zelenik je napisal/-a:No, da še sam malce opišem izkušnje. Danes sem šel malce po avtohišah povprašat po konkratnih ponudbah. Šel sem gledat za Golfa, Octavio in ustavil sem se še pri Oplu za Insignio. Po maloprodajnem ceniku so cene podobne.Primer za Octavio sem dobil popusta 2.759,2€, glede na maloprodajno ceno.Primer za Insignio sem dobil popusta 7300€, glede na malorpodajno ceno. Je pa res, da sem tukaj vzel kar precej več dodatne opreme in je zato MPC narastla zelo visoko a je s popusti potem kar lepo padla.Primer za Golfa sem dobil popusta 1.052,43€, glede na MPC.
So me pa glede odnosa in angažiranosti najbolj pozitivno presenetili pri Oplu, res da je to odvisno od trgovca do trgovca, ampak sem pri njih zgleda naletel na možakarja, ki ve kako prodati avto in je bil zelo prijazn in ustrežljiv. Vem, da je za Ople znano, da imajo navite MPC in da potem dajo več popusta in je kupec "srečn" češ kako ugodno ga je dobil. To se zavedam, ampak se mi 7300€ popusta vseeno zdi zelo ugodno. Pri vseh avtih sem cilal na končno ceno max 25k, s predračni sem pri vseh tudi prišel pod tole ceno. Je pa res, da je potrebno še vse skupaj malo prespati in bomo potem videli kako in kaj.
Moraš pa vedeti, da pa plačuješ kasko zavarovanje potem na polno ceno avta, kar se pri takih primerih z ogromnimi popusti že tudi konkretno pozna