Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

wildbliw
Novinec

rabljen prostoren enoprostorec

Napisal/-a wildbliw So feb 21, 2015 12:57 pm

Padla je odločitev, da za nakup novega enoprostorca še počakamo kako leto in s tem pač naberemo toliko sredstev, da imamo s tem manjši leasing, pa tudi stroške padanja vrednosti avta manjše.

Razmišljamo pa o začasni rešitvi, da za ta čas vzamemo rabljenega z cca. 250-350 prevoženimi Mm in če se da dobro ohranjenega. Poraba če se da naj nebi presegala 7 l/100km.

Gledal sem C8 in Previo. Oboje bi dobil za cca. 2000 €. Da ga postavim na cesto pa še slabega tisočaka. Pomembno je, da avto ne odpove, ko smo na poti. Računamo pa, da bomo čez dve leti zanj dobili še tisočaka, pa tudi če ga prodamo po delih.

Predlagate morda kakega drugega? Moram pa priznati, da staremu HDI skoraj bolj zaupam, kot staremu TDI.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Re: rabljen prostoren enoprostorec

Napisal/-a Ivan36 So feb 21, 2015 1:03 pm

wildbliw
Novinec

Napisal/-a wildbliw So feb 21, 2015 1:06 pm

izgleda odlično. Ampak poraba goriva računamo do max. 7,5. Opcija je mogoče še plin.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 So feb 21, 2015 1:09 pm

wildbliw je napisal/-a:izgleda odlično. Ampak poraba goriva računamo do max. 7,5. Opcija je mogoče še plin.

Saj ni toliko večja poraba od Dizlov, ker so to težka vozila, pa manj je stroškov z motorjem. Pa tale 2.4 ima ketno semi zdi.
Pa tile trije P806 in Ulisse pa Phedra imajo drage el ogledala + el pomik bočnih vrat, pride preko 400€, za ogledala, ker so poklopna :DDD

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So feb 21, 2015 1:24 pm

Zdaj bi dal 3 jurje za avto a tam praviš da bi kupil čez eno leto da bi zmanjšal lizing??Ja te 3 jurje všteješ v lizing in greš jutri kupit kar ti paše.

wildbliw
Novinec

Napisal/-a wildbliw So feb 21, 2015 9:01 pm

In vozil leto ali dve starejši avto, ki bo 6 jurjev manj vreden zaradi tega. ;)

Glede bencinskega motorja pa bi ga mel, če bi bil tudi na plin.

Aja, še to - letno prevozimo med 30 in 35 Mm.

ggorenc
Novinec

Napisal/-a ggorenc So feb 21, 2015 10:39 pm

Kaksna merska enota je Mm? NM nislis? Nautical mile?

wildbliw
Novinec

Re: nov ali rabljen prostoren družinski avto

Napisal/-a wildbliw Ne feb 22, 2015 9:23 am

1 Mm = 1000 km

Le zakaj bi pa pisal v navtičnih miljah??

wildbliw
Novinec

Napisal/-a wildbliw To mar 03, 2015 10:12 pm

Danes sem malo pregledal še VW ponudbo in prišel do zelo zanimivega zaključka:

Čeprav ima Golf Sportsvan majhen prtlažnik, ja pa kabina najbolj komfortna (dimenzijsko in kar se tiče lege in kvalitete sedežev) od vseh avtov, ki sem jih probaval. Ogromno prostora po dolžini in višini. Ponavadi vsak avto, ki mu nastavim sebi udobno sprednji sedež za vožnjo in se potem sedem zadaj je vse na knap (rahlo celo pri mojem Notu). Tu pa sem imel kljub temu še skoraj 10 centi pred koleni. Zdaj pa lahko vseeno zvečam prtlažnik. Ko to storim do te mere, da na zadnjem sedežu še vedno sedim ok, se je prtlažnik pa že kar občutno povečal. Hod zadnje klopi je zajeten, hkrati pa deljiv. Zadeva kar potolaži, da avto nima 10 cm več zadka. In če sem pri Quashkaiu imel zadaj skrivljen vrat, pri 5008 se dotikal stropa, pri novi Zafiri in C4 GP imel nad glavo dober palec, lahko pri Sportsvanu nad glavo stlačim 4 prste.

In potem me poskusijo navdušiti še nad Touranom! Uau, kakšen prtlažnik. Nastavim si sprednji sedež, sedi se odlično! Notranjost pa, se opravičujem ampak glede na Sportsvana mi deluje pošteno zastarela. Gremo dalje, oziroma nazaj. Zadnji sedeži so tudi pomični, ampak ups! Čeprav so bili sedeži do konca nazaj, sem se težko stlačil za sprednji sedež, sedeži pa opazno manj udobni, kot pri Sportsvanu. Potem pa imamo tu še višjo ceno, večjo težo in višjo porabo. Hmmm... Osebno raje sedim udobno pa s potovalko ob sebi, kot pa stlačen in s potovalko v prtlažniku. In ko se spomnim na sodobne otroške sedeže, ki zahtevajo maksimalno mero prostora na zadnjih sedežih, ...

Torej Sportsvan se je zelo resno pridružil mojemu ožjemu izboru.

wildbliw
Novinec

Napisal/-a wildbliw Pe mar 13, 2015 9:01 pm

Lepo prosim za mnenje še glede tega:

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... -77.000K...

Ali je cena realna, ali bi morda raje kakega tisočaka manj? Kako je glede cene vzdrževanja in kvalitete teh avtov?

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 Pe mar 13, 2015 11:12 pm

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... LIMA%20U...
Ford S-Max 2.0 TDCi Titanium+AVTOKLIMA+USNJE+ALU+LE 88000KM+
diesel motor, 1997 ccm, 120 kW (164 KM)

14.990 €

Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe mar 13, 2015 11:32 pm

wildbliw je napisal/-a:Lepo prosim za mnenje še glede tega:

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... -77.000K...

Ali je cena realna, ali bi morda raje kakega tisočaka manj? Kako je glede cene vzdrževanja in kvalitete teh avtov?

Kaj ko bi ti najprej preveril prodajalca v "Nategatorjih"? Ta AH ima precej zapisov (tudi svoje teme, če se prav spomnim) in niti eden ni vsaj nevtralen, kaj šele pohvalen. Njihova "pisna garancija" ni dobra niti za WC .

Vsekakor pa je predrag, S-max v naslednjem postu to takoj pokaže.

wildbliw
Novinec

Napisal/-a wildbliw So mar 14, 2015 6:36 pm

Sem že kar nekaj prebral o tem preprodajalci in to kar lahko rečem je, da so izredno deljena mnenja. Cena pa je definitivno previsoka (sem prepričan, da je dal zanj 12 k€). In če ga proda za npr. 14, je to čist dovolj, se mi zdi.

wildbliw
Novinec

Re: nov prostoren družinski avto

Napisal/-a wildbliw Pe apr 03, 2015 11:40 pm

lancia hf je napisal/-a:Vzami Golfa, Golf je zakon :mrgreen: :lol:

Drugače gre pa moj glas za Citroena

Golf me ni prepričal, Golf Sportsvan me je pa prevzel. In ja, naročili smo Sportsvana. :D

1,6 TDI 110KS, Comfortline, pacifiško modra, svetla notranjost, navadno podvozje, senzor za dež, zložljiva ogledala, aktivni tempomat, pomoč pri parkiranju in strešne sani. :D :D :D
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov