Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

blackey
Novinec

Peugeot 406 HDI

Napisal/-a blackey Pe jan 23, 2015 8:26 pm

Zdravo.

Sem na novo registriran na forum, čeprav ga spremljam že dlje časa.

In ker sem ravno v fazi nakupa rabljenega avta, se obračam na vas če mogoče kdo ve v čem je problem...
Danes sem šel pogledat enega P 406 hdi, ki je bil kar lepo ohranjen, z nekaj napakami, kar je logično za ta leta. Najbolj me je zmotilo to da je po zagonu avtomobila na displayu napisalo nekaj v tem smislu (če sem si prav zapomnil): "armenia airbag" in "armenia abs". Verjetno je imel nastavljeno drug jezik pisave, tako da me zanima ali mogoče ve kdo od vas kaj bi to pomenilo? Sem že poguglal pa ne zastopim nič oops

čare
Mojster foruma

Re: Peugeot 406 HDI

Napisal/-a čare Pe jan 23, 2015 8:36 pm

Najbrž si nisi prav zapomnil ampak po vsej verjetnosti je napaka v airbagih in ABS-u

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Pe jan 23, 2015 8:55 pm

Na displeyu se da zamenjat jezik in se izbere angleščino. Če bo lastnik pustil čarat :)

Sedaj, lahko je napaka na teh enotah, lahko je pa slab akumulator in je to izpisalo, ampak v tem primeru bi moralo izpisat še par drugih napak. Avto je lepo vžgal ali se je matral?

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe jan 23, 2015 9:03 pm

Kolegu je na 406ki gorela lučka za airbag, ker je bila napeljava pod voznikovim sedežem prekinjena.
Slabši scenarij je, da je bil avto karamboliran, kleparsko popravljen, ampak je sedaj brez airbagov in zato gori lučka.

Lučka za ABS....lahko je senzor v okvari, konektor oksidiran itd...na pamet je težko reči.

blackey
Novinec

Napisal/-a blackey Pe jan 23, 2015 9:12 pm

Tudi meni je bilo takoj jasno da je nekaj v povezavi z absom in airbagi, sam zanimivo je to, da ob števcih na amaturki ne gori nobena lučka.
Sem že pred ogledom po netu gledal hibe in radi hecajo tile konektorji od aribagov. Sam za abs mi pa ni jasno.

Je pa avto lepo vžigal, se ga je večkrat vgasnal in vžgal nazaj in ni nič "krehal". Tut peljal se je lepo, šaltal se je ok in mi je kar všeč, sam tole me je najbolj odbilo.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo Pe jan 23, 2015 10:31 pm

S to napeljavo pod sedežem imam tudi jaz problem in mi utripa lučka na števcu, a na zaslonu nič ne izpiše. Tudi ko sem imel stranske airbage odklopljene, je bilo isto - lučka utripala, na zaslonu nič. Fino bi bilo če se bi avto lahko priklopilo na diagnostiko, se bi takoj videlo kaj bi lahko bilo narobe.

Če je avto lepo vžgal, potem ni problem z akumulatorjem in omenjene napake niso povezane s tem.

blackey
Novinec

Napisal/-a blackey Pe jan 23, 2015 11:24 pm

Ravno to mi ne gre v glavo, da na števcu ni nobene lučke. So zgleda neki šarali po avtu, ali je pa neka fora. Nevem.

DePalmo a maš 406ko? dizla? če maš, dej mi povej če je še kaka taka zadeva ko je fino bit pozorn na njo. Sem že po netu gledal, sam takšnih informacij ni nikoli odveč :)
Ker iščem neki takega sam jih ni veliko. Verjetno bom moral še kak drug model al pa znamko pogledat.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo Pe jan 23, 2015 11:37 pm

Imam 406 kupeja, ampak bencinarja.

Možno je tudi da so pri števcu vzeli ven žarnice ali pa uničili diode in zato tam nič ne sveti.

blackey
Novinec

Napisal/-a blackey So jan 24, 2015 7:14 am

Možno da so kaj odpirali ja. Se ga bom pa raje izognil, čeprav je rekel, da gre drug teden na servis (ker je naročil levo ročko ob volanu in jo gre menjati) in bo vprašal kaj bi bilo to. Baje da do zdaj tega ni opazil. Ali bo res popravil ali samo prekril oz. nekako pobrisal napako pa nevem.

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron So jan 24, 2015 7:19 am

Kaj pa ko daš kontakt, se prižgejo lučke za ABS in AB in potem ugasnejo? Će se ne prižgejo, je nekaj narobe!

Z tem lastnikom, pa se zmeni, da greš zraven na servis, pa boš lahko vprašal mehanika kako pa kaj...

blackey
Novinec

Napisal/-a blackey So jan 24, 2015 7:43 am

Ko še sam ne ve kdaj gre na servis, ker ga bojo poklici, baje bi moral že it ta teden pa niso dobil in zdaj čaka da ga pokličejo. Je pa skoraj 100km stran od mene v eno stran in se mi ni kar za vozit gor in dol, ker nekateri ljudje so obup, bencin pa čas pa greta v prazno. Sem hotel še enega it gledat v Koper in se zmeniva ob 13h, pridem dol pa reče da je na šihtu, da naj malo počakam. Grem malo na okoli, po dveh urah grem domov in pol malo za tem kliče, da se lahko dobiva.

Glede lučk pa nisem čisto prepričan (moja napaka), ker sem gledal sto stvari, ampak mislim da so se prižgale ob kontaktu.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov