Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

rs1975
Novinec

Preverjanje zgodovine avtomobila

Napisal/-a rs1975 Če nov 20, 2014 9:54 am

Podobnih tem je kar nekaj, nisem pa našel kaj podobnega kar iščem...

Ali obstaja kakšen seznam znamk avtomobilov, za katere je možno preveriti zgodovino avtomobila, tudi zgodovino v tujini?

Kolikor sem uspel najti, je to možno za VW na pooblaščenem servisu. Kaj pa ostali? Še najbolj me zanima za Peugeot avtomobile...

proceed31
Nov uporabnik

Re: Preverjanje zgodovine avtomobila

Napisal/-a proceed31 Če nov 20, 2014 10:36 am

Ne. Pot do točne zgodovine je samo pošten uradni servis, tisti kamor se avto res vozi, že drug servis za isto znamko ne ve za 100%, kaj se je s tvojim avtom dogajalo, ker vidi le kaj ima v bazi oz. mreži podatkov o določenem vozilu, ki se jo da tudi spreminjat po mili volji. Nekdo recimo bo naredil servis na 45000km, za tem bo prevozil 100k brez servisa, zbije kilometre nazaj in avto proda, kot redno oz. pravkar servisiran s servisno in garancijo. :mrgreen:

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Če nov 20, 2014 10:58 am

Ne vem če se da bazo tako spreminjat. Ali pač? Mogoče bi osebno kdaj dal tistih 5 eur da vidim kako poročilo bi carfax izdal ali za moj ali kater drug avto da vidim česa je sposoben.

rs1975
Novinec

Napisal/-a rs1975 Če nov 20, 2014 11:02 am

proceed31 je napisal/-a:Ne. Pot do točne zgodovine je samo pošten uradni servis, tisti kamor se avto res vozi, že drug servis za isto znamko ne ve za 100%, kaj se je s tvojim avtom dogajalo, ker vidi le kaj ima v bazi oz. mreži podatkov o določenem vozilu, ki se jo da tudi spreminjat po mili volji. Nekdo recimo bo naredil servis na 45000km, za tem bo prevozil 100k brez servisa, zbije kilometre nazaj in avto proda, kot redno oz. pravkar servisiran s servisno in garancijo. :mrgreen:

Bolj me zanima zaradi nakupa avtomobila iz tujine. Velika večina avtomobilov, ki pridejo k nam so bili v tujini v lasti leasing hiš. Predvidevam, da so bili zaradi tega delani redni servisi ali se pač motim in naivno razmišljam ter so se km vrteli na avtomobilih že v času najema leasing hiše in ne šele tedaj, ko so šli avtomobili v prodajo, recimo v SLO?

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Če nov 20, 2014 11:04 am

Kilometre radi zbijajo naši pacienti. Drugače pa zgoraj plačaš kazen če zbiješ kilometre.

proceed31
Nov uporabnik

Napisal/-a proceed31 Če nov 20, 2014 11:04 am

darkside je napisal/-a:Ne vem če se da bazo tako spreminjat. Ali pač? Mogoče bi osebno kdaj dal tistih 5 eur da vidim kako poročilo bi carfax izdal ali za moj ali kater drug avto da vidim česa je sposoben.

da da, verjemi da že 500€ dela čudeže v zgodovino avtov.

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Če nov 20, 2014 11:09 am

fjuuu.... na to niti pomislil nisem, priznam. je pa res da ne vem kakšen dostop imajo servisi do baze. ampak proizvajalci bi lahko naredili boljšo zaščito, ker če si enkrat servisiral potem je pač tak kot je.

proceed31
Nov uporabnik

Napisal/-a proceed31 Če nov 20, 2014 11:21 am

rs1975 je napisal/-a:Bolj me zanima zaradi nakupa avtomobila iz tujine. Velika večina avtomobilov, ki pridejo k nam so bili v tujini v lasti leasing hiš. Predvidevam, da so bili zaradi tega delani redni servisi ali se pač motim in naivno razmišljam ter so se km vrteli na avtomobilih že v času najema leasing hiše in ne šele tedaj, ko so šli avtomobili v prodajo, recimo v SLO?

Čisto od sreče, 90 posto avtov s Češke in Slovaške je navrtenih v cajtu leasinga(mi pravimo temu češki sport) in redko kater od teh je sploh kdaj videl servis(če ni kaj crknlo)ker so vsi "nedeljski vozniki", tudi avto kakšnega trgovskega potnika, ko jih naštepa po 10 jurjev na mesec, je na koncu po 1 letu starosti na prvem servisu s 15k..raje kupi avto s s slo poreklom. Maš več šans glede garancije in realne zgodovine.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov