Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

FuriousG
Novinec

Re: Družinski avto: Nissan Qashqai ali VW Tiguan

Napisal/-a FuriousG Ne jan 25, 2015 1:24 pm

Izkušnje z novim Quashqaiem, prevoženih cca 5000km... 1.5 dizel 2WD. Vožnja super, skozi ovinke dinamična, poraba pod 6l/100km. V klance je treba kar prestavljat, pa na avtocesti nad 150km/h ga malo zmanjka. Ampak to bi rešil z močnejšim dizlom.
V notranjosti nobenih čričkov, plastika se mi zdi dokaj kvalitetna. Edini minus je piš vetra pri voznikovem oknu nad 100km/h. Bo treba na prvem servisu zrihtat. Aja pa če bi ga imel kot družinski avto, bi blo potrebno razmisliti o strešnem kovčku, ker prtljažnik je pa zelo majhen.

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Kraj: kransterdam

Napisal/-a tr00per Ne jan 25, 2015 1:38 pm

če vas zanima, kolko bo imel avto vrednost čez 5 let, potem je Škoda kr dobra izbira, rabljene dobro držijo ceno. Sem pa tud jst proti SUVom, ker:
-imajo v osnovi že nekoliko višjo ceno, kot primerno velik "normalen" avto
-ne briljirajo v velikosti prtljažnika+ visok nakladalni rob.
-višja poraba.

Sam se mnenja, da če ne živite lih kje, kjer je otežen dostop, je brez veze razmišljati o SUV-u. Kar se pa cen tiče, obisk avtosalona včasih spremeni situacijo :)

Uporabniški avatar
gaši
Poznavalec foruma

Kraj: Šentilj

Napisal/-a gaši Ne jan 25, 2015 1:46 pm

Kolko sem kaj gledal nove Qashqaie za 20k€, jih dobiš samo z 1.2 bencinskimi motorji. Jaz bi vzel rajše vzel vw, imaš dobro izbiro tdi-jev in tsi-jev pa tudi čez pet let bo cena še visoka. Jaz bi na tvojem mestu oba odpeljal na testno voznjo in vidiš na čem si.

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax To jan 27, 2015 11:45 pm

od teh 2 definitivno qashqai,ker je nov model,tiguan pa je že res star model in notranjost je res obupno grda. Upam pa stavit,da so materiali boljši v qashqai-u.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr jan 28, 2015 2:01 pm

Crossover-ji so itak bolj ali manj modna muha. Po eni strani dokaj zajetnih zunanjih dimenzij, znotraj pa relativno povprečno prostorni, s povprečnim prtljažnikom ter predvsem, kot je že bilo omenjeno neekonomični (višja poraba, dražje dimenzije gum,...). Tudi piš vetra na avtocesti je precej običajna zadeva, konkretno so na testih točno to grajali pri novem Qashqai-u, tako da ti se sicer lahko hodiš žalit po servisih, samo iz tega ne bo nič, ker to ni napaka ampak enostavno konstrukcijska lastnost avta.

In glede na to, koliko sem na cesti in koliko se prevozim s takimi in drugačnimi avti lahko povsem suvereno trdim, da so limuzine/karavani iz segmenta D (Passat, Mazda 6,...) neprimerno udobnejši in manj utrujajoči tako za šoferja kakor tudi za sopotnike. Sem in tja se sicer kak visokorasel z načetim hrbtom pritožuje pri vstopanju/izstopanju iz avta, to je pa tudi vse. Visoko sedenje samo po sebi še ne pomeni večjega udobja kot si to nekateri predstavljajo. To je zopet samo ena fama.

Tudi varnost, ki jo nekateri uporabijo kot argument, ki sicer v določenih primerih pije vodo, je precej relativna zadeva. Vemo kako sta v Tuaregu, ki je še precej večji in masivnejši od srednje velikih crossoverjev žal končala Toše in tisti nesrečni Švicar na primorski avtocesti. Da niti ne govorim o višjem težišču in s tem večji verjetnosti za prevračanje, na youtube-u imate polno tega iz ruskih cest... Mene v glavnem ne prepričajo, če bi moral izbirat med njimi in enoprostorci, bi se prej odločil za slednje. :|
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr jan 28, 2015 5:30 pm

@Polo78, se kar strinjam glede crossoverjev.

Varnost je pa že kar kompleksno vprašanje. Tudi z največjim avtom, narejenim po vseh najnovejših dognanjih avtomobilske varnosti, se lahko še vedno ubiješ.
Ob tem mi je prišel na misel Chevrolet Astro (ameriški kombi) iz leta 1996 ali 1997, ki je na testnem trčenju doživel porazen rezultat (se da videt filmčke na Youtubu), menda je pa v realnosti bil najvarnejši avto v ZDA, ko so gledali statistiko števila ponesrečenih glede na št. prevoženih milj. Najbrž je pomembno tudi, na kakšen način avto voziš...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Sr jan 28, 2015 6:27 pm

Jaz bi avtorju svetoval, da glede na to, da rabi družinski avto, naj namesto 2WD SUV, raje pogleda za kakim P 5008, touranom, C4 picasso, C-max, ali pa tudi S-max,,, Mislim, da je to glede na namen boljša izbira -> nekje enak cenovni rang, ter bolj družinsko naravnani avti.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov