manjka je pač v nekaterih redkih zadevah malo nazaj(npr. nima sprednjih LED luči), samo to so malenkosti če si se že vozu kdaj v njem bi vedel da je eden boljših na avtocesti(zelo tih, vzmetenje tudi super pobira neravnine). Da o tem da francozi niso kvalitetni niti ne začnemo debatirat, o tem da ima Kia kao neke napake elektronike tud bolje da ne.
Kje si pa to staknu, da so Alfe pokvarljive in jih je riziko kupit, prvo nekaj dokaži pol govori.

Pa mislim da avtorici teme, kokr sm jo jaz zastopu, nebi zneslo za kak MB A, BMW 1, Audi A3 itd..Ker tukaj govorimo okol 25K€ in več odvisno od opreme.
Najbolš, da ji MB S-class + Magic body control priporočiš tam pa res nebi bla problema ta kilometrina.

Konkurenca v tem razredu je huda:Citroen C4, Ford Focus(seveda pomljajen), Honda Civic, Kia Ceed, Hyundai i30, Mazda 3, NIssan Pulsar(v prihodu), Opel Astra(spet kmalu nova), P308, Renault Megane, Seat Leon, Škoda Octavia(fabia zna bit tud zanimiva ja, sam je to manjši avto tam pa konkurence spet ne manjka), Toyota Auris, Vw GOlf. Najbrž sem še kaj izpustu.

In vsi imajo določene slabosti, odloči se za tistega kjer so ti določene slabosti najmanj pomembne.

Vsak dan pregledam in preberem spletne strani večine slovenskih spletnih strani o avtomobilizmu + 2 tuje, na avto. netu najmanj 1x na dan, naročen na revijo auto bild, dokaj bogosto kupujem tudi avto fokus, veliko testiranj vseh avtomobilov si ogledam tudi na youtubu tam sem naročen na kar nekaj kanalov o avtomobilizmu itd... Neki pa že morm vedet o avtih mar ne?
Don't worry, be happy ;)

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Sr nov 05, 2014 6:16 am

Če bi si ga jaz kupoval zase, bi gledal C5 avtomatik s aktivnim podvozjem. Sem ga pred časom vozil in je da padeš dol - tipo ga je kupil rabljenega za 12 jurjev... km pa menda manj kot 100k.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ Sr nov 05, 2014 11:44 am

mermaid4me je napisal/-a:Oktavia mi je precej velika, glede na to, da sem sedaj vajena precej manjših avtomobilov in da je v lj s parkiranjem večkrat težava. Verjamem tudi, da je vožnja z njo bolj udobna kot s fabio :(. Vendar, ker sem omejena s sredstvi, no nek kompromis potrebno skleniti.

toplo ti priporočam, da gledaš vsaj razred C4/focus/golf/... avto je morda večji od tvojega sedanjega, ampak sem prepričan, da tvoj avto nima senzorjev spredaj in zadaj s prikazovanjem na barvnem zaslonu. no to ima ta razred v srednji opremi, če pa nima doplačaš tistih par stotakov- še vedno ceneje kot barvanje odbijačev in parkiranje nikoli več ne bo muka. pač muka bo, ampak vsaj zaletela se ne boš. lahko pa narediš še korak dlje (focus, golf) in doplačaš (sigurno boljše kot doplačilo za avtomatika, ker boš večino vozila v 6.) za avtomatsko parkiranje, kjer avto dejansko popolnoma samostojno parkira!

ps: sam vozim bmw 1 in nebi nikoli predlagal tega avta, ker v osnovni opremi za 23keu ima klopce, kriminalen radio, trdo podvozje itd.. cenovno verjetno nima smisla posegati po premium razredu (MB A razred, A3, volvo...)

ps2: zavedaj se da 8 let star avto s 300.000km razreda C4/golf/focus... je vreden 2000eu ne glede na opremo, motor. tako da si izračunaj kaj se tis splača po testu porabe!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov