Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

psycho.aleks
Nov uporabnik

Vaše mnenje o nakupu Golfa v tujini!!

Napisal/-a psycho.aleks Ne dec 28, 2014 11:12 am

Dober dan!
Mene psihota zanima kako je mogoče, da tak avto ima tako majhno ceno kot pa golfi ki se prodajajo kle pri nas???!!!!
Zanima me vaše mnenje!!
http://m.autoscout24.de/angebote/volksw ... -257779610

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Re: Vaše mnenje o nakupu Golfa v tujini!!

Napisal/-a Ivan36 Ne dec 28, 2014 1:16 pm

Mhm pa še plače so višje od naših pol si pa misli kok trpijo ubogi nemci :huh: , da dajo samo tok za en golf :D Prištej prevoz, DDV pa DMV in si blizu naše cene. Edino iz IT sem našel BMW3 320CDi letnik 09 dalje, ki se jih splača uvažat.

psycho.aleks
Nov uporabnik

Napisal/-a psycho.aleks Ne dec 28, 2014 2:30 pm

Na spletu sem si malo pogledal in uvoz mi pride stat nekje 1200 -1500 e!

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 Ne dec 28, 2014 2:45 pm

Ivan36 je napisal/-a:Mhm pa še plače so višje od naših pol si pa misli kok trpijo ubogi nemci :huh: , da dajo samo tok za en golf :D Prištej prevoz, DDV pa DMV in si blizu naše cene. Edino iz IT sem našel BMW3 320CDi letnik 09 dalje, ki se jih splača uvažat.

Res je ceni ni razlike, je pa razlika da tisti katerega greš v nemčijo iskat ima realnih 130kkm, tisti ki ga kupiš pri nas ima pa 330kkm. Drugače se švercarjem ne bi splačalo uvažat. Zato se meni zdi da se bolj splača it v nemčijo po njega tudi če je na koncu cena ista. Samo jaz bi probal najdit kakšnega kje bolj v okolici Műnchena.

JG2
Novinec

Napisal/-a JG2 Ne dec 28, 2014 2:47 pm

Ivan36 je napisal/-a:Mhm pa še plače so višje od naših pol si pa misli kok trpijo ubogi nemci :huh: , da dajo samo tok za en golf :D Prištej prevoz, DDV pa DMV in si blizu naše cene. Edino iz IT sem našel BMW3 320CDi letnik 09 dalje, ki se jih splača uvažat.

Kaj ko bi se pozanimal katere davke ob uvozu je sploh potrebno plačevati. Kje si dobil da je potrebno plačati DDV. DMV se pa plača samo ti davki so zelo minimalni oz. bistveno nižji kot so bili včasih ko se je za davčno stopnjo upoštevala edino vrednost uvoženega avta. Praviloma se pa gibljejo ti davki med 1% do 3% od vrednosti nakupa, pri tem golfu torej 3% oz. 262,5 eur če za osnovo vzamemo 8750 eur pri 128g/km izpusta CO2.

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Ne dec 28, 2014 3:42 pm

Dejte ga no srat, po kateri definiciji je ta golf poceni? To je vredno največ 7 jurjev, če je vse res kar piše v oglasu in normalno obrabljen. Avto je nekje na 40% svoje življenjske dobe, v naslednjih 2-3 letih pa bo ob normalni kilometraži potrebno menjati vse živo, zavore, amortizerje, vodno pumpo, še kaj na podvozju, auspuh, itd., tudi če se čisto nič ne pokvari. V teh petih letih pa lastnik ni rabil menjat verjetno ničesar. Tudi če je olje samo dotakal ni moglo bit nič narobe. Kako bi potem lahko bil ta avto vreden 10 jurjev, če je nov 18? Če je pa res tolk vreden, pa se bolj splača kupit novega in ga čez 5 let prodat za 10, in da ne narediš niti enega servisa. Glih tako zgubiš 8 jurjev, prihraniš pa na servisih, ki jih niti ne rabiš delat. Pa še nove gume dobiš. Tisto menjavo olja za 80 evrov že narediš, da dobiš štempelj, ali pa niti to ne.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne dec 28, 2014 4:09 pm

cc09 je napisal/-a:Dejte ga no srat, po kateri definiciji je ta golf poceni?

Ker je bistveno cenejši od teh ki se prodajajo v sloveniji.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

psycho.aleks
Nov uporabnik

Napisal/-a psycho.aleks Ne dec 28, 2014 4:31 pm

Kolega iz Nemčije mi je predlagal, da si ga uvozim saj pri njih, če "zbiješ" kilometre plačaš kazen in ti celo avto lahko vzamejo :P
Tega se pa tudi splača uvozit saj s stroški ki sem jih izračunal ti pride 10.500 e In za ta denar v Slo. ga ne dobiš..
Zdaj mene samo mnenja zanimajo glede uvoza teh Golfov it Nemčije, Če je kdo imel kako slabo izkušnjo in kaj se morem pazit :P

psycho.aleks
Nov uporabnik

Napisal/-a psycho.aleks Ne dec 28, 2014 4:42 pm

Tale pri nas je sigurno kakih 12.000 e
http://m.autoscout24.de/angebote/volksw ... -263234944

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Ne dec 28, 2014 4:44 pm

Blinder je napisal/-a:
cc09 je napisal/-a:Dejte ga no srat, po kateri definiciji je ta golf poceni?

Ker je bistveno cenejši od teh ki se prodajajo v sloveniji.

Ne pa ni, tudi če ne prišteješ dmv: http://www.avto.net/_AVTO/results.asp?z ... MAX=150000

psycho.aleks
Nov uporabnik

Napisal/-a psycho.aleks Ne dec 28, 2014 4:58 pm

Če gledaš 2.0 so dražji!

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 Ne dec 28, 2014 5:17 pm

JG2 je napisal/-a:

Kaj ko bi se pozanimal katere davke ob uvozu je sploh potrebno plačevati. Kje si dobil da je potrebno plačati DDV. DMV se pa plača samo ti davki so zelo minimalni oz. bistveno nižji kot so bili včasih ko se je za davčno stopnjo upoštevala edino vrednost uvoženega avta. Praviloma se pa gibljejo ti davki med 1% do 3% od vrednosti nakupa, pri tem golfu torej 3% oz. 262,5 eur če za osnovo vzamemo 8750 eur pri 128g/km izpusta CO2.

Saj tista Export cena v IT za BMW 3 je 6900 do 7800€ so malo pobuškani in km prevoženi do 256k pri nas okoli 14999E ali več z magičnimi prevoženih :mrgreen:

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Ne dec 28, 2014 5:51 pm

psycho.aleks je napisal/-a:Če gledaš 2.0 so dražji!

Če slabo gledaš, res.
Vsak pošten švercar ti bo povedal, da dobri avti niso gor nič cenejši, nekaj lahko zaslužijo samo če kupijo gor avto s pol mio km in jih tu prevrtijo nazaj. Edina prednost Nemčije je v tem, da je gor več avtov in je večja šansa, da boš dobil takega kot želiš, ne bo pa zato nič cenejši. Par sto evrov gor dol, sej ne moreš niti pri nas rečt, da tak golf stane točno tolk, cena je zmeraj od-do.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne dec 28, 2014 6:44 pm

A je kdo pomislil, da bo nekaj stroškov tudi s potjo? Prevoz v Leverkusen in nazaj, dva dneva časa, da urediš vso papirologijo, pa se avto še ni premaknil iz DE. K temu dodajte še stroške prevoza domov, homologacija in plačilo DMV... Tudi za to se porabi čas in denar... Se mi zdi, da bi moral biti pri uvozu na koncu vsaj tisočaka prihranka, da si po obračunu potnih stroškov in časa vsaj približno na isti ceni kot če kupuješ pri nas.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Ne dec 28, 2014 7:30 pm

Od tega odštej samo DDV.
prevoz pač kakšen je, dmv pa imaš 3% (če se gleda točno ta avto ki je v prvem postu)
DDV pa ne plačaš ker je že bil plačan

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Ne dec 28, 2014 8:20 pm

nemcev je več kot 80 milijonov in na tej spletni strani ki si jo dal kot link je gor 70.598 oglasov pod kriterijem golf

pri nas je na avto.net vseh golfov okoli tisoč

ekonomija je čist drugačna pri večji masi ljudi. nas je pač 2 milijona in če želiš golf letnik 2009, dizel, lahko izbiraš samo med 30 avtomobili...

moje mnenje je da je kupovanje avtomobilov v tujini odvisno od tega ali se splača iti tako daleč + papirologija
kdo pa garantira da bo 5 let star golf iz nemčije delal brez napak dlje časa kot enako star kupljen v sloveniji ?

psycho.aleks
Nov uporabnik

Napisal/-a psycho.aleks Ne dec 28, 2014 8:51 pm

Tristan01 Sem malo preveru in avto hiša, ki to ureja uzame za ta avto 12000e za vse uredit!
Glede tega, da ne bom imel problemov v 5ih letih... To definitivno kak majhen problemček bo :P

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr dec 31, 2014 11:57 am

psycho.aleks je napisal/-a:Tristan01 Sem malo preveru in avto hiša, ki to ureja uzame za ta avto 12000e za vse uredit!
Glede tega, da ne bom imel problemov v 5ih letih... To definitivno kak majhen problemček bo :P

Hmmm dodaj še dva do tri jurčke in vzami raje novega z malce manj opreme, kot da kupiš avto preko top shopa, kar ponujajo tele avtohiše, ki uvažajo po naročilu. Oni bodo namreč avto uvozili šele ko boš položil aro. Ne boš imel možnosti ogleda, ne preizkusa, razen če ne boš tudi sam šel v DE, kar pa spet podraži vse skupaj vsaj za nekaj stotakov... Pod črto vsaj zame osebno v tem ne vidim posebnega profita. Avtomobil v višini solidne letne plače (tisočaka mesečno) kupiti na pamet je kakorkoli obračaš tvegano početje. Če se odpraviš sam pa kot sem že napisal, tudi tvoj čas in potni stroški nanesejo kar nekaj...

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr dec 31, 2014 12:07 pm

cc09 je napisal/-a:
psycho.aleks je napisal/-a:Če gledaš 2.0 so dražji!

Če slabo gledaš, res.
Vsak pošten švercar ti bo povedal, da dobri avti niso gor nič cenejši, nekaj lahko zaslužijo samo če kupijo gor avto s pol mio km in jih tu prevrtijo nazaj. Edina prednost Nemčije je v tem, da je gor več avtov in je večja šansa, da boš dobil takega kot želiš, ne bo pa zato nič cenejši. Par sto evrov gor dol, sej ne moreš niti pri nas rečt, da tak golf stane točno tolk, cena je zmeraj od-do.

Točno to sem že miljonkrat napisal in eni še vedno ne dojamejo in potem po TV-ju pošlušaš, da je v sloveniji 70% avtomobilov z prevrtenimi kilometri (vir Avtomobilnost)
Lp

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 Sr dec 31, 2014 1:17 pm

darkside je napisal/-a:

Od tega odštej samo DDV.
prevoz pač kakšen je, dmv pa imaš 3% (če se gleda točno ta avto ki je v prvem postu)
DDV pa ne plačaš ker je že bil plačan

Saj to pa ni slabo pol, ker za prevoz iz MI do Slo prvi tehnični tam okol Vrtojbe z Homolomo je 700€ upam, da ni podražil, Italijani so zoprni, ker nimajo export tablic :evil:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 21 gostov