Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

strelka
Nov uporabnik

Re: Kateri avto kupiti?

Napisal/-a strelka Ne nov 16, 2014 11:08 am

O okusih se res nima smisla prepirati, HB, da je toliko izbire, da lahko vsak najde nekaj zase.

Me pa zanima, kako je z avtomatskimi / elektronskimi ročnimi zavorami pozimi oz. ko zmrzuje? Nimam nobenih izkušenj, bi se pa spraševala, če bi jo imel imel avto, ki bi ga kupovala.

Clancy
Novinec

Napisal/-a Clancy Ne nov 16, 2014 11:53 am

Pomoje je že tako narejeno, da ne more zmrzniti. Pri klasičnih ročnih zavorah je navadno zmrznila sajla ročne, katere pa pri teh novih elektronskih ročnih zavorah ni.

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Ne nov 16, 2014 12:51 pm

Meni največji minus elektronskih ročnih je ta, da se ne moreš ob prvem snegu it na ročno sukat na kak velik parking :mrgreen:

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor Ne nov 16, 2014 2:58 pm

Če je to največji minus pol ni panike :D
Don't worry, be happy ;)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne nov 16, 2014 3:22 pm

Električna zavora je ok in ni nobenih problemov z njo pozimi in poleti ne samo brez testerja ne moreš zamenjati zadnjih ploščic
Lp

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Ne nov 16, 2014 6:54 pm

-
Zadnjič spremenil darkside, dne Ne jan 11, 2015 4:29 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne nov 16, 2014 7:32 pm

darkside je napisal/-a:
strelka je napisal/-a:O okusih se res nima smisla prepirati, HB, da je toliko izbire, da lahko vsak najde nekaj zase.

Me pa zanima, kako je z avtomatskimi / elektronskimi ročnimi zavorami pozimi oz. ko zmrzuje? Nimam nobenih izkušenj, bi se pa spraševala, če bi jo imel imel avto, ki bi ga kupovala.

slabost je če ima avto elektročno ročno in se ti akumulator sprazni in je ne moreš odtegnit in ga potegnit na avtovleko.... pa driftanje ja :D drugače pa mislim oz. je enaka verjetnost da zamrzne kot klasična ročna zavora.

Kaj pa lahko pri el. zavori zmrzne?
Lp

AssKicker
Stalni uporabnik

Napisal/-a AssKicker Ne nov 16, 2014 8:18 pm

Električna ročna ni dobra zadeva, zakaj bi komplicirali preprosto stvar? Problemov je več z el. ročnami, od odpovedi, do problemov ko ročna noče popustiti, itd.. Kar se pa tiče volvota, ko me je nekdo uprašal, kaj je tako posebnega.. Avto ne rjavi, odlično izoliran, odlično se pelje, odlična kvaliteta, motorji delajo po miljon, če se ga redno vzdržuje, zelo varen avto je, lepe linije, lepe armaturna plošča, itd.. Glede lepote ima vsak svoj vidik, ampak kar se pa tiče kvalitete in varnosti z ostalimi vozili v istem razredu, pa lahko vsi priznate, da je volvo med prvimi. Sploh glede varnosti, pa ne glejmo sedaj evropski euroncap, ampak glejmo ameriški inštitut za varnost, kjer se resnično vidi, kaj pomeni varnost. Samo volvo in lexus imata 5 zvezdic, da o nemški trojici ne govorim, ki je na testih popolnoma pogorela, oziroma - razočarala.

metor
Novinec

Napisal/-a metor Ne nov 16, 2014 9:53 pm

El. ročna se mi zdi super stvar, če bi gledali samo na večjo možnost okvar potem nebi nikamor prišli. Seveda več tehnologije->večja možnost okvare ampak kaj čmo, je treba it s svetom naprej in uživat v udobju tehnologije.

Hm to da ne rjavi, zvočna izolacija, dobre vozne lastnosti se dobi tudi pri drugih znamkah(seveda tukaj mislim nova vozila).
Kvaliteta izdelave je dandanes tam tam, koliko km avto naredi pa je zelo odvisno. Imaš motorje, ki so znani za problematične in take ki niso je pa to odvisno tudi od vzdrževanja in konec koncev tudi sreče pri nakupu.
Glede varnosti pa je Volvo na vrhu se strinjam, sicer mi ni jasno zakaj, ker imajo danes tudi ostale(predvsem premmium znamke) že zelo razvite varnostne tehnologije, ki niso nič slabše. Tudi pri sami strukturi vozila vsi proizvajalci težijo, k temu da je čim boljša in omogoča čim boljšo zaščito potnikov pri trku.
Pa ne razumet slabo mislim, da sem dovolj objektivno napisal in nimam nič proti nobeni znamki vozila, vsaka dela napake ter ima dobre lastnosti.
Don't worry, be happy ;)

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside To nov 18, 2014 9:26 am

-
Zadnjič spremenil darkside, dne Ne jan 11, 2015 4:30 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To nov 18, 2014 2:08 pm

Hja meni osebno je tudi lepša notranjost pri Volvu napram P308, ampak hvala bogu, da so okusi različni, če ne bi vsi vozili enake avte. :)

Enako sem tudi skeptičen za ventilacijo na touchscreen-u in el. ročno. Ne rečem, dokler dela je ok, je fensi in super, ampak ko bo enkrat začel crkovat me bodo pa res zanimala mnenja tistih, ki želijo imeti vse te el. "bonbončke". Za el. ročno že vemo, da so imele določene znamke probleme. Ne le, da moraš plačat popravilo, kak avto se je zaradi odpovedi el. ročne že tudi znašel v kakem grabnu, torej imaš še posredno škodo. Tako da ne hvala!

Tudi argument pri ventilaciji, da ko enkrat nastaviš, da potem pustiš na miru, pri meni in kolikor dobro vem še pri marsikomu niti slučajno ne drži. Sam sem stalno navajen kaj spreminjat pa naj bo to jakost ventilacije, temperatura ali pa smer pihanja. Jaz bi bil totalno nesrečen ob takem načinu, kot ga ima P308. Minimalizem je že ok, ampak funkcionalnost pa je in bi morala biti glavna, ne pa da med vožnjo razmišljam v kater menu moram že it, če želim spremenit to in ono. Ampak kot rečeno okusi so različni, upam samo, da ostale znamke ne bodo šle po tej poti. Radio in navigacija na touch sta več kot dovolj!
Antiznačkar po prepričanju

AssKicker
Stalni uporabnik

Napisal/-a AssKicker To nov 18, 2014 10:57 pm

Upam da sem v mojem prejšnjem postu napisal "zakaj bi zakompliciral enostavno stvar?". Vsi ti pripomočki, varnosti sistemi imajo pomembno vlogo v vožnji, oziroma ob prehitrem koncu vožnje. Ročna pa deluje, ali jo zategneš z roko, ali pritisneš fin knofek. Sedaj pa si prestavljaj da more avto pač iz takšnih in drugačnih okoliščin stati nekaj časa. Ugasneš motor, in se elektronsko sama zategne. Veš kaj so nas učili, da naredimi v primeru, da bo avto dlje stal?

metor
Novinec

Napisal/-a metor To nov 18, 2014 11:23 pm

Saj lahko tudi elektronsko deaktiviraš, če maš potrebo po tem in pustiš samo v prestavi.
Don't worry, be happy ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov