Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

ivano
Nov uporabnik

Avto iz salona z "napakam"

Napisal/-a ivano To mar 03, 2015 3:25 am

Pozdravljeni,

kupil sem popolnoma novo vozilo. Ob nakupu sem ga res podrobno pregledal in opazil, da je pri sprednjih vratih malce poškodovan prag. Prodajalec je dejal, da je do tega verjetno prišlo med transportom vozila in zabeležil, da se bo to brezplačno uredilo na prvem servisu. Ker poškodba res ni tako velika in je bil avto že plačan, sem se s tem strinjal. Danes sem si spet malo ogledal avto in opazil, da imajo sprednja in zadnja stekla dve različni letnici. Je to normalno ali je moj novi avto sestavljen po delih? :huh:

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Re: Avto iz salona z "napakam"

Napisal/-a RedBaron To mar 03, 2015 4:32 am

Možno je, ker dele imajo na zalogi in če je avto narejen v začetku leta, bo kar nekaj delov imelo letnico izdelave prejšnji letnik...

Jaz imam avto januar 08, pa so sprednje luči dec. 07

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To mar 03, 2015 6:24 am

Za katero vozilo gre?

Avtomobili se sestavljajo po sistemu "Just in time" in tovarne nimajo klasičnih zalog. Stekla morajo biti v vsakem primeru od istega proizvajalca in največji razkorak naj bi bil 2 leti, s tem, da sta starejši stekli v paru.

Običajno so vsa stekla iste letnice kot izdelano vozilo. Za tista vozila, ki so narejena nekje v prvem 3-4 mesečju po novem letu je povsem normalno, da imajo bodisi letnico stekel preteklega leta ali kombinacijo preteklega in tekočega leta. S tem ni nič narobe.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus To mar 03, 2015 6:34 am

V bistvu ni samo tvoje vozilo, ampak so popolnoma vsa vozila sestavljena po delih.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To mar 03, 2015 9:29 am

Ta je verjetno padu s kamiona :lol: Poglej še platišča in zadnje luči mogoče so različni letniki :idea: lani je ene par avto transporterjev burja obrnila na naših AC :mrgreen: A sem se spomnil na Nissan Qashqai večnina z stekleno streho :DDD
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov