Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

grega88
Novinec

Kraj: Ljubljana

Re: Honda civic NAKUP

Napisal/-a grega88 Po apr 27, 2015 8:26 am

Lep pozdrav fantje :D
doma imamo tako hondo civic... 1.4 sport z prevoženimi 21.000km in stara je 3leta :) ... garancijo bi avto mogel imeti 3leta ( kar meni pomeni, če je nima da z avtom neki ne štima). Kratek opis vozila da si boš predstavljal... avto vozi moja partnerica in mi je pojambrala že takoj v štartu da so se za J. ker so vzeli 1.4 ... glede na kubikažo ter konje in težo vozila je avto prešvoh... avto se pelje fenomenalno razn preglednost bi lahko bila malo boljša :) ... poraba vozila se giblje okoli 7-8 center...hm... kaj da ti še oz.vam še povem...skratka avto pojdi probat in se zapelat in boš ugotovil da je vredu samo daleč stran boš šel od 1.4 ... ti bo mogoče kakšen drugi avto z agregatom 1.4 veliko bolj pri srcu... pri hondi bi definitivno gledal po mašini 1.8 kjer sta s porabo tam tam... edino kar pa je je pa cestnina pa zavarovanje dražje...ampak mislm da odtehta to takrat ko rabiš moč motorja in pritisneš na gas...
To je moje skromno mnenje,če pa te še kaj zanima pa vpraši...oz. če bi si šel pogledat "novo" hondo in zapelat pa pridi v lj pa ti jo z veseljem pokažem pa kakšno rečeva :)
višje,močneje,hitreje

Dizzy
Novinec

Napisal/-a Dizzy Če apr 30, 2015 2:14 pm

zanimivo, 14 dni nazaj sem sam vzel Hondo Civic 1.4, letnik 2012, stara v bistvu 2 leti in pol. kar se garancije tiče, je to pri rabljenem to zelo delikatna zadeva, ker so te garancije res zelo zelo "občutljive" in nekaj narediš narobe in je ni več. ravno danes sem bral, da je včasih dovolj že napačna znamka olja, čeprav ustreza gradacija in vse ... tako da ni nujno, da so zadaj kakšna mutna posla. ko sem spraševal za mnenje okoli pri kolegih, so vsi govorili - pa to je nov avto, nima biti kaj problematičnega! na koncu je moj mehanik potrdil to in je avto res top.

moja je sicer Sport, tele dve na linku sta Comfort, ampak razlika je predvsem v tempomatu in še nekaterih dodatkih (električni poklop zunanjih ogledal, boljši radio oz. več zvočnikov, če prav vem ...) - skratka minimalne razlike. sam sem res zelo zadovoljen po prvih skoraj 3000 km, sem se tudi bal 1.4 motorja, ampak sem želel nekaj bolj ekonomičnega in glede na to, da pade še v razred do 1.4 je tudi zavarovanje in registracija izredno poceni. do zdaj sem vozil 1.6 110 konjev, povprečna poraba je bila 7.7. zdaj imam povprečno porabo 7.2 (50% mestna, 50% AC). neke hude razlike v moči ne opažam, zelo se pozna 6 prestava. res da ni ne vem kak dirkalnik, ampak po AC se pelje normalno, pospeši normalno, skratka, po vsem prebranem sem si mislil, kakšna počasnela bom, a opažam, da je moja vožnja ostala praktično enaka kot prej z malce močjenšim. na testu sem imel tudi Škodo Fabio, 1.2TSI, 110 KM, 6. prestav, priznam, da je precej lepše potegnila in bila zaradi turbota prožnejša, ampak v končni fazi neke hude razlike spet ni - po AC pijeta podobno, sem imel v vikendu vseeno porabo 7L, je pa Honda v ovinkih precej bolj suverena. predvsem pa bolj udobna (je pa res, da je razred višje Civic). tudi skoči, če rabiš, jo pa moraš kar konkretno zavrteti - primer, AC, obstaneš za kamionom, 90 km/h, daš v 4. prestavo in skoči, ampak si tudi na 5.000 do 6.000 obratih (kjer ima tudi največjo moč). Škoda je sicer to naredila iz 5. prestave. sem pa tudi s prejšnjim avtom (5 prestav) moral iti nižje, da sem lahko skočil iz podobne situacije.

kar se samega sedenja in udobja tiče - vozil sem ogromno avtov in ta je res en od udobnejših. položaj za volanom je vrhunski, ovinki me niso preveč premaknili iz pozicije, torej sedeži dobro držijo. presenetila me je tudi AC relacija, že prej sem imel udoben avto in 500 km v eno stran ni bil noben problem, zdaj sem počutim še bolje zaradi same udobnosti. menjalnik je odličen, natančen, s kratkimi hodi.
osebno mi je pomemen tudi radio in ta je vrhunski! ne vem pa, če je isti pri opremi Comfort. prtljažnik je za ta razred ogromen, sploh, ko podreš zadnje zice - ali pa če jih dvigneš, poglej za funkcijo "magic seats", ki so se mi ravno v ponedeljek na poti iz Ikee izkazali za še kako uporabne. :)

pa še to - pred kratkim sva bila z mojo na potepu po Toskani. kar nekaj Italjanov si je lomilo vrat, ko so gledali za nama ... ;) in moja vedno dobi nasmeh, ko se vsede not, kar je pa tudi zelo pomembno. :D

skratka - avto je odličen, če se izkaže, da sta tvoja iz linkov okej, toplo priporočam nakup.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če apr 30, 2015 3:27 pm

grega88 je napisal/-a:ašini 1.8 kjer sta s porabo tam tam

http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2

Tle je 1l razlike, s tem da tej z 1.8 vozijo hitreje.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Reaper85
Novinec

Napisal/-a Reaper85 Če apr 30, 2015 7:38 pm

Dizzy je napisal/-a:tudi skoči, če rabiš, jo pa moraš kar konkretno zavrteti - primer, AC, obstaneš za kamionom, 90 km/h, daš v 4. prestavo in skoči, ampak si tudi na 5.000 do 6.000 obratih (kjer ima tudi največjo moč). Škoda je sicer to naredila iz 5. prestave. sem pa tudi s prejšnjim avtom (5 prestav) moral iti nižje, da sem lahko skočil iz podobne situacije.

Tole pa ne bo pilo vode, pri 100km/h je pri mojem 1.6 105 v 3. prestavi 4500 obratov, v 4. pa 3600, tudi pri tej Hondi ne more bit razlike več kot 100 obratov.
Sam bi seveda v tem primeru izbral tretjo, razen če v ogledalu zadaj nebi bilo nobene žive duše, ali pa če bi imel pod pokrovom kakšnega turbinarja s 120KM+.
Da pa v četrti iz te hitrosti prideš na 5000-6000, pa rabiš še precej časa, tam pri 170km/h mora bit okol 6000, glede na to da gre do 180.

1.4 proti 1.6 res ni velike razlike, ampak pri teh švoh avtih šteje vsak Nm, 1.4 pa ima 25Nm manj.

Dizzy
Novinec

Napisal/-a Dizzy Pe maj 01, 2015 9:47 pm

Reaper85 je napisal/-a:
Dizzy je napisal/-a:tudi skoči, če rabiš, jo pa moraš kar konkretno zavrteti - primer, AC, obstaneš za kamionom, 90 km/h, daš v 4. prestavo in skoči, ampak si tudi na 5.000 do 6.000 obratih (kjer ima tudi največjo moč). Škoda je sicer to naredila iz 5. prestave. sem pa tudi s prejšnjim avtom (5 prestav) moral iti nižje, da sem lahko skočil iz podobne situacije.

Tole pa ne bo pilo vode, pri 100km/h je pri mojem 1.6 105 v 3. prestavi 4500 obratov, v 4. pa 3600, tudi pri tej Hondi ne more bit razlike več kot 100 obratov.
Sam bi seveda v tem primeru izbral tretjo, razen če v ogledalu zadaj nebi bilo nobene žive duše, ali pa če bi imel pod pokrovom kakšnega turbinarja s 120KM+.
Da pa v četrti iz te hitrosti prideš na 5000-6000, pa rabiš še precej časa, tam pri 170km/h mora bit okol 6000, glede na to da gre do 180.

1.4 proti 1.6 res ni velike razlike, ampak pri teh švoh avtih šteje vsak Nm, 1.4 pa ima 25Nm manj.

priznam, moja napaka, seveda se za tovornjakom ne pelješ 130 ali 140 km/h, kjer je v 6. prestavi res cca. 4000 rpm ... drži pa, da moraš nekje v četrto iti, da solidno skoči, ampak se navadiš oz. dobiš občutek ... tudi v Rebrnice je treba v 5. prestavo, da se pelješ nekje po omejitvi ko greš iz doline proti Razdrtemu gor. recimo, Škoda je suvereno zvozila v 6., s starim avtom pa je pravtako bilo treba nižje prestavljat.

btw, kar se tiče mestne vožnje, jo večinoma itak vozim v ECON načinu, kjer je konjice in navora še manj, pa se sploh ne pozna in se da čisto normalno voziti, edino AC ji je malce večji zalogaj ... ampak sem se tudi že navadil, predvsem tempomat mi je res všeč, pa priznam, da mi oz začetka ni bil (sem bil vajen VAG in Lancia načina tempomata), zdaj pa mi postaja vedno bolj všeč, ker ga imaš praktično stalno "na prstih" ...

ravno danes sva šla z mojo od Celja do Ljubljane kar po regionalki, Trojane pa to :D - avto je res narejen za takšne ceste, že dolgo nisem tako užival v vožnji.

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 So maj 02, 2015 9:57 am

kaj pa pravite za tole: mislim, da gre za neposredno konkurenco...ali sta po kvaliteti tudi v istem rangu? mogoče mi je bolj všeč notranjost pri toyoti ki ne deluje tako plastična: http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... .%20serv...
denis

Dizzy
Novinec

Napisal/-a Dizzy So maj 02, 2015 3:26 pm

denis099 je napisal/-a:kaj pa pravite za tole: mislim, da gre za neposredno konkurenco...ali sta po kvaliteti tudi v istem rangu? mogoče mi je bolj všeč notranjost pri toyoti ki ne deluje tako plastična: http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... .%20serv...

še preden sem se odločal za nakup, sem sicer imel priložnost vozit Auris TS Hybrid, ki se verjetno s tem težje primerja, lahko pa komentiram položaj za volanom, ki je verjetno enak kot v tejle - sedi se super, precej športno, a udobno, je bila pa kar nekaj mehkejša, morda zaradi tega, ker je bila Hybrid. Honda je res trda, položaj za volanom pa je, vsaj meni, v Hondi boljši, tudi sama armatura mi je pri Aurisu bila bolj plastična, Civic ima tako gumirano plastiko spredaj in deluje precej bolje kot Toyotina "trda" plastika. ima pa Toyota malce več odlagalnih površin, tu je malce v prednosti.

če gledaš proti Toyoti, poglej mogoče še za zadnjo varianto Corolle, ki je bila meni bolj všeč kot Auris, a je nisem dobil v mojem buđetu, glede na tvoje linke, pa pade lepo not oz. je cca. 500€ cenejša (tista, za katero sem se jaz menil je bila mislim da l.2014, oprema Luna, bencinar 1.6, 15.000 km in je bila cca. 13.000€).

kaj pa takle Civic: http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... .8%20Sport ? tole je mislim da polna sport oprema in 1.8 bencinar ...

iskreno pa mislim, da boš z izbiro katerega koli, ali Aurisa ali Civica, zelo zadovoljen, mislim, da prav dosti zgrešiti tule ne moreš. ;)

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 So maj 02, 2015 3:31 pm

ravno sem gledal http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 0-Slo.avto

auris in corolla sta skoraj identična..notranjost, zunanjost..
denis
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: danci1973 in 8 gostov