aaaudi je napisal/-a:Aham...tako je pol to.. prevozenih ima 200000km. Ima pa 113 konjev.. ker se nisem kaj dosti vozil avtomatika, kako naj vem če zdrsava?
113 KM, to bo 1.6 motor. Kaj pa vem, sem peljal s tem motorjem megana II leta 2003 ko je bil frišen model, pa se mi motor sploh ni zdel kaj dosti poskočen. Čez par let sem ponovno vozil testni megane letnik 2007, enkrat vmes so te 1.6 motorje malo predelali (sicer ne vem če se je deklarirana cifra KM kaj uradno spremenila) in je malo bolje potegnil, čeprav še vedno nobena raketa. Vprašanje katera verzija je bila leta 2005...
Tovrstni motorji ne bi bila ravno moja izbira za kombinacijo s klasičnim avtomatikom, so malo prešvoh.
Zdrsavanje je, ko kljub visokim obratom motorja, pri speljevanju avto noče speljati ali pospeševati kot je treba. Sicer je pri avtomatikih s pretvornikom navora pogosto pri nizkih hitrostih občutek, da premikanje avta ne sledi povsem linearno obratom motorja, torej da motor ni povsem direktno povezan na pogonsko os - ker je v resnici tako (dokler se pri določeni hitrosti in majhni obremenitvi ne vklopi 'lockup clutch'), tako da ne se preveč prestrašit, občutek je drugačen kot pri ročnem menjalniko ali tudi pri DSG ipd. Pravo zdrsavanje je, ko tudi pri recimo 3500+ rpm ni nobenega pravega pospeševanja, pa ponavadi so pri zdrsavajočem menjlniku tudi težave z preklopom v vzvratno, pa med vožnjo ne prestavlja ko je treba, ali pa prestavlja zelo grobo...
Lahko pa se seveda za pomoč pri pregledu obrneš tudi na mene, kot so ti že zgoraj predlagali.