Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Re: Dodatni popust na ceno avta ob lizingu

Napisal/-a eljuero Če mar 01, 2012 10:13 pm

Kolega je ravno kar kupil opla. Najprej je bil za nižjo ceno sveti pogoj leasing. Na koncu so začuda dali za isto cifro na keš.
Naj pa bi mu bilo najprej povedano, da je pogoj leasinga v tem, da ti lahko ponudijo popust, drugače naj ne bi smeli, ker bi lahko avto šel "takoj" v tujimo ... nekaj takega.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če mar 01, 2012 10:19 pm

arijan je napisal/-a:Punca je kupila novega Peugeot 207 dali smo 80% pologa ostalo smo vzeli še lizing, odplačevalna doba 12 mesecev, tako da mi ta lizing preplačamo 300€, ampak je dobila 50% popusta na kasko in ona nima skoraj nič bonifikacije, tako da je prihranila 600€ pri zavarovanju... Tako da smo še vedno 300€ v dobrem.

Zanimivo, jst sm s to kombinacijo 80:20 na koncu bil skor tisočaka na boljšem - s tem "viškom" denarja sem pa potem pokril še komplet zavarovanje.
Slika

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Pe mar 02, 2012 8:51 am

eljuero je napisal/-a:Naj pa bi mu bilo najprej povedano, da je pogoj leasinga v tem, da ti lahko ponudijo popust, drugače naj ne bi smeli, ker bi lahko avto šel "takoj" v tujimo ... nekaj takega.

:D A ni logično iz stavka razvidno, da se prodajalec samo vleče ven, jao v živo si predstavlam to nabijanje v salonu. :D Glej noben popust nimajo na papirju napisan, vse je odvisno samo od stranke. Za predstavo, če v salon stopi oseba, ki ni "navaden smrtnik" (pa naj si predstavlja pod to besedo vsak svoje :) ) nobeno napisano (in nenapisano) pravilo ne velja več.

Pa sej drgač ni panike, samo me podražijo besede "se ne da" in "ne smemo". Glej vse se da in vse smejo, samo jim ni v interesu.

Lp.

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Pe mar 02, 2012 7:25 pm

IcEm4n je napisal/-a:
arijan je napisal/-a:Punca je kupila novega Peugeot 207 dali smo 80% pologa ostalo smo vzeli še lizing, odplačevalna doba 12 mesecev, tako da mi ta lizing preplačamo 300€, ampak je dobila 50% popusta na kasko in ona nima skoraj nič bonifikacije, tako da je prihranila 600€ pri zavarovanju... Tako da smo še vedno 300€ v dobrem.

Zanimivo, jst sm s to kombinacijo 80:20 na koncu bil skor tisočaka na boljšem - s tem "viškom" denarja sem pa potem pokril še komplet zavarovanje.

Samo nisem štel zraven še popust, ki smo ga dobili po pogajanjih:) Drugače smo tudi mi dobili avto nekaj čez 1000€ ceneje.
Dal nam je pa še ponudbo, da če vzamemo 50% na lizing, dobimo še 400€ ceneje avto.

zelenik
Nov uporabnik

Napisal/-a zelenik Če mar 12, 2015 9:33 pm

Da malo izkoristim sicer že staro temo. Ker vidim da imate nekateriizkušnje z lizingom od Flamina oz. Opel/Citroen. Zanima me kakšni so pa kaj stroški odobritve lizinga? Tiste obresti so mi jasne, kaj pa odobritev?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov