Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Za novo vozilo bi kupil

Glasovanje se je zaključilo dne Po feb 09, 2015 9:48 pm

Audi Q3
13
54%
BMW X1
11
46%

Skupaj glasov : 24

blaz2013
Stalni uporabnik

Re: Audi Q3 ali Bmw X1?

Napisal/-a blaz2013 To nov 04, 2014 3:51 pm

Nemčija nima DMV? to prvič slišim. DMV se mi zdi da tudi ne stane več kot 100-200eur na vozilo pri nas, torej je še vedno dolga pot do 2000eur.

Jaz bi pustil to razpravo in bi za konec delil še eno mojo misel v zvezi avtomobili.

Kupovanje novih vozil je čisti surovi kapitalizem in bogatenje posameznikov na ta račun. Kot je napisano tukaj Nemec zasluži dve plači Slovenca in še vedno dobi dosti ceneje identično novo vozilo, kar je že prvi znak nepoštenosti.

Druga stvar, ki je pa nikoli ne bom prebavil je pa to da ko je avtomobil proti koncu proizvodnje(pride novi model vun), so nenormalno visoki popusti 5.000 eur, 10.000eur tudi 15.000eur in to kaže kako služijo na tistih ki so kupili novo vozilo kakšno leto ali dve nazaj in koliko imajo dobička tako tovarne kot fancy saloni in kvazi trgovci.

Tretja stvar, ko je že omenjen bmw. Non stop berem siol.net in je bila lestvica 10 najbogatejših švabov par tednov nazaj. Lastniki BMW-ja družina Quandt je na prvem mestu(najbogatejši v celotni Nemčiji) z 31 milijardami premoženja in imajo samo 46% delež BMW. Zakaj so tako bogati? Zato ker imajo nenormalne marže na vozila in zato da ti kvazi trgovec ne spusti še 500eur dol ko kupuješ novega, jaz bom pa kot delavec delal 30 mesecev za vozilo brez da bom dal drobtino kruha v usta. :cry: :x

P.S. Borut: na žalost te moram razžalostiti, po primerjavi cenika bmw.de in bmw.si je razlike med istim modelom in istim motorjem X1 natanko 3.300eur. 3300eur je v nemčiji ceneje. Ti si primerjal šibkejšo različico z močnejšo, saj v nemčiji šibkejše ni na voljo v sloveniji pa je.

mavrica
Novinec

Napisal/-a mavrica To nov 04, 2014 4:46 pm

Zdaj je le še vprašanje, koliko dajo Nemci popusta? Ker če je to zadnja cena, potem je pri nas kupljen avto še vedno cenejši.

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 To nov 04, 2014 4:52 pm

mavrica je napisal/-a:Zdaj je le še vprašanje, koliko dajo Nemci popusta? Ker če je to zadnja cena, potem je pri nas kupljen avto še vedno cenejši.

V nemčiji se dobi nekje 15% popusta brez težav že ko je model nov. Sedaj ko gre pa model proti koncu imajo pa tudi sigurno akcije tako kot pri nas ali pa še večje, tega ne vem.
Večina Nemcev pa tako jemlje na lizing, naredijo 120.000 km in ga po dveh letih prodajo, dodajo 5000eur in vozijo zopet novo vozilo. Potem pride preprodajalec kupi zvoženo vozilo, uvozi v Slovenijo, zbije števc in ga Slovenec drago kupi in vozi dalje. Vsa umetnost.

Če je tast pameten naj ga kupi v Nemčiji, dajejo velik popust in še cenejši so po ceniku.

borut.z
Novinec

Kraj: okolica Lj

Napisal/-a borut.z Sr nov 05, 2014 1:58 pm

živ,

avto je zaaran, v petk greva s tastom v Nemčijo po vozilo. Aro je dal za audi q3 2.0tdi quattro z ksenonom in auto menjalnikom. Avtomobil ima okoli 200 prevoženih kilometrov, saj je registran šele dober teden dni. Dobil je tako popust s strani pooblaščenega dilerja plus audi popust, saj naj bi prihajal facelift in čistijo zaloge. Mislim, da pri nas za ta denar 2 leti starega ne bi dobil. Z vso opremo po ceniku je cena novega 42.600eur, pri nas bi bila mpc vsaj 4 tisočake več. Za popust koliko je dal dejansko zanj sem mu obljubil, da ne bom pisal javno na forum. Lahko pa povem da je dobil zelo velik popust in imam malo cmoka v grlu, da še jst nism kupil vozila v Nemčiji, ker bi dodal kakšno malenkost in bi imel novega A3 namesto testnega Leona.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Sr nov 05, 2014 2:10 pm

dobil je okoli 35%. saj ni skrivnost. pogledas na spletne strani firm, ki imajo velike popuste tudi na nove avtomobile. V Nemciji je to ze stalnica. Oni pa kupujejo reimporte iz EU, kar se jim se bolj splaca

borut.z
Novinec

Napisal/-a borut.z Sr nov 05, 2014 2:28 pm

MBtouran je napisal/-a:dobil je okoli 35%. saj ni skrivnost. pogledas na spletne strani firm, ki imajo velike popuste tudi na nove avtomobile. V Nemciji je to ze stalnica. Oni pa kupujejo reimporte iz EU, kar se jim se bolj splaca

Je skrivnost in ni važno če je dobil tudi več ali pa manj.

Pa kaj brišete moj komentar? Sem kršil pravilnik foruma, sem koga žalil? Nisem! Zakaj imate potem pravila foruma? Verjetno zato da se jih držimo tako uporabniki kot moderatorji.

Edit/mod: 5.1 - moderator ali lastnik foruma lahko brez pojasnil in opozoril članom izbriše ali premakne objavo/debato v drugo področje. Vsako javno oporekanje moderatorju/lastnikom za izbris ali za opravljanje njihovega dela se kaznuje s vnovič podeljenim opozorilom, objava pa premakne v "smetišče debat". Moderatorji in admini niso dolžni odgovarjati članom zakaj in kako, njihova odločitev je dokončna in pritožbe na njihove akcije ni. Vsak, ki bo oporekal moderatorju, bo odstranjen s foruma za 1 teden.

MB touran, če bi tako dajali popuste kot si ti predstavljaš v Sloveniji sploh ne bi prodali več novih vozil. Če si tako pameten pojdi do nemškega pooblaščenega dilerja pa mu reci za 35% za novo vozilo, pa da te vidimo. Za računalnikom sedet, se delati najpametnejšega in vozit 10 let staro kripo je najlažje.
Zadnjič spremenil borut.z, dne Sr nov 05, 2014 3:21 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

mavrica
Novinec

Napisal/-a mavrica Sr nov 05, 2014 2:42 pm

Bravo!!!! Za quattro mu zagotovo ne bo žal, čeprav še nikoli ni obstal v snegu, velja pravilo, bolj star bolj nor. Prosim potem za fotografije avtomobila.

borut.z
Novinec

Napisal/-a borut.z Sr nov 05, 2014 3:26 pm

borut.z je napisal/-a:
MBtouran je napisal/-a:dobil je okoli 35%. saj ni skrivnost. pogledas na spletne strani firm, ki imajo velike popuste tudi na nove avtomobile. V Nemciji je to ze stalnica. Oni pa kupujejo reimporte iz EU, kar se jim se bolj splaca

Je skrivnost in ni važno če je dobil tudi več ali pa manj.

Pa kaj brišete moj komentar? Sem kršil pravilnik foruma, sem koga žalil? Nisem! Zakaj imate potem pravila foruma? Verjetno zato da se jih držimo tako uporabniki kot moderatorji.

Edit/mod: 5.1 - moderator ali lastnik foruma lahko brez pojasnil in opozoril članom izbriše ali premakne objavo/debato v drugo področje. Vsako javno oporekanje moderatorju/lastnikom za izbris ali za opravljanje njihovega dela se kaznuje s vnovič podeljenim opozorilom, objava pa premakne v "smetišče debat". Moderatorji in admini niso dolžni odgovarjati članom zakaj in kako, njihova odločitev je dokončna in pritožbe na njihove akcije ni. Vsak, ki bo oporekal moderatorju, bo odstranjen s foruma za 1 teden.

MB touran, če bi tako dajali popuste kot si ti predstavljaš v Sloveniji sploh ne bi prodali več novih vozil. Če si tako pameten pojdi do nemškega pooblaščenega dilerja pa mu reci za 35% za novo vozilo, pa da te vidimo. Za računalnikom sedet, se delati najpametnejšega in vozit 10 let staro kripo je najlažje.

Tisto kar sem podčrtal v vašem odgovoru: To pomeni da mi kršite ustavno pravico do izražanja. Nikogar nisem žalil in še temeljnih človekovih pravic o izražanju ne dovolite.
39. člen[b] Ustave Republike Slovenije
(svoboda izražanja)

Zagotovljena je svoboda izražanja misli, govora in javnega nastopanja, tiska in drugih oblik javnega obveščanja in izražanja. Vsakdo lahko svobodno zbira, sprejema in širi vesti in mnenja.
Vsakdo ima pravico dobiti informacijo javnega značaja, za katero ima v zakonu utemeljen pravni interes, razen v primerih, ki jih določa zakon.

Nisem kršil nobenega zakona samo svoje mnenje sem povedal. Še žalil nisem nobenega. Samo da ste pa tukaj gor moderatorji nad ustavo, tega si pa ne bom dovolil. Ne za 1 teden, do konca življenja ne bom obiskal več tega mlahavo vodenega foruma, kjer nekdo pač nekaj zbriše kar se mu zazdi. Tako pa ne bo šlo, vsaj pri meni ne. Vaši članki o avtomobilih pa tako še pol piskra mrzle vode niso vredni.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr nov 05, 2014 3:36 pm

Če misliš, da se ti godi krivica in da je ta forum nedemokratičen oz. da deluje v nasprotju z ustavo, ki je pravno gledano alfa in omega, potem ti predlagam, da daš forum v ustavno presojo, pa naj ustavni sodniki odločajo o (ne)demokratičnosti pravilnika.

borut.z
Novinec

Napisal/-a borut.z Sr nov 05, 2014 4:14 pm

ban je napisal/-a:Če misliš, da se ti godi krivica in da je ta forum nedemokratičen oz. da deluje v nasprotju z ustavo, ki je pravno gledano alfa in omega, potem ti predlagam, da daš forum v ustavno presojo, pa naj ustavni sodniki odločajo o (ne)demokratičnosti pravilnika.

Ti verjetno še sodne dvorane še od blizu nisi videl? Pridi v moje podjetje pa bom v svoj pravilnik napisal da te lahko maznem trikrat okoli ušes brez obrazložitve, se boš verjetno strinjal ko jih boš dobil okoli ušeš? Saj sem jaz večinski lastnik in sem pravno gledano alfa in omega...

Nad ustavo Slovenije ni nihče, zato sem dal takšen banalen primer. Škoda mojega časa za dokazovanje prav/ne-prav.
Mislim ljudje zbudite se.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr nov 05, 2014 4:20 pm

borut.z je napisal/-a:
ban je napisal/-a:Če misliš, da se ti godi krivica in da je ta forum nedemokratičen oz. da deluje v nasprotju z ustavo, ki je pravno gledano alfa in omega, potem ti predlagam, da daš forum v ustavno presojo, pa naj ustavni sodniki odločajo o (ne)demokratičnosti pravilnika.

Ti verjetno še sodne dvorane še od blizu nisi videl? Pridi v moje podjetje pa bom v svoj pravilnik napisal da te lahko maznem trikrat okoli ušes brez obrazložitve, se boš verjetno strinjal ko jih boš dobil okoli ušeš? Saj sem jaz večinski lastnik in sem pravno gledano alfa in omega...

Nad ustavo Slovenije ni nihče, zato sem dal takšen banalen primer. Škoda mojega časa za dokazovanje prav/ne-prav.
Mislim ljudje zbudite se.

1x sem bil pa res tam, kot priča, drugače maš pa prav, sodišča zelo slabo poznam.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov