Torej naj en lepo pojasni te zadeve, da lahko gre tema nazaj na podvozje. Trenutno je celi kaos.

thunderbolt je napisal/-a:Kaj pa varianta standardnega vmetenja, s tem da vzames npr. 17 colska platisca naknadno? To bi ga povisalo sigurno za dober centimeter.
thunderbolt je napisal/-a:Na podlagi svojih izkusenj lahko recem, da vzemi to malo z rezervo. Prodajalec je tudi meni rekel, da je golf s sportnim vzmetenjem bistveno trsi in neudoben. Sel sem poizkusit in: trsi deluje samo ob kaksnih cestnih neravninah in luknjah, kjer bolj strese, drugace ni bilo krize. Po avtocesti tezko opazis razliko.
sonic je napisal/-a:thunderbolt je napisal/-a:Kaj pa varianta standardnega vmetenja, s tem da vzames npr. 17 colska platisca naknadno? To bi ga povisalo sigurno za dober centimeter.
Ne, ne, ne.
To deluje samo, če daš potem gor tako dimenzijo gum, ki ni dovoljena (ni homologirana) za ta avto in imaš potem probleme če te dobijo, pa tudi merilec hitrosti bi bilo treba rekalibrirat.
Sem mislil, da vsi vedo - z višanjem colaže felten se zunanji obod gume ne spreminja, le 'bolj tanka' guma postaja, ko greš od majhne colaže felten proti večjim....
5cenic je napisal/-a:razlika med 55 in 65 višino je 1 cm
sonic je napisal/-a:5cenic je napisal/-a:razlika med 55 in 65 višino je 1 cm
Nope. "55" in "65" pomeni presek, glede na širino gume. 195/65 pomeni da je guma široka 195 mm, presek gume (oz. 'debelina gume' od roba feltne do zunanjega roba gume) je pa 65% širine;
torej 195 mm x 0,65 = 126,75 mm ... pri 205/55 pa je 205 mm x 0,55 = 112,75 mm.
Zdaj pa pojdi še enkrat izračunat.
Po forumu brska: cellist, Google Adsense [Bot] in 4 gostov