darkside je napisal/-a:@Reaper85: imam 85KM in ti povem da ne rabiš nič pritiskat do rdečih številk. Edino kar ga ubija (pri meni) je že sama teža praznega avta ker je že v osnovi kar težek. Drugače pa ti bi tak avto ozil na polno če bi kupil športen avto? Daj nehaj no, kje ga boš vozil? Ko boš povzročil prometno ali pa te bodo policisti prijeli pa boš jokal?
A zdaj če si nekdo kupi avto ki ima 200KM ga mora obvezno pritiskat kot nor in ga vozi na polno? jao..
Vozil bi enako kot že sedaj, ampak ni tako očitno, ker ima samo 105KM. Oz. nekaj takega kot sem rekel, da dnevno videvam pri 330Cd z 204 konji, niti enkrat v 6 letih ga nisem videl da bi spreminjal stil vožnje, vedno gas do konca, se pravi se tega tudi nikoli ne naveličaš. Kako torej da ga ne moreš izkoristit, sam vidim da ga vsaj 80% časa izkorišča, po naseljih gre 50-60, izven pa kakor da duša do 140km/h. Vozi pa neverjetno dobro, je tudi 6 let odkar ga ima brez nesreče.
Za enega drugega z Golfom VII GTI, ki prihaja iz nasprotne smeri na šiht, pravijo enako, saj če tako pogledaš bi bilo res čudno, da bi en dan vozil umirjeno, drugi dan pa hitro. Meni to v 7 letih vožnje še ni uspelo, razen za kak dan ali 2, ko sem testiral minimalno porabo.
Sam sem sicer precej bolj pameten voznik, tako da več kot 100 nebi vozil (komur moram naštevat razloge, nima še dovolj izkušenj v prometu), v zimskih jutrih tudi enako kot sedaj največ 80, ampak pri pospeševanjih pa ni šans da bi ga šparal, ker potem bi bil na boljšem že z enim 1.6 THP 155. Mislim da nima smisla plačevat zavarovanja in ostalih stvari za nekaj kar ne izkoriščaš redno.
Glede avtov pod 100KM pa dobro vem kako gredo, tako da mi ni treba razlagat.