Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Re: Astra ST ali 308 SW

Napisal/-a tomzzi Sr mar 25, 2015 4:05 pm

Vedno je izjema katera je pač slabše sestavljena. To pa ne pomeni, da nič ne škripa. Toda nič bolj kot pri "najboljši" konkurenci. Sem se prepričal osebno v salonu pri "šlatanju" Golfa 7 kater me je glede na opevano kvaliteto "razočaral" saj ni nič bolj sestavljen kot Astra. Astra je dobro sestavljen avto.
To je bilo zapisano in povedano v marsikaterem testu.
Tudi pri Carbuyer: https://www.youtube.com/watch?v=u3yNtqazTyI
Pa kot so že pred mano povedali je škripanje prisotno tudi pri krepko dražjih in večjih avtomobilih tako, da...

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Sr mar 25, 2015 4:57 pm

Ok fantje berem tole okoli škripanja, pa pustmo zdej znamke pa modele. Ampak jaz ne vem ali imate vi res "srečo" da kupite take avte?
V mojem podpisu so recimo avti, ki sem si jih lastil pa nobeden ampak nobeden ni imel težav z črički pa škripanji. Prvega coupeja sem pregonil ko psa 160 tkm tudi po starih izrešetanih cetah na krku, drugega sem gonil podobno kilometrino po ravno tako neprijaznih cestah Ribnica-ljubljana. Sedmica je imela EDC, pa balone tako da OK, ampka recimo petica je dala čez 200 tkm z M povozjem na 18 col runfletkah z trdimi bočnicami. Superb - nikoli problema, razen takoj pri nakupu je nekaj na podvozju škripalo, pa so podmazali in nadaljnih 75 tkm do prodaje - 0 nezaželjenih zvokov. Sedaj imam tega coupeja na 18col pa XL ojačanih gumah, pa iskreno bolj trdega avta nisem vozil - do sedaj 75 tkm, tudi nič...

Jaz bi znorel da mi avto konstantno nekaj škripa ali črička.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr mar 25, 2015 5:18 pm

denis099 je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:
denis099 je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Še mercedes za +40keur škripa pa ne bo ena 308-ica oz astra ali golf, ker je omenjen. Posnetek od astre - https://youtu.be/zBYRrq6cC2U

ta zgoraj pa res nevem al je bla že 100x zaletena al kaj je z njo narobe, ker dejansko stanje to zagotovo ni. https://www.youtube.com/watch?v=NIGny0mt3pI

Ali pa če je bla 100 in 1x zaletena nima veze ;) Oglaševalec svoje znamke bo vedno hvalil, da je najboljša, najkvalitetnejša, itd. v svojem razredu (tvoj link) praksa je pa taka, da kar plastičnega primeš skoraj vse škriplje

Nima veze če je bla 100x zaletena??

si res "mojster foruma"? po teh izjavah zagotovo ne. Vsak avto, ki je zaleten je bistveno spremenjena togost konstrukcije avta zato je vse razrahljano, pa je lahko MB ali pa fičo.lp

Enkrat pojdi v salon in si avto poglej od blizu ne po slikah potem se lahko meniva naprej, ker osebno sem jo kupoval popolnoma novo sprobal te stvari kot jih je na linku in je točno tako ni tudi plastiko ne rabiš na silo premikat je že dotik dosti sploh nad volanom oz merilniki tam je sploh katastrofa
Golf, 308, itd. tudi MB ni izjema vsi imajo nekje plastiko, ki škripla pri dotiku in to je vsaj zame slaba plastika

ps.: njega iz tvojega linka razumem, da zagovarja in blebeta bedarije, ker je plačan za to, ampak tebe pa ne razumem :huh:
Zadnjič spremenil pskoda, dne Sr mar 25, 2015 5:29 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Lp

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Sr mar 25, 2015 5:29 pm

Jaz lahko povem za tiste znamke v katerih sem se vozil za druge pa na žalost ne. :)
Naš Golf 7 letnik 2014 prevoženih 20 tisoč 1.2tsi. Podvozje nič ne škripa, tapete na vratih pa čisto vse. Ko ga vozim in je malenkost narebrena cesta ropoče, ko sedim kot sovoznik v desnih vratih ropoče, ko sedim zadaj desno v tapeti ropoče. Torej črički so stalno prisotni in tudi v armaturi se vedno nekaj sliši. Lansko leto me je šefica peljala v Golf 7 highline 1.6 tdi dsg in sem sedel desno zadaj in je tudi ropotalo v tapeti vrat, pa še motorček za šipo ni delal.

Vozil sem se še v Kia Ceed 2010, tam je bil celoten orkester zvokov pa še podvozje je škripalo, v bmw x3 2011 nič čisto ni ropotalo niti čričkov, mercedes c 2010 tudi nič ropota, astra karavan 2010 tudi nič ropota, Peugeot 308 2014 nič čričkov. Torej kako naletiš...
Lahko pa da je tudi večina Golfov 7 brez čričkov in samo po moji izkušnji se ne more soditi. No naš ni in tudi ne bomo popravljali, ker bi lahko potem 24h/dan visel na servisu. Meni se črički ne zdijo tako velik problem, samo da avto dela tako kot je treba, ni pa prijetno ob vsaki narebreni cesti poslušat te zvoke in vibracije.

Uporabniški avatar
Dom3n
Novinec

Napisal/-a Dom3n Sr mar 25, 2015 6:10 pm

Dejansko pri meni med vožnjo nič ne ropota, je pa res da nisem probaval kar počne na posnetku. Ampak bom pa probal takoj ko pridem do avta, ker ko sem pogledal posnetek je bilo samo :shock: :shock: :shock: :shock:

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Sr mar 25, 2015 6:48 pm

Sam imam Astro, nikoli zaleteno, pa mi od prvega dne škripa na veliko-lahko posnamem.
Sem sprobal konkurenco pa skoraj nikjer ni tako "hudo" kot pri astri.

Uporabniški avatar
tr00per
Stalni uporabnik

Kraj: kransterdam

Napisal/-a tr00per Sr mar 25, 2015 8:42 pm

[quote="tomzzi"]https://www.youtube.com/watch?v=BfSs6wm1a-M

No tukaj je tudi omenjala slabšo kakovost materialov (niso edini). Touch je pa baje počasen... No morda so od takrat že kakšen popravek dali ven za touch (dvomim).[/quote]

ja obstajata dve varianti, smeg in smeg+. Sam sem takoj ob prihodu voz 308 in me je razočaral, pred kratkim pa sem vozil 2088 z navidez enakim sistem, ki pa je deloval čisto ok. Bi rekel, da so to posodobitev tud v 308 dal

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Če mar 26, 2015 12:25 am

blaz2013 je napisal/-a:Jaz lahko povem za tiste znamke v katerih sem se vozil za druge pa na žalost ne. :)
Naš Golf 7 letnik 2014 prevoženih 20 tisoč 1.2tsi. Podvozje nič ne škripa, tapete na vratih pa čisto vse. Ko ga vozim in je malenkost narebrena cesta ropoče, ko sedim kot sovoznik v desnih vratih ropoče, ko sedim zadaj desno v tapeti ropoče. Torej črički so stalno prisotni in tudi v armaturi se vedno nekaj sliši. Lansko leto me je šefica peljala v Golf 7 highline 1.6 tdi dsg in sem sedel desno zadaj in je tudi ropotalo v tapeti vrat, pa še motorček za šipo ni delal.

Vozil sem se še v Kia Ceed 2010, tam je bil celoten orkester zvokov pa še podvozje je škripalo, v bmw x3 2011 nič čisto ni ropotalo niti čričkov, mercedes c 2010 tudi nič ropota, astra karavan 2010 tudi nič ropota, Peugeot 308 2014 nič čričkov. Torej kako naletiš...
Lahko pa da je tudi večina Golfov 7 brez čričkov in samo po moji izkušnji se ne more soditi. No naš ni in tudi ne bomo popravljali, ker bi lahko potem 24h/dan visel na servisu. Meni se črički ne zdijo tako velik problem, samo da avto dela tako kot je treba, ni pa prijetno ob vsaki narebreni cesti poslušat te zvoke in vibracije.

Z 308 imam že 43.000 km ...še sam sem presenečen kako se drži.

Že kmalu po nakupu je bilo slišati občasno na desni (B stebriček ali plastika na vratih, ali vzglavnik ki ga imam do konca gor) strani nekaj čričkov (pa mislim da je čriček malo prehuda beseda) ...sem mislim da bo čez 40.000 km katastrofa. Pa NI! Še zmeraj po par mesecov ne slišim NIČ, potem pa kakšen dan spet enako kot na začetku ko je bil nov.

V glavnem pohvalno kar se tega tiče. Dobro se drži :tomidelej:

Tisti posnetek z Astro je traparija! Vsak avto bo spuščal zvoke če ga tako maltretiraš in pritiskaš po plastiki. To je treba testirati med vožnjo. ;)

Uporabniški avatar
Dom3n
Novinec

Napisal/-a Dom3n Če mar 26, 2015 8:35 am

Dejansko sem probal to kar je v videu in ni niti približno tako. Plastika nad števci ne da niti enega zvoka od sebe. Edino krom letvica na desni strani volana res rahlo zaškripa ob pritisku.

Sem pa opazil že pred nekaj časa eno stvar ki me moti in sicer pretakanje goriva po tanku ko je le ta poln. Sliši se ob ustavljanju in speljevanju od polnega pa tam do nekje 3/4 tanka. Sem potem našel na forumih da je kar pogosta zadeva. Nekateri pišejo da so jim zadevo na servisu uredili, drugi spet da ne. Bom danes poklical na servis pa da vidim kaj se da narest.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če mar 26, 2015 2:38 pm

Vsi škripajo in to je vsaj zame velik minus samo če avto za 10keur, 15keur škripa vsaj mene ne moti, ampak veliko dražji :huh:
Tukaj je tudi pograjal škripanje pri BMW X5 sploh tam, ko se večkrat nasloniš pa je avto 85k eur (posnetek 1min 13s) - http://www.volan.si/testi/testi/4421-bmw-x5-xdrive25d/

ps.: zame BMW ni nobena premium znamka, ampak samo malo boljši od povprečnega avta oz ne premium znamke
Lp

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Če mar 26, 2015 5:19 pm

Ma....dobre avtomobile delajo v Nemčiji, ampak moti vsesplošno mnenje da to samo oni znajo, kar ne drži niti približno.

Prav zaradi te "premium" oznake so mi se zamerile te 3-4 nemške znamke.

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Če mar 26, 2015 6:40 pm

Jaz sem imel pol leta VW Up-a... Čričkov in murnov je bilo enako število 0. In kaj je najbolj žalostno, da avto za 10 jurjev je imel na vratih še dodatno gumijasto tesnilo po katerem je odtekala voda, dražji in večji brat pa tega nima in se ob vsakem deževju filc na zgornjem robu vrat napije vode. VW... oops
Ampak ta VW še ni tako kritičen, ko sem imel tega megana coupe-ja to mi je dobesedno presedel z glasnim ropotanjem v sprednjih vratih. Ko sem šel desetkrat na servis in ko sem jim rekel da če ne bodo podložili pene ne bo boljše in so mi podložili celo tapeto z peno je končno nehal ropotat hudič. Prej je pa ropotalo kot da bi kdo po vratih tolkel. Neka plastika od tapete na notranji strani je vn štrlela in je udarjala po plehu... Ampak čeprav so ga zrihtali sem ga kmalu po tistem prodal, ker mi je živce spil.
Ista zgodba je bila z novim dvovratnim Leonom 2013 ko sem testnega vozil v sprednjih vratih je bolj ropotalo kot v stoenki in jugotu, tam niti ni ropotalo kaj dosti v vratih, tako da je to slaba primerjava.

Dvovratni up za 10 jurjev pa niti enega črička v vratih, pa so vrata skoraj daljša kot pri Leonu in Meganu. To ti je razvoj teh mladih inženirjev. Plastik fantastik... :mrgreen:
Zdej pa niti več ne gledam če ropoče kje... če kaj ropoče uredu, če ne ropoče še boljš. Važn da se pelje vredu in da podvozje ne škripa.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Pe mar 27, 2015 8:02 pm

blaz2013 je napisal/-a:Jaz sem imel pol leta VW Up-a... Čričkov in murnov je bilo enako število 0. In kaj je najbolj žalostno, da avto za 10 jurjev je imel na vratih še dodatno gumijasto tesnilo po katerem je odtekala voda, dražji in večji brat pa tega nima in se ob vsakem deževju filc na zgornjem robu vrat napije vode. VW... oops
Ampak ta VW še ni tako kritičen, ko sem imel tega megana coupe-ja to mi je dobesedno presedel z glasnim ropotanjem v sprednjih vratih. Ko sem šel desetkrat na servis in ko sem jim rekel da če ne bodo podložili pene ne bo boljše in so mi podložili celo tapeto z peno je končno nehal ropotat hudič. Prej je pa ropotalo kot da bi kdo po vratih tolkel. Neka plastika od tapete na notranji strani je vn štrlela in je udarjala po plehu... Ampak čeprav so ga zrihtali sem ga kmalu po tistem prodal, ker mi je živce spil.
Ista zgodba je bila z novim dvovratnim Leonom 2013 ko sem testnega vozil v sprednjih vratih je bolj ropotalo kot v stoenki in jugotu, tam niti ni ropotalo kaj dosti v vratih, tako da je to slaba primerjava.

Dvovratni up za 10 jurjev pa niti enega črička v vratih, pa so vrata skoraj daljša kot pri Leonu in Meganu. To ti je razvoj teh mladih inženirjev. Plastik fantastik... :mrgreen:
Zdej pa niti več ne gledam če ropoče kje... če kaj ropoče uredu, če ne ropoče še boljš. Važn da se pelje vredu in da podvozje ne škripa.

Ja res je ratal, da je itak vse dobro, skaratka vse požremo kar nam servirajo!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: danci1973, Google [Bot] in 8 gostov