Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

matador
Nov uporabnik

Renault Scenic avantura (conquest)

Napisal/-a matador Sr jan 21, 2015 12:59 pm

Pozdravljeni, zanimam se za omenjeni avto z motorizacijo 1.9, ker pa ga v SLO ni za najti je edina rešitev tujina, tu pa nastanejo dodatni stroški, ampak ok, pozna kdo omenjeni tip vozila, vozil sem se samo v običajnem scenicu pa še to bencinar, tako da primerjave tu ni. Zanima me tudi Scenic od 2009/10 naprej,

Samo za primer:
Scenic Avantura (sicer 1.5 dci) http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... ow=1&avto=
Scenici od 2009/10 naprej npr. http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 0SLOVENS...

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Re: Renault Scenic avantura (conquest)

Napisal/-a RedBaron Sr jan 21, 2015 3:54 pm

Kaj pa proračun?

Če že iščeš neki tak crossover, potem vzami scenic X-mod, s sistemom EXTENED GRIP:

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=8278371&show=1&avto=Renault%20Scenic%20Xmod%20dCi%20110%20Gen6%20Express...

matador
Nov uporabnik

Napisal/-a matador Sr jan 21, 2015 4:35 pm

RedBaron je napisal/-a:Kaj pa proračun?

Če že iščeš neki tak crossover, potem vzami scenic X-mod, s sistemom EXTENED GRIP:

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=8278371&show=1&avto=Renault%20Scenic%20Xmod%20dCi%20110%20Gen6%20Express...

Ok, kaj je pa s prejsnjo verzijo crossoverja narobe? Ampak ok budget je res omejen na 6.000€, za tvoj predlog sem pa absolutno prekratek, drugače tnx za info, glede x- moda nisem imel pojma, da obstaja. Se kdo ki ima kake info?

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Sr jan 21, 2015 4:43 pm

S prejšnjo verzijo ni narobe nič razen tega da se od navadnega Scenica razlikuje zgolj vizualno. :) Razlike so samo v plastiki, malo ojačani šus plati po dnu, baje boljši plastiki v lokih blatnikov in v 20mm večji oddaljenosti od tal. Medtem ko ima X-mod nek offroad sistem Extended grip, ki prilagodi delovanje espja določenemu terenu.

Extended Grip je napredni sistem za izboljšanje oprijema vozila s cestiščem

Scénic Xmod, ki je opremljen s tem sistemom, se boljše oprijema cestišča in vas popelje še dlje od ostalih vozil na zahtevnem terenu, kot je pesek, blato ali mehak sneg. Ob zagonu sistem Extended Grip ne deluje: vozilo deluje v načinu za vožnjo po cesti. Sistem Extended Grip lahko voznik po želji ročno vklopi s pomočjo gumba na osrednji konzoli: samodejni vklop ni na voljo.

Sistem Extended Grip deluje v povezavi s posebnimi pnevmatikami M&S (mud & snow = blato in sneg) s tekalno površino, ki se razlikuje od klasičnih pnevmatik zaradi boljšega oprijema.
Pozor: Scénic Xmod se dejansko odlikuje po izboljšanih zmogljivostih, vendar ostaja vozilo na dvokolesni pogon, torej ne gre za terensko vozilo na štirikolesni pogon!

Gre pa v vseh primerih za 2WD.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Sr jan 21, 2015 6:40 pm

Tale Xmod je prav zanimiv,malce prezrt mogoče,pri meni zagotovo. :)
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

matador
Nov uporabnik

Napisal/-a matador Sr jan 21, 2015 6:55 pm

Lep avtek, je pa res, da je ta extended grip uporaben samo do 40 km/h.
Mene pa se vedno zaradi omejenega budgeta bolj zanima prejsnja verzija, delani med 2007 - 2009, bi za moje potrebe čisto zadostovalo.

meganer
Uporabnik

Napisal/-a meganer Sr jan 21, 2015 7:33 pm

Jaz imam granda 1.9dci 2010 navadnega ne cross, in lahko prides kadar koli probat avto. Tist kao jeep je sam sminka in je pomoje brez veze. Sam bi osebno raj vzel novejsi model ker je nov model, novejsi podvozje,..... novejsi motor skratka tud ne zgleda toliko star.

Ce so pa evri problem potem pa samo fajn preglej vsa vozila , ker je kolega kupoval megane mesec nazaj in sva sla v NM po avtoprodajah in bom rekel samo katasteofa. Vidil ene 10 meganov pa nobenga nebi vzel pa ce bi povsod sputu 2000 na 7000 ceno.
podn od podna ti recem, potem pa vidis zakaj so razlike tud 2000 za kao isti model.

Laho prides probat avto samo posli ZS ce te zanima.

matador
Nov uporabnik

Napisal/-a matador Če jan 22, 2015 11:32 am

meganer je napisal/-a:Jaz imam granda 1.9dci 2010 navadnega ne cross, in lahko prides kadar koli probat avto. Tist kao jeep je sam sminka in je pomoje brez veze. Sam bi osebno raj vzel novejsi model ker je nov model, novejsi podvozje,..... novejsi motor skratka tud ne zgleda toliko star.

Ce so pa evri problem potem pa samo fajn preglej vsa vozila , ker je kolega kupoval megane mesec nazaj in sva sla v NM po avtoprodajah in bom rekel samo katasteofa. Vidil ene 10 meganov pa nobenga nebi vzel pa ce bi povsod sputu 2000 na 7000 ceno.
podn od podna ti recem, potem pa vidis zakaj so razlike tud 2000 za kao isti model.

Laho prides probat avto samo posli ZS ce te zanima.

Pozdravljen meganer, ne, grand scenic me trenutno ne zanima. Ma ni čist šminka, je 2 cm višji, boljši sedeži , materiali, se mi zdi vseeno boljši od navadnega scenica, itak gledam letnike 2007/08 za kar mi dopušča budget.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov