Napisal/-a Matevzg Pe nov 14, 2014 12:37 pm
Zanimam se za nakup Focusa iz naslova teme, in sicer karavana. Zadnjič sem testno peljal enega starega slabe 3 leta in sem bil negativno presenečen nad pospeševanjem in močjo motorja. Zanima me kakšne imate kaj drugi izkušnje s tem motorjem. Da vem, da ni bil slučajno kriv primerek, ki sem ga vozil.
Jasno mi je, da to ni raketa. Ampak do zdaj sem imel Megane 1.6 16V GT Line karavan (letnik 2011), ki je imel 110 konjev. Po številkah sem sklepal, da bi moral biti Focus bolj poskočen: ima 15 konjev več, ima več navora, avto je 100 kg lažji. Ampak pri vožnji nisem zaznal neke razlike.
Druga stvar, ki me zanima glede tega modela: Ali je slučajno znano, da bi imeli kakšne težave z ročno zavoro? Na testni vožnji sem ročno zavoro sprostil in ko sem speljal, se je slišalo, da je bila še vedno zataknjena in se je šele potem sprostila - kot da bi se prilepila (je bilo potrebno tudi malo močneje speljat). Avto je do takrat stal na parkirišču približno 1 teden in tiste dni je tudi močno deževalo. Ali je to normalno obnašanje, če se avta ne uporablja vsak dan? Na Meganu se mi sicer kaj takega ni dogajalo.