Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Re: VW Golf Variant : Škoda Octavia Combi

Napisal/-a srcnik Po mar 09, 2015 8:19 pm

zelenik je napisal/-a:No, da še sam malce opišem izkušnje. Danes sem šel malce po avtohišah povprašat po konkratnih ponudbah. Šel sem gledat za Golfa, Octavio in ustavil sem se še pri Oplu za Insignio. Po maloprodajnem ceniku so cene podobne.

Primer za Octavio sem dobil popusta 2.759,2€, glede na maloprodajno ceno.

Primer za Insignio sem dobil popusta 7300€, glede na malorpodajno ceno. Je pa res, da sem tukaj vzel kar precej več dodatne opreme in je zato MPC narastla zelo visoko a je s popusti potem kar lepo padla.

Primer za Golfa sem dobil popusta 1.052,43€, glede na MPC.

So me pa glede odnosa in angažiranosti najbolj pozitivno presenetili pri Oplu, res da je to odvisno od trgovca do trgovca, ampak sem pri njih zgleda naletel na možakarja, ki ve kako prodati avto in je bil zelo prijazn in ustrežljiv. Vem, da je za Ople znano, da imajo navite MPC in da potem dajo več popusta in je kupec "srečn" češ kako ugodno ga je dobil. To se zavedam, ampak se mi 7300€ popusta vseeno zdi zelo ugodno. Pri vseh avtih sem cilal na končno ceno max 25k, s predračni sem pri vseh tudi prišel pod tole ceno. Je pa res, da je potrebno še vse skupaj malo prespati in bomo potem videli kako in kaj.

Moraš pa vedeti, da pa plačuješ kasko zavarovanje potem na polno ceno avta, kar se pri takih primerih z ogromnimi popusti že tudi konkretno pozna ;)

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Po mar 09, 2015 10:12 pm

pskoda je napisal/-a:Ko je model avtomobila starejši oz je zunaj leto, dve se dobijo višji popust kot pri prihodu tam je skoraj misija nemogoče dobit 10% popusta.

Golf 7 kolikor vem se prodaja od novembra leta 2012, zato se dobijo popusti +15%

blaz2013 je napisal/-a:
emozul je napisal/-a:Blaž, sej nisem rekel, da je slabši, sam mi je pa zanimivo, ker je skoraj isti (po materialih), da jih je toliko manj na cesti.

Če sem pošten sem tudi sam opazil razliko pri vožnji med Leonom in Golfom. Ni to bav bav razlika, se pa malo čuti razlike(podvozje, volan). Je pa treba upoštevati da je začetna cena Leona malo manjša, tako da nekje se mora malo poznat...

Zato, ker Leon ima zadaj most, golf pa multilink. Leon ima samo pri najmočnejših izvedbah multilink. Zaradi takih stvari (podvozje), slabšega materiala v notranjosti in renomeja ima seat nižjo ceno od VW. Vse mašine so copy-paste, zato za moje pojme je VW predrag

Ko nov model pride ven je tudi cenejša maloprodajna cena. Mislim da je 5-vratni Golf 7 leta 2012 stal 1.2 tsi trendline po ceniku okoli 15.600eur, sedaj stane po ceniku 17.000eur. Je res da ima 2 leti jamstva več, ampak cena mu je pa konkretno zrastla. Vsaj za 1100 eur od pričetka prodaje(če odštejem nekih 300 eur za 2 leti jamstva več). Potem pa če dobiš višji procent popusta misliš kaj si dobil- si pa dejansko še vedno na istem. Tukaj je cenik ko je prišel ven: http://www.siol.net/avtomoto/novice/201 ... 0golf.aspx
Če pa pogledaš cene danes po ceniku je pa razlika očitna. Nimam pa pdf-ja. da bi bilo bolj vidno.

Glede vožnje Leon:Golf pa to kar opisuješ ne igra nobene vloge, saj oba ko sem vozil sta bila 1.2 tsi, to pomeni oba imata isto zadnjo premo. ;)

Pa še nekaj je kar ne bom nikoli razumel te politike prodaje Volkswagna v Sloveniji. Če kupuješ redno nova vozila VW 20 let in moj oče je npr. hotel kupiti četrti Volkswagen v manj kot letu dni, je za njih pri popustih isto kot če nekdo prvič kupi VW in celo se je zgodilo da so za naslednji avto ponudili manjši procent popusta. Vse skupaj jih je pa kupil že skoraj ducat. To enostavno ni pošteno do rednih strank. Hvala lepa za takšno prijaznost in takšne "popuste" da je treba redni stranki za vsak procent klečeplaziti. Popust seveda ni vse, ampak nakupna cena pa tudi nekaj šteje. Škoda besed.

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Če mar 12, 2015 4:30 pm

blaz2013 je napisal/-a:Pa še nekaj je kar ne bom nikoli razumel te politike prodaje Volkswagna v Sloveniji. Če kupuješ redno nova vozila VW 20 let in moj oče je npr. hotel kupiti četrti Volkswagen v manj kot letu dni, je za njih pri popustih isto kot če nekdo prvič kupi VW in celo se je zgodilo da so za naslednji avto ponudili manjši procent popusta. Vse skupaj jih je pa kupil že skoraj ducat. To enostavno ni pošteno do rednih strank. Hvala lepa za takšno prijaznost in takšne "popuste" da je treba redni stranki za vsak procent klečeplaziti. Popust seveda ni vse, ampak nakupna cena pa tudi nekaj šteje. Škoda besed.

http://www.siol.net/avtomoto/zanimivost ... erlin.aspx
Ko pa vprašaš uvoznika za Volkswagen za kakšen dodaten procent popusta razen tiste standardne akcije, ki velja za vse, pa dobiš odgovor od njih da kdor kupuje nova vozila Volkswagen dvajset let in da če kupiš v manj kot letu dni 4 nova vozila Volkswagen, boš dobil enak popust kot nekdo ki kupi Volkswagna prvič, zadnjič in nikoli več.
Tako da kdor redno kupuje to znamko, da bo vedel koliko je kupec vreden pri njih in kakšni so popusti za redne stranke. Hvala Volkswagen da se tudi rednim kupcem zahvaljujete z tako lepo retoriko in takšnim odnosom. Tudi to šteje mar ne.

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Če mar 12, 2015 7:11 pm

blaz2013 je napisal/-a:
blaz2013 je napisal/-a:Pa še nekaj je kar ne bom nikoli razumel te politike prodaje Volkswagna v Sloveniji. Če kupuješ redno nova vozila VW 20 let in moj oče je npr. hotel kupiti četrti Volkswagen v manj kot letu dni, je za njih pri popustih isto kot če nekdo prvič kupi VW in celo se je zgodilo da so za naslednji avto ponudili manjši procent popusta. Vse skupaj jih je pa kupil že skoraj ducat. To enostavno ni pošteno do rednih strank. Hvala lepa za takšno prijaznost in takšne "popuste" da je treba redni stranki za vsak procent klečeplaziti. Popust seveda ni vse, ampak nakupna cena pa tudi nekaj šteje. Škoda besed.

http://www.siol.net/avtomoto/zanimivost ... erlin.aspx
Ko pa vprašaš uvoznika za Volkswagen za kakšen dodaten procent popusta razen tiste standardne akcije, ki velja za vse, pa dobiš odgovor od njih da kdor kupuje nova vozila Volkswagen dvajset let in da če kupiš v manj kot letu dni 4 nova vozila Volkswagen, boš dobil enak popust kot nekdo ki kupi Volkswagna prvič, zadnjič in nikoli več.
Tako da kdor redno kupuje to znamko, da bo vedel koliko je kupec vreden pri njih in kakšni so popusti za redne stranke. Hvala Volkswagen da se tudi rednim kupcem zahvaljujete z tako lepo retoriko in takšnim odnosom. Tudi to šteje mar ne.

Ti kupuješ popuste ali avto?! Se ti ne zdi, da si malo otročji in užaljen? Bom še enkrat ponovil - pri VW se na Golfa brez večjih težav dobi vsaj 10% popusta, s pogajanji pa vse tja do 15% in več. In to velja tudi za tiste, ki kupujejo VW prvič.

Sicer ti pa predlagam, da poleg samega popusta upoštevaš še drobni tisk oz. z drugimi besedami najvišji popusti so večinoma pogojeni s financiranjem in posledično končna cena avtomobila vključno z obrestmi ni več tako ugodna. Opel je lep primer tega.

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Če mar 12, 2015 7:26 pm

Ne rabiš ti nič men predlagat in me označevat, ker sploh ni važno če se dobi 1% popusta ali pa 100%, važen je način poslovne komunikacije in medosebno spoštovanje. Odnos mora bit isti pa če se človek pogovarja o vozilu za 10 tisoč eur ali pa za 50 tisoč eur ali pa za posel vreden milijon eur.

Sem pa pri svojih "rosnih" letih kupil že dosti nepremičnin in vozil v imenu podjetja, speljal dosti poslovnih poslov tako z direktorji bank, dekani fakultet, direktorji bolnišnic, gradbenimi podjetji in še marsikom tako da vem predobro o čem se pogovarjam in kaj so pogajanja in kaj pomeni ko poslovna komunikacije preraste na osebno raven. Pa so se zneski gibali v 100kratniku Octavije ali Golfa. V profesionalizmu za užaljenost in spuščanja na osebni nivo ni prostora in to so oni storili, kar se nam še ni zgodilo.
Povedal sem izkušnjo, ki niti ne spada v to temo, sedaj če je pa nekdo dobil 1% popusta ali 30% je pa to čisto njegova stvar.
Da se ti pogajaš z uvoznikom za produkt in ti reče kupi si vozilo v svojih zmožnosti, ali pa kdo kupi prvič zadnjič in nikoli več bo dobil isto ceno. Oprosti, ampak meni se pa to zdi nezrelo in otročje pa sploh ni važno če je kaj popusta ali ne.
Ne bom več komentiral na to temo.

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Če mar 12, 2015 7:58 pm

Ok. Žal mi je, da si imel tako izkušnjo, meni se kaj podobnega pač ni zgodilo. Ne zdi se mi pa najbolj korektno, da potem začneš posploševati... Je pa ponavadi nivo komunikacije odvisen od vseh vpletenih in velikokrat se zgodi, da se ena stran prilagodi drugi in obratno.

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Če mar 12, 2015 9:48 pm

grizli je napisal/-a:Ok. Žal mi je, da si imel tako izkušnjo, meni se kaj podobnega pač ni zgodilo. Ne zdi se mi pa najbolj korektno, da potem začneš posploševati... Je pa ponavadi nivo komunikacije odvisen od vseh vpletenih in velikokrat se zgodi, da se ena stran prilagodi drugi in obratno.

Jaz se dostojanstveno vedem in na take provokacije ne nasedam in tudi nivo komuniciranje ohranjam ne glede na žalitve, tako da se na tvojo žalost nisem prilagodil nasprotni strani.
Naj pa ljudje vedo koliko je vreden pri prodajalcih povprečen kupec in kako cenijo prodajalci novih vozil stranke. Dokler ne kupiš se vsi topijo od prijaznosti ko kupiš te pa nihče ne šmirgla.

In kot si napisal, ne kupuješ popusta kupuješ avto, ampak ker izviram iz poslovnih vod sem rekel, četrti avto bomo kupili v enem letu, mogoče pa lahko iztržim kaj več kot povprečen kupec in se bom obrnil na uvoznika. In odgovor je bil hladen tuš in nedostojno vedenje in zato sem javno na forumu to napisal.
Človeka je treba spoštovat pa če je klošar ali pa predsednik države. Ti arogantni prodajalci se pa držijo kot neki bogovi, vse kar naredijo je pa da poceni kupijo in dražje prodajo. To bi lahko opravljal vsak še z lobotomijo.
Sedaj pa res, zasmetil sem temo golf sportvana, ne mislim še te. Sam dobro vem kako je bilo in imam visoke standarde poštenja v življenju na vseh področjih. Tako da pišite kar želite, povedal sem svojo zgodbo in to je resnično dosti.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Če mar 12, 2015 11:04 pm

Se absolutno strinjam. Ce kupujes toliksna leta in toliko, bos pa ja delezen nekega dodatnega popusta. Sam pri podobnih situacijah zamenjam znamko, prodajalca ipd., pa ceprav potem placam to drugo stvar drazje. Se mi absolutno zameri in pika.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov