Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Re: se splača kupit kaj takega za 3000?

Napisal/-a yashica Sr apr 08, 2015 3:47 pm

blaz2013 je napisal/-a:Še če novega kupiš je treba redne servise delat...

Očitno tudi to za nekatere ne velja. Poznam človeka, ki je kupil glanc nov avto in v petih letih še ni menjal olja. Visoko izobražen meni, da ni potrebe po menjavi, ker ne naredi kaj več kot 7T na leto, za avto je pa tudi dal dovolj, da je 100€ za menjavo nepotreben strošek :roll:

Izgleda, da sem pravi tepec, da na letni ravni in nekje 10.000 prevoženih, dvakrat menjam olje :mrgreen:
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Sr apr 08, 2015 4:05 pm

yashica je napisal/-a:
blaz2013 je napisal/-a:Še če novega kupiš je treba redne servise delat...

Visoko izobražen meni, da ni potrebe po menjavi, ker ne naredi kaj več kot 7T na leto, za avto je pa tudi dal dovolj, da je 100€ za menjavo nepotreben strošek :roll:

Nima pa vsesplošne razgledanosti...Taki so najbolj "nevarni" saj mislijo da vse vedo, so pa mogoče dobri na svojem področju pa še tam jih čas prehiti, ker oni že tako vse vedo in se ne rabijo več učit. Mogoče se motim samo tudi če se ne dela veliko kilometrov olje s časom izgublja na kvaliteti...
Sem bil ravno danes s prijateljem na kavi in ima avto vreden 2000€, na leto pa da za popravila vsaj 1500€. Nazadnje je altenator pa še nekaj menjal pa je dal 1000€. Pravi imam vozilo iz točke A v točko B... nič si pa ne izračuna koliko ga pride ta točka A in B. Star avto ko začne crkovat je kot vreča brez dna :D

Mazda2
Stalni uporabnik

Napisal/-a Mazda2 Če apr 09, 2015 6:10 pm

Daedalus, tudi če motor ne pije olja to nima nobene vloge, olje se zarad tega glih tako stara, itak pa pravijo, da ko se začne olje porabljati, da je takrat že bolj iztrošeno, nevem, če je res, tako sem bral, sam pa zarad tega pri svojem intervala nebom podaljševal, da bi to sprobal ;) . Torej, če je tako, mu je sem pa tja olja nekaj spilo in ga je samo dolival, kar tudi dolgoročno ni dobro, olje že pije in ti dodajaš svežega, ostanki izgorevanja pa se vseeno nalagajo v motorju. Za moj avto je predpisan interval 20.000 km ali eno leto in se tega držim, menjam letno, ker prevozim v tem času okoli 10.000 kilometrov. Olje je res črno, ampak vizualno daleč od tega, da bi že bilo slabo, sem ga malce prelil v pokrovček od embalaže, pa se je videlo, da črnina plava v njem, oz., da je razpršena v olju, ker ko sem pogledal malo bolje pod določenim kotom svetlobe, se je še vedno videlo rumenkasto barvo, nevem kako naj to opišem, pri iztekanju in v večji količini skupaj je bilo videt črno, v manjši količini, par centilitrov pa pod določenim kotom svetlobe pa se je še vedno dalo opazit rumenkasto barvo, tako, da mislim, da bi lahko počakal na predpisano kilometrino in torej menjal na dve leti, ampak vseeno raje na leto, pa sem pomirjen, ker ga mislim imeti dokler bo šel, dokler skoraj ne začne razpadat, kar pa tud ne bo kar tako, ker ga večinoma ne vozim agresivno, občasno ga mal pritisnem, ampak ne mrzlega, čez 4.000 obratov še nikoli ni šel in ne več kot 140 km/h po števcu, pa letos, peto leto, je bil od spodaj zaščiten z oljem Krown. Yashica, ti pa mislim da pretiravaš, če v 10.000 kilometrih in enem letu 2X menjaš olje. A vedno delaš samo kratke razdalje, mestno vožnjo, v hladnih razmerah, vlečeš prikolico in po prašnih poteh :?: :lol:

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Če apr 09, 2015 9:35 pm

Če misliš, da ti bo avto kaj dlje delal, če ga vedno šparaš in nikoli ne pritisneš na rdeče obrate se motiš ;) Ponavadi imajo ravno takšni avtomobili več problemov.. Še dobro, da nimaš kakega novejšega dizla z dpf filtrom in ostalim sranjem. Raje kupim avto, ki se ga je skos gnalo (ne mrzlega), kot pa takega ki nikoli ni videl močnejšega pritiska na gas in visokih obratov...

Mazda2
Stalni uporabnik

Napisal/-a Mazda2 Pe apr 10, 2015 5:28 pm

nejc1 je napisal/-a:Če misliš, da ti bo avto kaj dlje delal, če ga vedno šparaš in nikoli ne pritisneš na rdeče obrate se motiš ;) Ponavadi imajo ravno takšni avtomobili več problemov.. Še dobro, da nimaš kakega novejšega dizla z dpf filtrom in ostalim sranjem. Raje kupim avto, ki se ga je skos gnalo (ne mrzlega), kot pa takega ki nikoli ni videl močnejšega pritiska na gas in visokih obratov...

Saj tudi prestavljam ne pri prenizkih, od 2.000 do 3.000, večkrat med 2.500 do 3.000, mrzlega ne nad 2.500. Kdaj pa kdaj pa koga prehitim, pa ko speljujem v klanec, prestavljam pri višjih obratih, med 3.000 do 4.000, da ne zamorim mašine. Neka zlata sredina torej.
Zadnjič spremenil Mazda2, dne So apr 11, 2015 6:36 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Pe apr 10, 2015 9:30 pm

Tole šparanje za avto je slabo, čeprav pravjo, da ene dolge fure po AC s 130-140km/h rešijo vse, brezveze je avto šparat na obratih.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Kovactrader in 10 gostov