xxl je napisal/-a:Torej pojdi raje po novega,še posebej,če nimaš gotovine,bo manjši,ne bo 170KM,ampak,veš kaj imaš,sosed ti bo prav tako fauš

.
Točno tako. Pri nakupu rabljenega vozila je pač treba tveganje okvar zmanjšati na minimum. Če je prodajalec sumljiv, manjka del podatkov o rednih servisih, vozilo izgleda sumljivo... potem pač tvegaš, da se take napake maščujejo. Glede na cene rabljenih vozil tega letnika in ranga, predvsem pa na odličen sloves preprodajalcev... bo verjetno res bolje kupiti razred manjši nov avtomobil.
Sam sem bil pred leti v podobni dilemi, po 6 mesecih iskanja primernega Audija ali BMW-ja sem obupal in kupil nobega Golfa. Preprosto zato, ker sem med kakšnimi 50 ogledanimi vozili našel le dva ki sta deloma ustrezala mojim potrebam: Prvi je bil žal limuzina, iskal pa sem karavana, drugi pa je bil s 3 litrskim dizlom in avtomatiko, kar je presegalo predvsem moje predstave o tekočih stroških (registracija, vzdrževanje...). Sta pa bila to edina dva primerka, ki sem ju uspel najti s preverjenim poreklom, dokazljivo zgodovino in brez skritih napak.
Če imaš čas, živce in voljo hodit na oglede vozil ki so daleč pod pričakovanji poskusi najti kar iščeš, drugače pa naredi kompromis glede znamke in velikosti, ter kupi novo vozilo - na daljši rok si boš verjetno še hvaležen.
LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.