renault_dti je napisal/-a:So kakšne večje razlike med verzijami 1.5 dci motorja, eni imajo 86 KM drugi 110 KM, sem pa že videl tudi ene z 105 KM ?
najbolj me zanima kvaliteta tega motorja, a gre tu za isti motor, kot zadnjih 7,8 let ali so ga kaj izboljšali? Starejši so imeli precej težav z injektorji, pumpa itd.... ? ti novejši 2.0 150KM dci-ji so "baje" odlični, z verigo, so 1.5 pravtako dobri, ali ostajajo na kvalitetni 1.9 dcijev?
Kupujem Scenica al Grand Scenica letnik 2009/10 in ne bi rad kupil mačka v žaklju.
Hvala,lp
lancia hf je napisal/-a:V štartu so bili samo 120 in 105 konjski 1.9 dci
ant je napisal/-a:Glede novega motorja sem slišal edino za napako na pumpi, kjer naj bi se naredilo na nekaterih motorjih popravek, saj je menda neki postrani našravfana in potem jermen zleze dol in mašina zariba. Tako se je zgodilo že dvem znancem, potem pa naj bi dal renault ven vpoklic.
Kar se pa tiče 1,5 100KM je problem z delfi sistemom, ki crkne in potem neki alu opilki po celi mašini letajo in uničijo šobe ter turbino. Prav tako je potem potrebno celo mašino in tank očistiti ter obnoviti mašino. Poleg tega pa imajo vsi 1,5 (100KM in 105KM) in 1,9 motorji probleme z ojničnimi ležaji, ki se obrabijo in lahko mašina zariba.
Te ojnične sem ravno včeraj menjal na svojem scenicu in je bil en ležaj že rdečkast (pobralo zgornji sloj kovine) in mi je rekel serviser, da je bil zadnji čas. Avto je 1,5 105KM s 140k km.
Sicer pa je rekel serviser (ki sicer dela na Renaultu), prav tako pa sem zasledil tudi na forumih, da razen ojničnih kakih problemov s temi motorji ni.
LP
Po forumu brska: Google [Bot] in 21 gostov