Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Re: Dizel za v službo

Napisal/-a xxl Če apr 23, 2015 3:41 pm

svetilnik je napisal/-a:Sam sem sedaj začel razmišljati, da bo moj novi avtomobil bencinar in to konkretno 1.5 150KM. Sedaj imam 1.8 tdci, 115KM kupljen nov, letnik 2009, toda narejenih samo 80 000km. Je v odličnem stanju, nikoli ni bilo nič narobe, redno servisiran... skratka kot tank ;) Povprečno porabo ima 6.4l, novi bencinar pa naj bi jo imel po katalogu 7.0l, 4.6l, 5.5l (verjetno je potrebno v praksi dodati kakšen liter). Tukaj ne upoštevam samo to, da imam narejenih malo km za ta motor, ampak tudi nižjo ceno novega bencinarja napram enakemu 1.5 tdci 120KM, manjše stroške servisiranja in manj rizika pokvarljivosti glede na to, da imajo novi dizli kup elektronike, PDF filter katerega moj nima... itd...

Težka bo,če že zdaj imaš s dizlom 6,4,pomeni,da nisi preveč nežen na plinu,v tem primeru pa pri TB lahko pričakuješ vsaj 8,razen,če boš začel gledat na porabo,potem lahko računaš na cca 7 ali kakšen deci manj.Tako je bilo pri meni,ko sem prej imel 147 JTD 115 KM.Z njo sem imel 6-6,2,s zdajšnjo 170 TB pa 7-7,2,ampak,če bi jo vozil kot dizlo,bi imel min.8. 8)
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Re: Dizel za v službo

Napisal/-a svetilnik Pe apr 24, 2015 6:30 am

xxl je napisal/-a:
svetilnik je napisal/-a:Sam sem sedaj začel razmišljati, da bo moj novi avtomobil bencinar in to konkretno 1.5 150KM. Sedaj imam 1.8 tdci, 115KM kupljen nov, letnik 2009, toda narejenih samo 80 000km. Je v odličnem stanju, nikoli ni bilo nič narobe, redno servisiran... skratka kot tank ;) Povprečno porabo ima 6.4l, novi bencinar pa naj bi jo imel po katalogu 7.0l, 4.6l, 5.5l (verjetno je potrebno v praksi dodati kakšen liter). Tukaj ne upoštevam samo to, da imam narejenih malo km za ta motor, ampak tudi nižjo ceno novega bencinarja napram enakemu 1.5 tdci 120KM, manjše stroške servisiranja in manj rizika pokvarljivosti glede na to, da imajo novi dizli kup elektronike, PDF filter katerega moj nima... itd...

Težka bo,če že zdaj imaš s dizlom 6,4,pomeni,da nisi preveč nežen na plinu,v tem primeru pa pri TB lahko pričakuješ vsaj 8,razen,če boš začel gledat na porabo,potem lahko računaš na cca 7 ali kakšen deci manj.Tako je bilo pri meni,ko sem prej imel 147 JTD 115 KM.Z njo sem imel 6-6,2,s zdajšnjo 170 TB pa 7-7,2,ampak,če bi jo vozil kot dizlo,bi imel min.8. 8)

Res je, da ne gledam na porabo, vozim normalno, ne divjam, kdaj prehitim, pospešim... je pa to v večini mestna in medkrajevna vožnja s kratkimi odseki AC. Ne bom pozabil, da sem se enkrat lotil gledati porabo na relaciji Trieste-Zagreb-Trieste, vožnja umirjena, nikamor se mi ni mudilo, poraba pa mislim, da je bila 4.8-5.0l. Drugače pa imam nekje povprečno porabo s hitrejšo vožnjo, več prehitevanj in pospeševanji na relaciji Kp-LJ nekje okoli 6.7l. Gledam pa tako, da se v hladnejšem obdobju vozim v službo max od 6 do 10 km, ko se dizelaš niti ne segreje, štartno ceno avtomobila, cenejše servise in manjši riziko pokvarljivosti, da bi si vzel omenjenega bencinarja.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: cellist, Google [Bot], zundapp in 4 gostov