~toMmy~ je napisal/-a:Rada bi čim nižjo porabo in ti resno predlagaš enoprostorca?
5,5 z 1,5dci z takim prostorom pa udobjem, kaj tukaj manjka ?
~toMmy~ je napisal/-a:Rada bi čim nižjo porabo in ti resno predlagaš enoprostorca?
Jerch_ je napisal/-a:metor je napisal/-a:Tak peugeot 308, kot ga je predlagal borut bi bil res dobra izbira. Ima vse kar je za vožnjo po avtocesti bistveno:solidne sedeže, dovolj udobno vmetenje ter solidno zvočno izolacijo. Hkrati pa še zelo zmogljiv dizel z avtomatiko.
res je. vendar ima ta peugot z ročnim menjalnikom za skoraj 4dl večjo porabo (po spritmonitor.de, gledam le 115km dizel, ročni) kot octavia greenline in hkrati še kakšen deci višjo z avtomatikom, kjer je izpust CO2 pri različici s 115km 110g CO2, kar je kar precej več kot octavia greenline, ki ima 85g CO2 izpusta. Meni bi ob 6cm krajši medosni kot jo ima octavia pri teh kilometrih nekaj pa že dalo misliti, da je izpust CO2 za 20% manjši. Glede na to da imata oba filtra trdih delcev, start/stop sistem je očitno en motor bolj/manj učinkovit.
Če se proizvajalci lažejo kar se tiče porabe, se žal ne morejo lagati kar se tiče CO2 izpusta, ker se na to odmerja davek in verjetno davčne niso ravno prizanesljive do zlorab..
mrtwelvetrees je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Rada bi čim nižjo porabo in ti resno predlagaš enoprostorca?
5,5 z 1,5dci z takim prostorom pa udobjem, kaj tukaj manjka ?
borut.z je napisal/-a:Meni je škoda octavia zelo simpatičn avto, mogoče ima tudi za kakšen deci manjšo porabo kot Peugeot 308 tako kot pravite. Mislim pa da se pri eni stvari lahko vsi strinjamo da je dizajn Peugeota 308 neprimerljivo lepši, elegantnejši, vsaj za žensko in mlajšo populacijo. Tudi vožnja je zelo udobna z Peugeotom.
Pozabiti niti ne gre, da octavija, navadna active 1.6 tdi 105ps se začne cena pri 18.500eur.- ima 5 prestav, radio je katastrofalen, pomik zadnjih stekel je ročni, kljuke in ogledala v črni barvi in še kakšna drobnarija, ki me je zmotila. Cena Greenline se pa začne pri 21.000eur, kar pri Peugeout 308 dobi že 2.0hdi(ročni menjalnik) z Active opremo, ki ponuja veliko.
Najbolj me je pri Octaviji zmotilo da so pri popustih(oprostite izrazu) kot Židje. Predvidevam da zato, ker je veliko povpraševanje in si prodajalec misli, če ne boš ti bo pa kdo drug kupil.
Še eno stvar sem hotel pripisati. Octavija ima na 15.000km servis, ta motor 2.0hdi pa na 30.000km. To pomeni ravno dvakratni strošek, če so servisi iste cene, za cene pa ne vem tako da ugibam!
Jerch_ je napisal/-a:še eno kar se tiče udobja bom napisal.. je mehak avto res udoben? so zelo mehki sedeži res udobni?
preden si odgovorimo na ta vprašanja naj vsak pomisli kako je s posteljo.. v zelo mehko je res lepo se zleknit, lep občutek je tudi ko zaspiš.. a glej ga zlomka, ko se zjutraj zbudiš si cel polomljen. identično je s sedeži v avtu. udobni so tisti, ki so pravilno oblikovani in hkrati nudijo dovolj opore. glede na to, da sem zgoraj favoriziral octavio si upam trditi, da so najboljši sedeži kar sem v življenju sedel- ortopedski športni sedeži od alfe 159. na otip precej trdi, z odlično oporo hrbtenice, dovolj dolgim sedalnim delom.
kar se avta tiče ni ravno podobno, a zaveta ti se je treba, da marsikateri "športno" naravnan avto boljše blaži luknje kot tisti avto, ki se nagiba v ovinke in za katerega se smatra da je "udoben"
mermaid4me je napisal/-a:Pozdravljeni,
Imam precej star avtomobil, ki ni več primeren za vožnjo 170 km na dan, poleg tega ima tudi visoko porabo (bencin), čeprav vozim lepo.
Razmišljam o nakupu novega avtomobila. Prosila bi, če mi lahko pomagate s kakim nasvetom glede nakupa.
Moje pobožne želje so:
- nizka poraba (učinkovit bencin ali dizel) max 4-5l / 100 km (tukaj mislim realno kombinirano porabo)
- ugodno vzdrževanje
- servisi na 20 ali 30 tkm (če to obstaja?!)
- majhen avto, vendar vseeno varen in udoben za vsak dan prevoženih 170 km
- ugodna cena
- financiranje lizing, po možnosti 0% (imam sicer pogodbo za določen čas)
- garancija (čim dlje, po možnosti brez omejitve kilometrov - če to obstaja?!)
- imela bi ga vsaj 7 let
- po možnosti avtomatski menjalnik (tudi sedaj vozim avtomatika) - kateri so sploh ok?
- ni potrebno, da je luksuzna znamka (razmišljam v smeri Škoda, Kia, Hyundai - lahko pa da sem kaj spregledala?!)
- cena max 20 tisoč, najrajši nekje do 15 tisoč (obrok skupaj z zavarovanjem nekje max. 200 na mesec)
- srednja oprema
- 5 vrat
- mogoče sem še kaj pozabila?!
Ob tej priložnosti me zanima tudi vaše mnenje o nakupu testnih vozil in pa vozil, ki imajo kombinirani električni pogon (se izplačajo?, kakšno je vzdrževanje?).
Z veseljem bi vzela kakšnega malčka (citigo ali up ali rio), vendar se bojim, da niso namenjeni za dolge relacije?! Ali se motim? Vesela pa bom vsakega mnenja, ker do sedaj nisem imela izkušenj s takim nabiranjem kilometrov (in me že ornk panika grabi).
Torej, potrebujem "ženski" avto za vsakodnevne dolge relacije, ki bo zanesljiv, udoben in poceniV kolikor namreč ne bom prihranila pri gorivu (sedaj imam motor 1,2 bencin in porabo 6-7-8) se mi nov avto ne izplača, v tem primeru raje "obnovim" starega...če je moje razmišljanje pravilno.
Vsak komentar je dobrodošel!Hvala že v naprej!
M.
mermaid4me je napisal/-a:Zadnje dni malo kalkuliram. Vsak dan toliko km,... na koliko časa potem potrebuješ novi avto? In pa, kako si je to sploh možno privoščiti? Na koncu delaš samo za avto :S
Včasih me prime, da si poiščem drugo službo...ne vem kako drugim vam uspeva vse to...zame je pač to novo.
Lep večer,
M.
AutoFan je napisal/-a:...
Tudi 7 letno Kio sem spustil, ker imajo težave z elektroniko + 7 letna garancija ti velja le če ga ves čas voziš na pooblaščeni servis kjer je delovna urad po standardu in dokaj visoka.
...
mermaid4me je napisal/-a:Oktavia mi je precej velika, glede na to, da sem sedaj vajena precej manjših avtomobilov in da je v lj s parkiranjem večkrat težava. Verjamem tudi, da je vožnja z njo bolj udobna kot s fabio. Vendar, ker sem omejena s sredstvi, no nek kompromis potrebno skleniti.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov