Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

blaz2013
Stalni uporabnik

Re: Avtomobil z max dobrimi lastnostmi

Napisal/-a blaz2013 To apr 14, 2015 8:31 pm

Mene pa to ni presenetilo glede na to kako je ekipa Renault dominirala v F1 zadnjih nekaj let z svojim motorjem. Sem gledal enkrat intervju glavnega francoskega inženirja in sem ostal odprtih ust. Vprašanje če ni Renault lansko leto dobil pod mizo kakšen kupček denarja ali pa kakšno dobro kupčijo, da je dopustil Mercedesu da so postali zmagovalci Formule 1. Politika je povsod umazana, Bernie pa tudi.

softis
Nov uporabnik

Napisal/-a softis To apr 14, 2015 8:34 pm

Renault ali Citroen ta sta mi še najbolj "pri srcu".

Tisto ultimativno križarko bi rajši preskočil. Je pa zagotovo top avto. Če pa so še realni kilometri, potem pa toliko boljše.

Moral bi res sprobati Renaulta.

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic To apr 14, 2015 8:41 pm

Tista Laguna res zgleda lepa kot strela. Še polno opremo ima. Vredno poklicati in povprašati za VIN številko, po mojih izkušnjah ti kar hitro povedo vso servisno zgodovino na Renault servisih, in hitro veš če je to to.

Glede 2.0 DCI je pa eden najbolj zanesljivih motorjev.

primoz75
Nov uporabnik

Napisal/-a primoz75 To apr 14, 2015 9:21 pm

Jaz bi pogledal še za kako Fiat Cromo. Za 7000 dobiš letnik 2010/11, ampak obvezno JTD motor 150 km.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh To apr 14, 2015 9:23 pm

Megane. 110 KM DCI 1500 ccm gre dovolj dobro, primerljivo s tvojim Stilotom. Mogoče ni ravno tako eksploziven. Ogromno avta za ta denar, za 7 tisoč dobiš 2011 letnik. Vzami karavana.

Kot zelo udobno alternativo predlagam Citroena C5 ali Renault Laguna. Je pa tudi za vzdrževanje dosti enostavnejši (beri ugodnejši) Megane.

Jaz ne bi dosti razmišljal. Sicer so večinoma uvoženi, ampak ga daš pred nakupom na pregled k strokovnjaku.

wildbliw
Novinec

Napisal/-a wildbliw Če apr 16, 2015 6:48 am

Mislim, da tudi s C5 2.0 HDI nimaš kaj zgrešiti.

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Pe apr 17, 2015 10:12 pm

Glede na to, da delaš kilometre po nemškem autobahnu, je tud moj predlog kaka dobra e39 FL. Nekako ima vse kar rabiš + trenutno so smešno poceni in precej hvaležen avto. (lastne izkušnje). Kakšna 525d oz. 530d (precej neproblematičen) če ni problem tistih 100€ višja cestnina.

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Pe apr 17, 2015 10:42 pm

softis je napisal/-a:
blaz2013 je napisal/-a:Astre so vredu samo bencinerji so požrešni. Kaj pa kaj takega Laguna 2008, 2.0dci je razred večje, 1. lastnik: http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 02.0%20DCI
Večja medosna razdalja, večje udobje kot astra, megane, focus in podobni. Za avtoceste super avto.
S tem se pa ne boš jajcal po cesti. Lahko se pelješ 220 če se hočeš. Še čudn da ti ni Fiat zakuhu če se pogosto voziš 200. Olja je pa pri taki vožnji verjetno treba še bolj redno dolivat. Očitno so trpežni. ;)

Lep je.

No, če bom omenil komu da kupujem Renaulta bom slišal "sam stran od renoja". Je to dejansko res? Imel sem priložnost voziti se v še stari Laguni in tisto je bila res ladja. Zakaj potem nisem nikoli kupil Lagune oziroma Renaulta...ravno zaradi ostalih ljudi, ki pravijo, da se skoz kvarijo.

Je to še resnica pri letnikih kot je na tem linku? Najbrž je tudi odvisno kero mašino vzameš. To kar si mi dal je nekaj kar bi dejansko imel.

osebno sem imel z 15 let starim cliotom (letnik 2000) samo 2x problem... prvič da sem čakal 40 minut da se mi je sploh sredi zime prižgal, enkrat pa še sestra enak problem samo ne vem kako dolgo je čakala.

samo za info... naročenega imam novega cliota.... tako da dvomim da se tako kvarijo. cliota zato ker je espace predrag sedaj na začetku da bi ga nabavil. še en renault pri bajti pa nobenih problemov.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: cellist, Google Adsense [Bot] in 4 gostov