že dalj časa prebiram forum, sedaj ko sam potrebujem informacije sem se pa vpisal in vas tu sprašujem

Ogledujem si, razmišljam o nakupu. In sicer dizelaša (sem pač navajen na dizel mašine), nekaj razmeroma ekonomičnega iščem. Družinski avtomobil.
Oko mi je padlo na Renaulte. Rad bi (največ) letnik 2010 ali novejše. Pri Renaultih pa (vsaj zame) zmeda pri motorjih. Ok, zasledil sem že, da če se kupuje 1.5 DCI naj ima 110 KM. tisti z manj KM so baje malo bolj problematični. Sicer imajo vse izvedbe (baje) težave z ležaji in jih je potrebno pri 150.000 km menjati. Te DCi 110 kot vidim vgrajujejo v vse od mene ogledane modele, se prvavi v Megan Grandtour, v Scenica in v Laguno Grandtour.
Kot vidim na raznih forumih je to enim prešvoh motor, enim ok....Sam sem vozil Laguno Grandtour s tem in se mi je zdela ok poskočna. Sicer je bil avto prazen oseb in blaga...pa vendar. Ne iščem dirkalnika

Eni mi pravijo da je Scenic ok z 1.9 DCI motorjem (133 KM) in da je 110 KM prešvoh...Ne vem. Trend je tak, da so motorji manjši, z manjšo kubikažo (in posledično porabo). Dosedaj sem vozil Berlingota 1.6 z 90 KM. In ja, tudi polno naložen je še šlo naprej.
Saj sem gledal tudi 150 KM Lagune, sam se mi zdi škoda plačevati več zavarovanja, takse...No, saj v bistvu ne vem koliko je to 'več' če sem čisto iskren

Pomoč?