denis099 je napisal/-a:pskoda je napisal/-a:denis099 je napisal/-a:pskoda je napisal/-a:Še mercedes za +40keur škripa pa ne bo ena 308-ica oz astra ali golf, ker je omenjen. Posnetek od astre - https://youtu.be/zBYRrq6cC2U
ta zgoraj pa res nevem al je bla že 100x zaletena al kaj je z njo narobe, ker dejansko stanje to zagotovo ni. https://www.youtube.com/watch?v=NIGny0mt3pI
Ali pa če je bla 100 in 1x zaletena nima vezeOglaševalec svoje znamke bo vedno hvalil, da je najboljša, najkvalitetnejša, itd. v svojem razredu (tvoj link) praksa je pa taka, da kar plastičnega primeš skoraj vse škriplje
Nima veze če je bla 100x zaletena??
si res "mojster foruma"? po teh izjavah zagotovo ne. Vsak avto, ki je zaleten je bistveno spremenjena togost konstrukcije avta zato je vse razrahljano, pa je lahko MB ali pa fičo.lp
blaz2013 je napisal/-a:Jaz lahko povem za tiste znamke v katerih sem se vozil za druge pa na žalost ne.![]()
Naš Golf 7 letnik 2014 prevoženih 20 tisoč 1.2tsi. Podvozje nič ne škripa, tapete na vratih pa čisto vse. Ko ga vozim in je malenkost narebrena cesta ropoče, ko sedim kot sovoznik v desnih vratih ropoče, ko sedim zadaj desno v tapeti ropoče. Torej črički so stalno prisotni in tudi v armaturi se vedno nekaj sliši. Lansko leto me je šefica peljala v Golf 7 highline 1.6 tdi dsg in sem sedel desno zadaj in je tudi ropotalo v tapeti vrat, pa še motorček za šipo ni delal.
Vozil sem se še v Kia Ceed 2010, tam je bil celoten orkester zvokov pa še podvozje je škripalo, v bmw x3 2011 nič čisto ni ropotalo niti čričkov, mercedes c 2010 tudi nič ropota, astra karavan 2010 tudi nič ropota, Peugeot 308 2014 nič čričkov. Torej kako naletiš...
Lahko pa da je tudi večina Golfov 7 brez čričkov in samo po moji izkušnji se ne more soditi. No naš ni in tudi ne bomo popravljali, ker bi lahko potem 24h/dan visel na servisu. Meni se črički ne zdijo tako velik problem, samo da avto dela tako kot je treba, ni pa prijetno ob vsaki narebreni cesti poslušat te zvoke in vibracije.
blaz2013 je napisal/-a:Jaz sem imel pol leta VW Up-a... Čričkov in murnov je bilo enako število 0. In kaj je najbolj žalostno, da avto za 10 jurjev je imel na vratih še dodatno gumijasto tesnilo po katerem je odtekala voda, dražji in večji brat pa tega nima in se ob vsakem deževju filc na zgornjem robu vrat napije vode. VW...
Ampak ta VW še ni tako kritičen, ko sem imel tega megana coupe-ja to mi je dobesedno presedel z glasnim ropotanjem v sprednjih vratih. Ko sem šel desetkrat na servis in ko sem jim rekel da če ne bodo podložili pene ne bo boljše in so mi podložili celo tapeto z peno je končno nehal ropotat hudič. Prej je pa ropotalo kot da bi kdo po vratih tolkel. Neka plastika od tapete na notranji strani je vn štrlela in je udarjala po plehu... Ampak čeprav so ga zrihtali sem ga kmalu po tistem prodal, ker mi je živce spil.
Ista zgodba je bila z novim dvovratnim Leonom 2013 ko sem testnega vozil v sprednjih vratih je bolj ropotalo kot v stoenki in jugotu, tam niti ni ropotalo kaj dosti v vratih, tako da je to slaba primerjava.
Dvovratni up za 10 jurjev pa niti enega črička v vratih, pa so vrata skoraj daljša kot pri Leonu in Meganu. To ti je razvoj teh mladih inženirjev. Plastik fantastik...
Zdej pa niti več ne gledam če ropoče kje... če kaj ropoče uredu, če ne ropoče še boljš. Važn da se pelje vredu in da podvozje ne škripa.
Po forumu brska: danci1973, Google [Bot] in 8 gostov