Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Re: škoda octavia

Napisal/-a emozul Pe feb 13, 2015 7:44 pm

hondas je napisal/-a:Sem sedel tudi v Golfa, pa je precej bolj utesnjen občutek. Da ne govorim o C max-u :huh: . 3008 mi tudi sede nekako, pa ga ne hvalijo, Citroena pa ni trenutno primernege. (Picasso mi ne sede)
V ožjem izboru sta tako Oktavija in Qashqai za caa isti denar (21K€), le da pri Škodi pretehta akcija 1%. Grem še v Nissanov salon po izračun.

Mogoče pegueot 308 ali 508 SW, si jih že pogledal, ker Octavia je res DRAGA!

Uporabniški avatar
hondas
Novinec

Napisal/-a hondas Po feb 16, 2015 6:42 pm

Ali pa še počakam kakšno leto. Škoda, da na forumu vsakič naletim na z golfom obremenjene uporabnike (ne vem, ali so službeno tule ali pa provinca terja svoj davek), ki uničijo vsako normalno debato.
Po tolikih letih bi bil čas, da se preimenujem v Citroenovec.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Po feb 16, 2015 10:04 pm

Med Octavio in Qas. bi se idkocil za Octavio. Sicer nisem objektiven ker si jo lastim ampak zaenkrat sem res zadovoljen. Prtljaznik (karavan) veckrat do polnega izkoristim, pelje se fajn, tudi na dolge ture, v mestu (in pakringi) je dovolj okretna kljub ne-mini dimenzijam.

Kar se prijerjave z golfom tice - po ceni sta tamtam z golfom. Pac vzames tistega ki ti je bolj vsec. Velikost je blizu, edino majckeno vec prostora mislim da je na zadnjih sedezih v Octavii. Aja pa vw je se vedno precej priljubljen pri tatovih. Sploh ce hodis na balkan veckrat npr, kot v mojem primeru. Ampak ok, tako ali tako ne izbiras med tem dvema.

Se to..Qas. ce ze, potem res s 4x4. Zalostno mi je, ko gledam kako se nekateri SUVi zataknejo na parkiriscu pred blokom.

Glede na nick - nisi gledal kake nove Civic karavan? Ce se ne motim ima vecji prtljaznik od Accorda.

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Po feb 16, 2015 10:24 pm

Octavija in Golf nista čisto isti razred velikosti. Oba imata MQB platformo, vendar ima octavia natanko 5 cm daljšo medosno razdaljo kar pomeni več prostora v potniški kabini v prid octavie. Tudi prtljažnik pri octaviji je milo rečeno velik, saj je gromozanski, že pri hatchbacku kaj šele pri variantu.

Kaj vzeti ali octavijo, golfa ali qashai-ja... to so sladke sanje. Hočem reči da kakorkoli boste vzeli bi morali biti zadovoljni saj mene ni nihče razočaral ko sem ga vozil. Nekje je eden malo boljši, drugje drug vendar to so malenkosti. Vsak izmed njih je zelo dober avtomobili. ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov