Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

David92
Nov uporabnik

Kupujem Peugeot 407 1.6Hdi - nasvet / pomoč

Napisal/-a David92 Če jan 08, 2015 5:36 pm

Pozdravljeni,

Trenutno imam nagledan tale avto:
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... ow=1&avto=

Zanima me, kaj menite o ceni za ponujeno?
Poznam doma nekoga, ki ima 407ko, tudi 1.6 dizelas, s tem da je letnik 2008 in je res super avto. Čeprav ga oni ne ženejo tolko.
Jaz bi ga pa vozil na daljsih relacijah (recimo 200km dnevno po 5 dni na teden).

Sem dokaj nov pri nakupovanju avtov, vendar nekatere osnove sem se naucil s tega foruma, tako da vsaka cast za tale forum. Mogoče pa se najde kak strokovnjak tukaj in lahko kaj vec pove o tej 407ki na podlagi njenih specifikacijah.

Lep pozdrav,
David

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: Kupujem Peugeot 407 1.6Hdi - nasvet / pomoč

Napisal/-a esem Če jan 08, 2015 6:03 pm

Avto je verjetno uvožen, tudi prodajalec ni najbolj zanesljiv, kar pomeni, da je velika verjetnost 2x kilometrine (če ga je vozil kak trgovski potnik, celo 3x+). Najprej preverit km (se mi zdi, da pri PSA to še ni možno), nato natančen ogled (mehanik). In kasneje obvezno velik servis (jermeni, pumpa), kar spet prinaša stroške.

David92
Nov uporabnik

Napisal/-a David92 Če jan 08, 2015 6:12 pm

Kako pa bi lahko izvedel ali je bil uvozen ? Preko zgodovine vozila - torej bi moral poznati njegovo VIN stevilko, ne ? Sem opazil servisno knjigo da je v ITA / FR (?), tak da verjetno po tem vi tudi sklepate da je uvozen. Torej najboljse pustiti take avte ki so uvozeni in iskat naprej?
Za kilometre pa ne morem preveriti torej nikakor ali so pristni ? So kake alternative kako preveriti ?

Ne poznam trgovca, to priznam, oglas sem nasel na avto.net strani in ker ponuja moznost menjave, sem kontaktiral. Rad bi zamenjal svoj trenutno avto (Peugeot 308 1.6 VTi) z Peugeot 407 dizelom.
Torej se verjetno ne da zanasat na njihovo "Garancijo na vozila in kilometre", ki jo ponujajo.

Obstaja mogoce kakšna splošna tarifa za uro mehanika, ki bi prisel s tabo preverit avto ?

Hvala za pomoc in nasvete.
LP,
David

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Če jan 08, 2015 6:35 pm

pelji na na servis, pooblaščeni servis ali AMZS da ti pregledajo avto, boš plačal pregled, a imel boš več informacij.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

David92
Nov uporabnik

Napisal/-a David92 Če jan 08, 2015 6:37 pm

Verjetno bom neumno sedaj izpadel.. vendar vseeno bom vprašal da si zapomnim potem za naprej: ali lahko peljem avto na servis, še preden ga kupim? Je to odvisno od prodajalca?

Verjetno ce bi stranka odklonila to moznost, bi lahko sklepal, da nekaj ni vredu v z avtom. Poznate morda priblizno vsoto za pregled pri pooblascenem servisu? Bom tudi sam poskusil kaj izbrskat na spletu.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Če jan 08, 2015 6:45 pm

seveda je odvisno od prodajalca... pa mu reči naj gre s tabo.

mogoče boš moral plačati preizkušnjo (tablica) in seveda pregled avtomobila na servisu (vendar se moraš prej naročiti na dol. servisih) da pripelješ in počakaš.

je pa ceneje seveda če maš kakšnega mehankarja (kolega) ki gre s tabo avto pogledat in na testno vožnjo.

pa jaz bi zahteval da ti napiše ob prodaji koliko kilometrov ima avto na list papirja, če se izkaže da je prevrten števec... ga lahko vrneš, tožiš, ... ne vem kako je s tem.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Če jan 08, 2015 6:50 pm

sam bi pa raje kupil rabljen avto od kakšne večje avtohiše, ne od preprodajalca, avtohiše ponavadi menjajo staro za novo, ali so avti bili v najemu, pa še garancijo dajo...

David92
Nov uporabnik

Napisal/-a David92 Če jan 08, 2015 6:51 pm

Imam kolego ki je mehanik in bi ga lahko prosil da pride z mano pogledat.
Tudi sam nevem kako je s tem če zapiše dol kilometre, vendar se mi zdi dobra ideja to imeti za vsak slucaj. Drugače je cena prenizka ta toliko prevozenih km ? Ker nisem opazil, da bi bila to neka ekstra nizka cena za ta avto pri teh kilometrih. Sprasujem za to, ker nevem po cem se dobi vtis da so prevrteni kilometri ? A po tem, ker je uvozen ?

Saj jaz sem tudi rajsi za nakup preko avtohise, vendar zaenkrat se nisem nasel moznost staro za novo. Mogoce kaj izbrskam.

LP

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Če jan 08, 2015 6:57 pm

ta avto se mi zdi tak pust, nobene tipke na volanu pa tako, mogoče bi pogledal za kakšnega Renoja, več jih je, večja izbira, mehaniki poznajo motorje (ok sej HDI so tudi ok) mogoče cenejsi servis.... kaj pa vem, pa mislim da bi dobil 6 prestav, avto je tišji na avtocesti in nizja poraba.

David92
Nov uporabnik

Napisal/-a David92 Če jan 08, 2015 7:25 pm

Bom pogledal se Renaulte potem. Koliko pa bi mi svetovali pri takih avtih se omejit pri kilometrini ? Zdaj ce so realne ali ne, tega verjetno ne bom znal, vendar koliko naj sploh vtipkam v iskalnik..za razne Renoje, Pežoje, ipd. ?

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Če jan 08, 2015 7:36 pm

tisti ki menjajo staro za novo so ponavadi stari nekje 3-4leta nekje 100-120-140.000 km takšnih imaš veliko, zdej če je redno servisiran nebi smel imeti problemov
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost